Gość MaRuH Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 A karta miała być takim hitem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Sorry, źle się wyraziłem.Dziwię się tego, że aż tyle dowalają O.O dolar stoi teraz na najniższym poziomie od jakichś 10 miesięcy, a o dziwo ceny stoją.Zastanawiam się czy czekać na nią czy na dx11 czy teraz już wydać kasę na 9800/4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 A od kiedy ceny w polsce są ustalane z dolara? Zdaje się że żyjemy w europie ;) Porównuj ceny europejskie. Np tutaj i tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zależy co-jedne rzeczy są z US, a inne z EU i tu przyznam rację kurs euro różowy dla nas nie jest.Niemiecki kiepsko znam więc nie wiem co jest dostępne a co nie, ale z tego co widzę karty wachają się na poziomie 80-100euro.Z tego wniosek że jak na sprzęt komputerowy marża jest dość duża.Szkoda, bo cena 500zł czyni z tego radka kartę znacznie mniej opłacalną niż ponad 100zł tańszy gigabyte 4850 na zalmanie, a liczyłem że trochę zmniejszy mi się opieprz za rachunki za prąd(wiadomo na kogo całe brzemię idzie;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Niewiedziałem że 439 złotych to 500... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Nawet za 439 nie opłaca się tego brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 oliwer21 Mogłeś link zapodać od razu bo ja za tyle nie znalazłem.Przy cenie 370zł za 4850 to musiałby kosztować tyle samo ew być droższy o jakieś 10zł żeby opłacało się go brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wahoo Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Droższy żeby się opłacało? Od kiedy opłaca się drożej kupować słabszą kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tak bo żre mniej prądu i ma lepsze OC i wydziela mniej ciepła ;) więc jakby kosztowała drożej jakieś 10-15zł no to bym ją wziął bo zależy mi na oszczędności(komp chodzi w tygodniu z 80 godzin a wtedy to każdy wat się liczy).Wybrałem 4850 dlatego że(poza stosunkiem cena do wydajność) mogę na pcb wentyl postawić który na ramy wieje;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 oliwer21 Mogłeś link zapodać od razu bo ja za tyle nie znalazłem.Przy cenie 370zł za 4850 to musiałby kosztować tyle samo ew być droższy o jakieś 10zł żeby opłacało się go brać. Proszę: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=19975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Działa już esc i o dziwo radek na stanie;). Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez Deathraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Wielu się zastanawia jak HD4770 wypada na tle HD4850 po podkręceniu a więc sami zobaczcie grafy obie podkręcone HD4850 700/1115 HD4770 860/1115 Radeon HD4770-Naga prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Ja np bede bral pod uwage tylko 2 karty do nowego kompa :) 4770 i uwaga 4670 ( :razz: ).... gram juz bardzo malo i LCD ma tylko 1024x768... liczy sie niski pobor pradu.... 425 zl za 4770 to moze i bardzo duzo jak za ta karte ale komp chodzi dosc dlugo.... Myslalem tez nad ASUSEM 9600GT Green (ale jednak lepiej juz brac 4670) :razz: Kiedy w ogole wychodza low-endowe karty od NV 40nm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Status Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Witam, http://www.allegro.pl/item732104614_512mb_...5_750_3200.html Dzisiaj znalezione przez przypadek :) Powoli coś te ceny spadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 U tego "Pana" ceny zawsze są niskie. Nie polecam robić u niego zakupów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Kiedy w ogole wychodza low-endowe karty od NV 40nm ??Q1 2010. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Pojawiły się te karty w sklepach w cenie poniżej 400 zł. Co sądzicie o firmie XFX za 390 zł (chłodzenie na 2 sloty) http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...179&katid=5 Czy jest to ta wersja z lepszą sekcją zasilania? Pozdrawiam, Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Jutro lub w środę bede miał tego XFX w rękach to napiszę jak to wyglada z bliska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 XFX ma chłodzenie z wersji Premium takiej jak w reckach, ale PCB i sekcja są z tej uboższej wersji dla ludu. http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/...27/xfx-hd4770/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 opisałem xfx już dawno w tym temacie. nawet ze zdjeciami. Poszukajcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morpi Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Mam problem z kartą ATI 4770 XFX opisany w temacie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=308005 Generalnie karta potrzebuje bardzo dużo czasu (ok 20 sekund) na zainicjowanie (przed POST'em płyty głównej - przed logiem i testowaniem pamięci). Mam pytanie do posiadaczy/testerów tej karty. Czy wasze 4770 też tak długo zbierają się po włączeniu zasilania? Szczególnie przydatne są opinie posiadaczy XFX. Nie jest problemem te 20 sekund, ale fakt, że płyty gigabajta odbierają to jako przetaktowanie procesora (po 10 sekundach robią reset i powrót do ustawień fabrycznych) uniemożliwiając OC procka choćby o jeden MHz. Z góry dziękuję za opinie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) zbiera się podobnie jak poprzedni sapphire x1800xt. Również mam na płycie dokładnie - gigabyte'a - ma770-ud3. Zadnych problemów. Podejrzewałbym raczej zasilacz. Jaki masz? Edytowane 24 Września 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morpi Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Podejrzewałbym raczej zasilacz. Jaki masz? Testowałem na płytach głównych: ga-g31m-es2l ga-ep31-ds3l GA-P35-DS3L Intel P35DP Testowałem na zasilaczach: CHIEFTEC CFT-600-14CS (600W) Qoltec SilentLine 425W Fortron FSP-400-60GHN CHIEFTEC (chyba model 360W - na tym startuje najszybciej - niecałe 20 sekund) ponadto na różnych pamięciach (Geil, Goodram, Kingston), różnych monitorach (również bez, nasłuciach!ąc charakterystycznego BEEP) Jak długo potrzebuje twoja karta na "pozbieranie się"? W ile czasu pojawia się logo Gigabyte'a? Jaki masz model karty (part no. z pudełka). Mój to HD-477A-YDFC czyli HD 4770 750M 512MB DDR5 DUAL DVI TV. Masz monitor na DSUB, DVI czy HDMI? Równocześnie próbuję coś ustalić na "5 star support" xfx'a. EDIT: Karta wróciła z serwisu jako "dobra". Okazuje się, że ATI 4770 tak zachowuje się na chipsetach z rodziny G/P 3X (czyli P35 G31 itp). Na X48 i nforce'ach działa poprawnie (start w 1 s). Jak ktoś ma taką płytkę (Intel G/P 3X) to odradzam tą kartę. Edytowane 12 Października 2009 przez morpi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apm3 Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 (edytowane) Jestem od wczoraj posiadaczem Asus formula i ogólnie to jestem z niej bardzo zadowolony w grach spisuje się świetnie, a po zmianie gluta na Artic Silver 5 temp po tym w FurMark mam max 61 stopni, przy taktowaniu 830MHz pamięć i 830MHz gpu. Max poszła mi 830MHz gpu i 1000MHz pamięci, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia i mam pytanie, czy mogę do niej wgrać bios od Asus 4770 TOP, bo chciałbym podnieść trochę napięcie na niej. Edytowane 27 Września 2009 przez apm3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 (edytowane) moja zbiera się sekundę, może dwie, - model ten sam. Monitor przez przejściówkę DVI-> d-sub, stary CRT. @! - napisałem jaka płyta w poprzednim poście Edytowane 29 Września 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 a jaka płyta główna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Wczoraj zakupilem 4770 od Saphire i cos dziwnie sie podkreca... Rdzen poszedl stabilnie az na 960 ale pamieci tylko do 860 Wszystko ponad 860 konczy sie natychmiastowym czarnym ekranem. Ma ktos jakis pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) A masz jakieś radiatorki na pamięciach lub sekcji zasilania, bo ja nie mam i pamięci sypią artami już przy 850 a dotknąć się ich nieda, sprawdz jak ciepłe są twoje może się poprostu przegrzewaja. Czym podkręcasz, chodzi mi o program? Edytowane 5 Października 2009 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) A masz jakieś radiatorki na pamięciach lub sekcji zasilania, bo ja nie mam i pamięci sypią artami już przy 850 a dotknąć się ich nieda, sprawdz jak ciepłe są twoje może się poprostu przegrzewaja. Czym podkręcasz, chodzi mi o program? Najpierw uzywalem zmodyfikowanego rivatuner a teraz AMD GPU TOOL - w obydwu przypadkach sytuacja jest identyczna. Radiatorkow na pamieciach nie mam - dziwi mnie tylko ten natychmiastowy czarny ekran po ustawieniu pamieci nawet o +1 ponad 860... Niestety wyglada na to ze ta wersja karty (sapphire niebieskie pcb AC) ma jakis bug w biosie :( Nie ma mozliwosci podkrecenia pamieci powyzej 863! :angry: Jest juz dosc glosno o tym na forach. Nie mozna tez podmienic firmware np od asusa top :( Edytowane 13 Października 2009 przez Korkodyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) czy wersja xfx ma autorskie pcb? http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/216289/ warto ja kupić ( i tak bloczek WC poleci na kartę więc o głośność się nie rozchodzi a raczej o możliwość OC :D) czy zwykłego referenta: http://sklep.vico.pl/product_info.php/cPat...oducts_id/13243 Edytowane 13 Października 2009 przez JaX_CCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...