andrew777 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 U mnie w mieście jest już dostępna na zamówienie taka grafa: ASUS ATI Radeon HD4770 512MB DDR5/256bit TV/DVI PCI-E (750/3200) 520 zł Warto brać, czy czekać aż zejdą ceny? Kolesie mówią, że to wersja 256bit :) Nie warto. Kupisz za około 400zł w innych sklepach. Nie może być 256bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 U mnie w mieście jest już dostępna na zamówienie taka grafa: ASUS ATI Radeon HD4770 512MB DDR5/256bit TV/DVI PCI-E (750/3200) 520 zł Warto brać, czy czekać aż zejdą ceny? Kolesie mówią, że to wersja 256bit :) kolesie sciemniaja a za marke asus plus zlodziejska marza ten zakup to wtopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Chłopaki nie lejcie bo na szybkości przejrzałem temat, ale czy jest możliwość podłączenia tej karciochy w CF z 4850?? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Chamstwo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Przecież jest inna ilość stream procesors więc technologicznie nie jest możliwe aby je łączyć. To nie jest chamstwo tylko tak po prostu jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Czy jest jakiś sklep w Polsce który ma na stanie 4770 ? Na agito nie ma , na esc teoretycznie jest choć dziś mi zadzwonili , że mam poczekać kilka dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 W icomp niby jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kronic Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 No zaczeło się zarabianie ostro na karcie póki trudno dostępna;] http://www.allegro.pl/item629151427_sapphi..._salony_fv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Tylko idioci to kupią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 na angielskim ebay ceny na poczatku byly 150funtow czyli kolo 700zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 tiaa 500zł,ale sie cenią heh..... wątpie,żeby ktoś kupił..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Komputronik ma już w cenniku a od jutra zaopatruje magazyny. Jutro dostanę dwa powercolory do testów i postaram się w weekend napisać krótką recenzję singla i CF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kronic Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Aktualnie Komputronik ma tylko Asusa na stanie.Z kąd ten Powercolor u ciebie?A jeszcze niedawno mieli w ofercie 5 różnych firm i nagle znikneło,ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Pozmieniali kategorie i jeszcze wszystko jest pomieszane .... wpisz sobie 4770 w searchu na stronie to wyskoczy kilka pozycji. Powercolora dostanę z centrali Komputronika właśnie. Ekhem normalnie wstyd się przyznać ale nowe Radeony są w kategorii .... kadłubki :mur: Mam nadzieję, że szybko zrobią z tym porządek . Z informacji jakie mam, jutro wjeżdżają MSI i Gigabyte. Edytowane 6 Maja 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kronic Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Tu na filmiku można nawet zobaczyć jak se skubana daje rade w Crysis.Powiem że nawet jestem pod wrażeniem i to na niewygórowanym konfigu.Na końcu nawet benhmarka koleś walnoł.CF coraz bardziej ciekawy się robi i nie głupi z tych kart. O to fajnie.Najlepiej jak by szybko wydali jakiś model z niereferencyjnym chłodzenkiem.Albo tą wersje Asusa Top niezle skręcona jest.Na Allegro znalazłem najtańszą za 409zl to już niezłą cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) To juz kolejne pytanie czy warto do procka "X". Ludzie zapamiętajcie że zawsze warto kupować lepszą karte. Przecierz tak czy owak będzie wzrost fps w każdej grze. Różnica polega na tym że karta może co najwyżej nie osiągnąć pełni mozliwości - jednakże w stosunku do jakiejś posiadanej obecnie słabszej karty i tak będzie widoczny wzrost mocy. Nie tylko w polsce. Na ebay jest 14 ofert z różnych części świata i wszystkie są w wersji z tańszym chłodzeniem. Na pewno pojawią się te dwuslotowe, bo mimo wyższej ceny i tak znajdą chętnych. dorbze mowi wlasnie kupilem 4850 na gddr 5 palita, czyli wlasciwie 4870. I w battleforge mam uzycie karty 99% przy taktach core 700@750, mem 900@950. ( hehe w becie win 7 nie dziala ati toool, a w catalystach braklo suwakow :D ). Chyba ze lubicie grac w 3d marki. Edytowane 6 Maja 2009 przez Ruonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 gdzie kupiłeś 4850 na ddr5 ? i za ile :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item628390508_palit_...dition_wwa.html W sumie bardzo fajna opcja. Tańsze to to od 4870 znacznie, a wydajność ta sama ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Komputronik ma już w cenniku a od jutra zaopatruje magazyny. Jutro dostanę dwa powercolory do testów i postaram się w weekend napisać krótką recenzję singla i CF.Jeżeli jesteś w stanie zbadać microstuttering w CF na tych kartach był bym wdzięczny. Robi się to farpsem. Edytowane 7 Maja 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) na skąpcu gainward jest już po 540zł :D (tylko jakbym chciał sprzedać to na pewno za mniej niż za 4870) :/ magia cyfr http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/544694 http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/518845 ale wg mnie różnica w cenie za duża względem 4770 (380zł) choć i tak to bardzo dobra propozycja bo 550zł-600zł to kosztuje 9800gtx+ Edytowane 7 Maja 2009 przez Ardianz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Panowie nie róbcie śmietniku. Zamiast o 4770 ostatnie posty są o 4850/4870... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati2k Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Dobra chłopaki przestańcie gadać o innych kartach tylko dawać coś o 4770 :] Opuszczam nVidia i biorę ati;p W sumie to już niema mojego 9600gso 550@760 ładnie chodził jak potrzeba było, ale się skończyło czekałem na tą kartę(4770) od chwili pierwszych zapowiedzi i się doczekałem do tego cena się stabilizuje i każdy się raduje oczywiście po za nie którymi osobami które i tak powiedzą że ta karta do "du@#$" itp. Ludzie nie ważne jaka firma ważna jest wydajność no i cena ;p Acha ma ktoś już tą kartę w swoim arsenale? Bo te pierwsze testy nie pokazują prawdziwej mocy tej grafiki. Wiadomo sterowniki beta itp Prosiłbym kogoś kto może żeby porównać 4770 z oc. tylko pamiątek do 4000mhz rdzeń zostawiając w spokoju z 4850 bez oc. czy nasza graficzka daje rade w takiej konfiguracji przeskoczyć starszego brata. Albo nawet jak ktoś niema 4850 może zobaczyć ile dało mu oc. samych pamiątek więcej klatek albo pkt. w 3dmarku zawsze będzie to jakaś informacja :) Patrzę na niektóre serwisy i aż dziw mnie bierze jak niekręcony 4850 przegania w niektórych grach 4770 z oc. rdzenia do np. 900mhz... ps. Zrobiłem sobie małą tabele żeby porównać 4850 z 4770 bez oc. i z ewentualnym oc. do częstotliwościowi 900/4000 podobno większość kart to wyciąga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordBigos Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Pytanie może nubowskie ale zasadnicze xD 4870 do crossfire potrzebuje 2 mostki, a 4770??? Różne artykuły pokazują różne fory jedne z jednym mostkiem (tym dalej od śledzia), inne z dwoma... Ważne bo mostków na wyposażeniu 4770 nie maja i muszę je nabyć xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 przegladnalem prawie wszystkie recenzje, jak i fora i inne zrodla, co tu duzo gdybac... TRZEBA CZEKAC. Po pierwsze az wyjda karty z lepszym chlodzeniem i sekcja zasilajaca, najlepiej zeby to jeszcze byly karty z 1GB pamieci tak jak to zrobil XFX, gdyz karta w rozdzielczosciach hd po o/c sie krztusi. Po drugie sterowniki, karta ewidentnie nie pokazala jeszcze pazurkow ze wzgledu na niezoptymalizowanie w 100% sterowniki, w CF sa spadki wydajnosci i mikroprzyciecia. Mysle, ze jak to poprawia to i pojedyncza karta zyska na wydajnosci :) PO TRZECIE CENA! To jest niedopomyslenia zeby te karty na ebayu byly po 100$, a u nas po 400zl... Czekac, czekac i jeszcze raz czekac, nie ma co gdybac nad wydajnoscia jak narazie, a jak chodzi o o/c to wersja z mniejszym chlodzeniem i gorsza sekcja zasilajaca nie wchodzi w gre. Na dodatek wersja lepsza ma regulacje napiec, czegoz chciec wiecej? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 nie będzie 1GB...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) KLIK a to? nie mow, ze nie bedzie jesli nie jestes tego w 100% pewny Edytowane 7 Maja 2009 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez111 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Prędzej czy później ktoś się pokusi żeby wstawić 1gb. Jeśli towar będzie chodliwy to będą go odgrzewać na 101 sposobów. Jeśli w hd3850 wstawiają 1gb zbędnej pamięci to w hd4770 też wstawią tyle, że nie odrazu. Najpierw napchają rynek tym co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 zgadzam sie z przedmowca, chociaz mysle, ze wprowadzenie kart z 1gb nastapi na tyle szybko, ze jeszcze nie bedzie tego mozna nazwac odgrzaniem :P ATI dalej nie wypuscilo oficjalnych sterow, no żal... :-( :mur: :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Z czym taki żal? Nowe sterowniki zwykle wypuszczaja koło środka miesiąca lub bliżej końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...