Skocz do zawartości
Mario618

G.skill Vs Ocz Vs Corsair Vs Mushkin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich drogich użytkowników ;)

Od wielu dni na paru forach zakładam tematy o wyborze RAM'u lecz ostatnio na jednym dostałem info o Mushkinach i G.Skill'ach i to dlatego mnie zatrzymało przed kupnem OCZ

Chciałbym się dowiedzieć czy takie G.Skill'e które przypadły mi do gustu i są lepsze bądź równe OCZ i innym wypisanym w temacie. Mam zamiar kupić RAM'y do nowego zastawu oczywiście na Inetelu chodź wołabym na AMD ale jak się dostało płyte i procka ;) to nie będę gardził :)

Ramy będą wykorzystywane jak i reszta podsytemu do OC i oczywiście ramy 2x2GB 1066MHz

Czekam na odpowiedzi i najlepiej konstruktywne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dobrze, że się zastanowiłeś, bo G.Skille są na prawdę godne uwagi. W swoich poradnikach poleca je nawet sam wortal PurePC.pl (chodzi o zestawy komputerowe na każdy miesiąc).

Jeżeli mowa o memkach 2x 2GB 1066MHz, polecam serię NQ. Nominalnie jest to CL6, aczkolwiek memki bez problemu robią 1120MHz CL5 :). Są bardzo tanie, a powtarzalność wyników jest jak dotąd 100-procentowa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są lepsze pamięci, ale te też będą dobre :)

Jakie masz na myśli?

Skąd ja wiedziałem, że to pytanie padnie ;). Bierz G.Skill PK - nie będziesz narzekał ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam...

Odnośnie tematu....jakie pamięci polecacie (raczej 2x2gb, chyba, że 3x1gb są lepsze - bede działać na xp win)...kompa mam jak w opisie, jednak zmieniać będę proca i MB na asusa M4A78T-E AMD 790GX i AMD 955 x4.

Mobo obsługuje DDR3... i naprawdę nie wiem co wybrać....

poradźcie...

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi