suhmih Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 ja jestem ciekaw czy wyjdzie taki HD4770 z 512 bitowymi pamieciami jak w 4870 i o ile by to podnioslo cene karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Nie wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 ja jestem ciekaw czy wyjdzie taki HD4770 z 512 bitowymi pamieciami jak w 4870 i o ile by to podnioslo cene karty?Raz nie wyjdzie. Dwa cena prawdopodobnie wzrosłaby 2-3 krotnie :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 aha thx ... nie wiedzialem ,ze az tyle to kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 O kosztach 512bit szyny mówi się od czasów 2900XT, który był drogi... Zupełnie bezsensowne rozwiązanie w tej grupie cenowej kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daszek Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (a wydaje mi się, że O/C będzie bardziej niż przyzwoite :) poczekajcie na pierwsze vmody xD ) Programowa zmiana napięcia w nowym Radku nie wystarczy ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 A widzisz różnicę między 1.3v, a np 1.5v ? :] Chociaż to też zależy od tego jak się karta będzie skalowała i czy PWM da rade z takim napięciem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 O pwm to nie ma co się martwić tylko o mosfety. Chyba , że mówisz o zabezpieczeniu przed za wysokim napięciem na wyjściu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Heh, w ogóle nie ma o co się martwić, chłopcy są zdolni, podołają wszystkiemu ;) W którejś relacji z OC turnamentu Ryba zamieścił ciekawą fotkę (wlutowane dodatkowe dwie fazy zasilania do GTX260) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Tylko nie wiem skąd weżmiesz sobie te mosfety i cewki , nie wiem czy wogóle w europie byś dostał te mosfety. Poza tym akurat gtx260 nie brakuje powera w sekcji - gtx260 3X40A , gtx280 5x30A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Yhh...to było podane jako ciekawostka :P Kto powiedział, że ja wiedziałbym jak się za to w ogóle zabrać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 O pwm to nie ma co się martwić tylko o mosfety. Chyba , że mówisz o zabezpieczeniu przed za wysokim napięciem na wyjściu :wink:Chodziło mi bardziej o brak ogólnego prądu na karcie. Podobna sytuacja jaka była w r9550/r9600. Czym bardziej kręcimy rdzeń, tym niżej pamięci trzeba ustawić. Tam rozwiązaniem był vddq mod, pytanie czy na tym radku by się dało coś takiego zrobić i czy potem by karta po paru dniach nie robiła puff ;) Zabezpieczenia nie ma pewnie, takie coś to tylko NV stosuje w referencyjnych kartach (ot chociażby sytuacja z 9600GT referatem) Heh, w ogóle nie ma o co się martwić, chłopcy są zdolni, podołają wszystkiemu ;) W którejś relacji z OC turnamentu Ryba zamieścił ciekawą fotkę (wlutowane dodatkowe dwie fazy zasilania do GTX260) :DTaak. hipro czy ktoś tam z elity światowej... Powodzenia w zrobieniu czegoś takiego u siebie w domu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Tylko nie wiem skąd weżmiesz sobie te mosfety i cewki , nie wiem czy wogóle w europie byś dostał te mosfety. Poza tym akurat gtx260 nie brakuje powera w sekcji - gtx260 3X40A , gtx280 5x30A. dostał, dostał, bez problemu :-) Kwestia skilla :-D a nazywało się to ustrojstwo GPU maximizer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 dostał, dostał, bez problemu :-) Kwestia skilla :-D a nazywało się to ustrojstwo GPU maximizer Ale co to ma być :lol: , prowizorka jak h... Ja to mówie , o normalnym dołożeniu mosfetów i cewek , ten maximizer to śmich na sali :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 O kosztach 512bit szyny mówi się od czasów 2900XT, który był drogi... Zupełnie bezsensowne rozwiązanie w tej grupie cenowej kart. Im szybsza pamięć tym szybciej pracuje teoretycznie wolniejsza szyna. Skoro dali DDR5 to przepustowość szyny znacznie wzrosła mimo, że jest tylko 128bit. Szybsza szyna to większe koszty ale też większe zużycie prądu. Nie opłaca się skoro to samo dało się osiągnąć przez DDR5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item627504708_512mb_...00mhz_40nm.html 409zl :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Czyli na tę chwilę to te radki posiadają słabą sekcje zasilania i trzeba poczekać,aż wypuszczą te lepsze modele ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Słabą sekcję jeśli chcesz kręcić ekstremalnie. Do normalnego domowego oc (czyli ~900Mhz core, 1000-1100Mhz mem) sekcja jest wystarczająca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tth_style Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...09&Itemid=1 http://www.agito.pl/seria-hd-4000/sapphire...054.344564.html Edytowane 5 Maja 2009 przez tth_style Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...09&Itemid=1 http://www.agito.pl/seria-hd-4000/sapphire...054.344564.html Potaniało o 10$ a w agito o 10zł. Ale poczekajmy tydzień, dwa i będzie po 350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Słabą sekcję jeśli chcesz kręcić ekstremalnie. Do normalnego domowego oc (czyli ~900Mhz core, 1000-1100Mhz mem) sekcja jest wystarczająca ;] hehe slaba sekcja do ekstremalnego OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Potaniało o 10$ a w agito o 10zł. Ale poczekajmy tydzień, dwa i będzie po 350. Jeśli za 350zł będzie można kupić te karty to CF z tego będzie bardzo opłacalne. Dobre OC plus niski pobór prądu da nam świetne karty do łączenia. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli ceny dalej będą spadały to sprzedaje 4850 i biore 2x4770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez111 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Ceny używek hd4850 już spadają, jeszcze całkiem niedawno 380zł było niedopomyślenia. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=628587951 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 pewnie karta bez gwarki i tyle.. fakt cena nawet ciekawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jeśli za 350zł będzie można kupić te karty to CF z tego będzie bardzo opłacalne. Dobre OC plus niski pobór prądu da nam świetne karty do łączenia. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli ceny dalej będą spadały to sprzedaje 4850 i biore 2x4770.wedlug tego serwisu HD4770 CF bije HD4890 http://www.tomshardware.com/reviews/radeon...sfire,2288.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) na 4 interesujące mnie gry 4890 przegrał w jednej (FarCry2), wygrał w Crysis, Gta4 i Stalker (oczywiście w wysokiej rozdzielczości, żeby grać w 1280x1024 wystarczy jedna 4770, nie widzę sensu dwóch, a w wyższych trybach zabraknie pamięci więc kupa) :) Edytowane 5 Maja 2009 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 2x4770 cena na teraz kolo 800zl a 4890 1000zl roznica 200zl a wydajnosc porownywalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 z takim podejście m to gtx 260 to ok 700-750zł i też w większości gier z tego testu bije 2x 4770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schism Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 U mnie w mieście jest już dostępna na zamówienie taka grafa: ASUS ATI Radeon HD4770 512MB DDR5/256bit TV/DVI PCI-E (750/3200) 520 zł Warto brać, czy czekać aż zejdą ceny? Kolesie mówią, że to wersja 256bit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kronic Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Kolejne testy CF i ciekawe wyniki nawet: http://www.hexus.net/content/item.php?item=18281 http://www.legitreviews.com/article/966/1/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...