rafa Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 No ale jaki to ma związek z 4770? Ja miałem 2900XT od HISa i sie nie spaliła...to o niczym nie świadczy. Mysle że nie ma się czego obawiać. Przecież gigabyte też nie jest idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaCoPL Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Witam.. Podłączyłem kompa przez wyjście HDMI na karcie graficznej do wejścia HDMI telewizora. Po włączeniu obraz był idealny, ale nie było dźwięku. W info na temat Radeona Sapphire HD4770 (z wyjściami HDMI, DVI i S-Video) jest napisane, że posiada wbudowany dźwięk HD 7.1 Jak go uzyskać po kabelku HDMI, abym na telewizorze miał i dźwięk i obraz? Pozdrawiam.. Problem rozwiązany. Wystarczyło zmienić w ustawieniach dźwięku z "głośniki stereo" na "Cyfrowe urządzenie audio (HDMI)". Tylko teraz za każdym razem jak będę się przełączał będę musiał to zmieniać? Nie da się tak zrobić, że jeśli wykryje tv przez HDMI to żeby automatycznie przełączał na "Cyfrowe urządzenie audio (HDMI)", a jeśli TV nie ma to, żeby był na "głośniki stereo"? Edytowane 24 Grudnia 2009 przez DaCoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam Z jaka bezpieczna temperatura moga pracowac pamieci w radku XFX HD4770. Obecnie mam 70*C w stresie i zastanawiam sie czy jak je wyzej wykrece to czy nadal temperatura bedzie bezpieczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam Z jaka bezpieczna temperatura moga pracowac pamieci w radku XFX HD4770. Obecnie mam 70*C w stresie i zastanawiam sie czy jak je wyzej wykrece to czy nadal temperatura bedzie bezpieczna. U mnie chodzi w granicach 66C. Karta pracuje non stop od 2 tygodni i jeszcze działa. :wink: Btw, jak Cię tempy niepokoją, to możesz zainstalować radiatorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 U mnie chodzi w granicach 66C. Karta pracuje non stop od 2 tygodni i jeszcze działa. Btw, jak Cię tempy niepokoją, to możesz zainstalować radiatorki.Radiatorki nie bardzo mi wejdą, bo mam chłodzenie przykryte plastikiem, ktory zasłania mi pamięci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Radiatorki nie bardzo mi wejdą, bo mam chłodzenie przykryte plastikiem, ktory zasłania mi pamięci :D A gdzie tam. ;) Od jednej strony są widoczne, a drugie faktycznie są pod plastikiem, ale jakieś małe by weszły. Sam chciałem montować, ale zmieniam grafę na coś mocniejszego, także szkoda zachodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Jak wy macie tyle to mi się chyba jara grafika... po krótkiej sesji Furmarka nabiło mi 79 stopni na mem. (wskaz z everesta i gpu-z, buda bez lewej ścianki). Z radiatorami można pokombinować, na pewno coś się tam wciśnie, kwestia inwencji ;D Moim zdaniem całe te chłodzenie to porażka, bez fanfixa to chu..y może strzelić. Siedząc na pulpicie co chwile odzywa się ta suszara, wchodząc na wysokie obroty. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Screen temp." Sprawdziłem metodą organoleptyczna i cholernie poparzyłem sobie palucha heh, więc wskazy raczej prawdziwe Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Vinoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie są to jeszcze alarmujące temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Panowie, takie temperatury to żadne temperatury... U mnie na HD5970 sekcja zasilania to non stop 100C... i to bez OC.... działa od dwóch tygodni non stop pod pełnym obciążeniem :wink: Nie ma co się stresować :) Jak ktoś się stresuje to niech zamontuje wentylatorek dmuchający na kartę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 To jak mówicie, że temp małe to chyba podkręcę jeszcze kartę:D A jaki program polecacie do OC tego radeona, bo riva tuner mi nie wykrywa karty a w CCC skączyły mi się suwaki.:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 To jak mówicie, że temp małe to chyba podkręcę jeszcze kartę:D A jaki program polecacie do OC tego radeona, bo riva tuner mi nie wykrywa karty a w CCC skączyły mi się suwaki.:DNiezły jest MSI Afterburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Sam program jest dobry, ale MSI także zlimituje mem do 850 i core do 830, trzeba wgrać bios od asusa top, aby można było zacząć zabawe z oc. W poście #498 remix ładnie opisał xfx, tylko zastanawiam się gdzie wyczytał, że po zarejestrowaniu grafiki na stronie producenta gwarancja zostaje wydłużona z 2 lat na 3 lata. Po zarejestrowaniu nigdzie nie znalazłem takiej informacji. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Vinoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Zastanawiam się czy brać 4770, 5750 czy 5770. No i pytanie, który 4770 ma najlepsze chłodzenie def (najcichsze w 2d) i najlepsze OC pamięci? Może ten PowerColor? Czytałem, że chłodzenie ma ciche. Accelero nie chcę bo jak mam gmerać to wolę dołożyć stówę i mieć już 5750. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Najcichsze to jest właśnie referencyjne, ale mając na uwadze ten sklep to pewnie przyjdzie Ci inna karta niż na zdjęciu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Najcichsze to jest właśnie referencyjne, ale mając na uwadze ten sklep to pewnie przyjdzie Ci inna karta niż na zdjęciu :wink:To byl jednorazowy przypadek. Kilka godzin temu kurier dostarczyl mi ta karte, jest dokladnie taka jak na stronie. OC: za pomoca afterburnera: core 850/mem 1000 - tempy po 10min furmarka - 79 na rdzeniu, 90 na pamieci - nie za wysokie? Mysle nad zakupe AC Accelero L2 Pro to tempy by spadly, ale czy to konieczne? Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Pagode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 @Pagode Jak zrobiles ze suwaki w afterburnerze Ci sie nie zablokowaly na wartosciach 830/850 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 @Pagode Jak zrobiles ze suwaki w afterburnerze Ci sie nie zablokowaly na wartosciach 830/850 ;/ W folderze instalacyjnym Afterburnera jest plik Msiafterburner.cfg. Po jego otwarciu nalezy przy EnableUnofficialOverclocking zamiast 0 dac 1 (EnableUnofficialOverclocking = 1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Dzięki działa, a wiesz może jak zrobić żeby obniżało takty w 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Dzięki działa, a wiesz może jak zrobić żeby obniżało takty w 2D.To czasem nie odbywa sie automatycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Jak kręciłem przez CCC to działało automatycznie, a teraz przez afterburner nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Jak kręciłem przez CCC to działało automatycznie, a teraz przez afterburner nie działa.settings -> profiles -> automatic profiles management Tam mozna ustawic osobno profile do trybu 2d i 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 ja na razie testuje stabilność na 950, na 925MHz kilka godzin milki przeszło jeszcze napiecia na GPU nie podnosiłem, jaki jest górny limit ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 (edytowane) settings -> profiles -> automatic profiles management Tam mozna ustawic osobno profile do trybu 2d i 3d. Ustawiłem i nie działa mi w 2D i 3D te same zegary, a tobie działa ? Podkręciłem kartę 900/1000 i pomęczyłem ją w furmarku 1000sek :D i oto jakie wyszły temp. Edytowane 5 Stycznia 2010 przez Zany90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Ustawiłem i nie działa mi w 2D i 3D te same zegary, a tobie działa ? Dziala. Maly benchmark, pełne detale, AAx8: Edytowane 6 Stycznia 2010 przez Pagode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Wgrałem bios od asusa i kręcę przez CCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 rdzeń 850Mhz ram 1100Mhz, chlodzenie box Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Jak chcesz sie bawic w smarki,to daj w palnik jeszcze prockowi,bo cos malo tych punktow :wink: Tak w ogole,to moze ktos mi odpowiedziec,jak to jest z ta formula od Asusa. Zakupilem to cos dla brata i chodzi jak prawdziwa formula,ale chlodzenie suszara na maksa.Czy obroty w tym chlodzeniu nie zmniejszaja sie?? Edytowane 11 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Jak chcesz sie bawic w smarki,to daj w palnik jeszcze prockowi,bo cos malo tych punktow :wink:Bedzie wiecej jak Accelero L2 do mnie dotrze:) Co do chlodzenia w asusie jak sprzetowa obsluga niedomaga to zawsze mozna sprobowac programowo - msi afterburner czy chocby ati tray tools. Edit: Czy to normalne ze sekcja zasilania o wiele bardziej sie nagrzewa od pamieci? Edytowane 14 Stycznia 2010 przez Czarnodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) @ Vinoo co do gwarancji XFX, należy się zarejestrować na stronie, w sekcji support - podać nr seryjny urządzenia, itp. jako ciekawostkę, dodam, że gwarancja przechodzi na drugiego właściciela karty (co jest rzadkością), tutaj wypis z strony: Limited hardware warranties for Graphics Cards may be transferred if the new owner registers online at http://www.xfxforce.com/ within 90 days of the transfer using the same Registration ID as the original owner. jako druga ciekawostka (wcześniej było, że na trzy lata, a obecnie znalazłem coś takiego) GRAPHICS CARDS: The limited hardware warranty for Graphics Cards lasts for a time period of one year. If you register the product online at http://www.xfxforce.com/ within 30 days of purchase, your limited warranty will be extended for the duration of your life. Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) Pelna stabilnosc, rdzen 950MHz@ 1,2v, pamiec 1050MHz + Accelero L2 pro, temperatura w Furmark max 77st przy fanspeed 80% (zagluszany przez wentylatory w obudowie - 2x120mm @1,1k rpm) Edytowane 16 Stycznia 2010 przez Czarnodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...