iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam ma problem z odpaleniem 2 grafik a mianowicei 2xNVIDIA z tym że jedna do grafiki a drugo do fizyki (gtx260 i 8500 gt) ;/;/ Obojętie w jakiej komiguracji kart (master, slave) zawszte ta co w slawe nie jest widziana :unsure: Może trzeba coś w biosie przestawić?? Dzięki pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Po pierwsze: jest temat o płytach na 790GX: http://forum.purepc.pl/Socket-754-939-940-...gx-t272581.html Po drugie: Chipset -> AMD 790GX Configuration -> PCI Express Configuration -> GFX Dual Slot Configuration na Enabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 no to chyba płyta trachnięta boi nie dziłą po zmianie tej opcji;/;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 A jak drivery do takiego połączenia? Ja bym temat przeniósł do działu karty graficzne bo to raczej nie jest problem płyty. Miałeś już tak na innej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 to raczej nie grafiki tylko wina płyty a stery to w windowsie i w nich zmianiasz która ma być do grafy a która do fizyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 a na pewno nie jest do tego potrzebne SLI? Może lamerskie pytanie, bo nie miałem nigdy takiej konfiguracji i się zbytnio nie interesowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 niee do "grafo/fizyki" nie spinasz mostkiem tylko są wolne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) A co piszą w temacie nVidii? Sterowniki do chipsetu zainstalowałeś w ogóle? Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 no tak tak podstawa że są zianstalowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 I obie karty sprawne? Ma ktoś z twoich znajomych płytę z dual pcie16? Może u niego sprawdź obie karty i takie połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 obi sprawne bo w pojedyke działają ale w połaczeniu dziął tylko ta co jest pod master :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 A na jakiej płycie testowałeś, ze działają razem w taki sposób jak piszesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 no u mnie każda w pojedynke dizął na biostarze i na starym abicie a w połaczeniu mam opcje tylko na biostarze i tak jak pisze dziła taylko ta co jest w master obojetnie którą tam umieszczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ok. Czyli nie testowałeś tych kart w połączeniu nigdzie, a masz możliwość zrobienia takiego testu na innej płycie? Może coś źle robisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 a co moge źle zrobić?? na tych kartach nie testowałem ale testowałem z koleszką w pracy 8800 gtx i 9500 gt i normalnie diząłało :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Na tej samej plycie glownej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Na innej wiec ja myśle ze coś nei tak z tą płytą:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Na innej wiec ja myśle ze coś nei tak z tą płytą:(Ciekawe to co piszesz. Może pożyczę od kolegi 9500gt i przetestuję, ale to później. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 oo włąsnie sprawdź u siebie i zobaczymy jak bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 oo włąsnie sprawdź u siebie i zobaczymy jak bedzieNie wiem, czy zbierzemy razem dość czasu :) On akurat sprzedał drugą grafę i ma tylko jedną, tak, że z tym testem jeszcze może minąć kilka dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamthekacper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Jeszcze w domu coś pokombinuje może update biosu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Rozmawiałem z kolegą z IT w naszej firmie, dobrze zna się na nVidii i powiedział, że o ile wie ta opcja jest dostępna prawdopodobnie tylko na chipsetach nVidii i to ze starym SLI. No nie wiem czy to prawda, ale jeżeli tak to podaj na jakiej płycie uruchomiliście tak ustawione dwie karty? Opcja: Sprzedaj 260 i 8500. Ile za to dostaniesz? W sumie 850? No i kup 2* 4770 i crossfire. Podobno nowe karty ATI wymiatają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Rozmawiałem z kolegą z IT w naszej firmie, dobrze zna się na nVidii i powiedział, że o ile wie ta opcja jest dostępna prawdopodobnie tylko na chipsetach nVidii i to ze starym SLI. No nie wiem czy to prawda, ale jeżeli tak to podaj na jakiej płycie uruchomiliście tak ustawione dwie karty? Opcja: Sprzedaj 260 i 8500. Ile za to dostaniesz? W sumie 850? No i kup 2* 4770 i crossfire. Podobno nowe karty ATI wymiatają. Powinno chociaż wykrywać drugą kartę tak czy siak. Np u mnie na X58 problemem jest tylko to, że nie moge ustawić karty master tej którą bym chciał, a reszta działa bez problemu. Proglem jest w tym że PhysX działa tylko na GeForce with CUDA czyli 8400 wzwyż, ale mozna je łączyć z dowolnymi innymi grafami, nawet ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Powinno chociaż wykrywać drugą kartę tak czy siak. Np u mnie na X58 problemem jest tylko to, że nie moge ustawić karty master tej którą bym chciał, a reszta działa bez problemu. Proglem jest w tym że PhysX działa tylko na GeForce with CUDA czyli 8400 wzwyż, ale mozna je łączyć z dowolnymi innymi grafami, nawet ATI I na wszystkich płytach z dwoma pcie16 niezależnie od chipsetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...