Skocz do zawartości
azyl

Net Framework 2.0 + Sql Server = Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zainstalowałem na kompie net framework 2.0 a potem SQL Server, Po tej operacji komputer sie resetuje. Popracuje chwile i restart. Uruchomilem go w trybie awaryjnym i probowalem to usunac. Przy necie wyskakuje blad i framework sie nie chce usunac, przy probie usuniecia Sql nastepuje reset. Co moge zrobic ?

windows xp prof SP2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy instalowałem kombinacje NET 2.0->3.5 plus Express 2005 i nie spotkałem się z żadnymi problemami. Twój SQL to pełna wersja?

Generalnie najpierw warto załatać system po dziurki w nosie, a potem wrzucać aplikacje... 2.0 jest staaaarą wersją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SQL mam wersje z dobreprogramy.pl , co do framework to wiem ze 2.0 jest stara ale tej mamy uzywac ( tak nam polecil wykladowaca ).

Wndows wydaje mi sie ze jest zalatany. Jest szansa zeby sie tego jakos pozbyc i od nowa zainstalowac ? Moze framework sie gryzie z czyms ? System sie nie resetuje w trybie awaryjnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System nie resetuje się bez przyczyny.

Obadaj logi windowsa.

Wyłącz automatyczny start usług SQL Servera i zobacz czy system wstanie bez niego. Jak tak, to do odpalaj je po kolei z poziomu pulpitu.

SQL Express w wersji 2005 z service packami? Na necie jest kilka wersji tego, z różnymi dodatkami do zarządzania...

Edytowane przez Aquarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi