Mario618 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam wszystkich drogich użytkowników ;) Od wielu dni na paru forach zakładam tematy o wyborze RAM'u lecz ostatnio na jednym dostałem info o Mushkinach i G.Skill'ach i to dlatego mnie zatrzymało przed kupnem OCZ Chciałbym się dowiedzieć czy takie G.Skill'e które przypadły mi do gustu i są lepsze bądź równe OCZ i innym wypisanym w temacie. Mam zamiar kupić RAM'y do nowego zastawu oczywiście na Inetelu chodź wołabym na AMD ale jak się dostało płyte i procka ;) to nie będę gardził :) Ramy będą wykorzystywane jak i reszta podsytemu do OC i oczywiście ramy 2x2GB 1066MHz Czekam na odpowiedzi i najlepiej konstruktywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 I dobrze, że się zastanowiłeś, bo G.Skille są na prawdę godne uwagi. W swoich poradnikach poleca je nawet sam wortal PurePC.pl (chodzi o zestawy komputerowe na każdy miesiąc). Jeżeli mowa o memkach 2x 2GB 1066MHz, polecam serię NQ. Nominalnie jest to CL6, aczkolwiek memki bez problemu robią 1120MHz CL5 :). Są bardzo tanie, a powtarzalność wyników jest jak dotąd 100-procentowa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Co myślicie o tej serii warto kupić http://www.agito.pl/pamieci-do-pc/gskill-d...707.338028.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Osobiśćie skłaniałbym się ku G.skillom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 A co myślicie o serii G.Skill PI 1066MHz 2x2GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Wolę PK. Moim zdaniem się fajniej kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Popieram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Choć dobrym rozwiązaniem może być obejrzenie się za jakimiś używkami, selektami. Ogólnie stare PQ PC8000 G.skilli były siekierkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 A chciałem kupić jakieś nowe. Więc te seria PI jest zła do OC? Będę kręcił procka i grafikę i niechce żeby ram blokował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Do o/c najlepiej PK, PQ lub NQ (ew. PI Black). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Stare sprawdzone PK - jeszcze są dostawy lepszych starsze z lepszymi kośćmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Jaki PI to tylko 1100/1200 reszta pi dość słabe gorsze czasami od pk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 W jakim sklepie dostanę te 1100/1200 bo na tych co chodzę to 1066 jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 A czemu sie tak uparłeś na te PI zamiast brać PK/PQ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Też tego nie rozumiem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 A tak się pytam ;) Jeśli te PK są takie dobre to zamawiam :) ale OC tego będzie na dobrym poziomie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 ZAMAWIAJ! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Są lepsze pamięci, ale te też będą dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Jakie masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Są lepsze pamięci, ale te też będą dobre :) Jakie masz na myśli?Skąd ja wiedziałem, że to pytanie padnie ;). Bierz G.Skill PK - nie będziesz narzekał ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 O ile czytałem temat DDR2 i przeanalizowałem to G.Skille były tym no 1 ;) chyba że ktoś ma lepsze info i testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDoo Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Witam... Odnośnie tematu....jakie pamięci polecacie (raczej 2x2gb, chyba, że 3x1gb są lepsze - bede działać na xp win)...kompa mam jak w opisie, jednak zmieniać będę proca i MB na asusa M4A78T-E AMD 790GX i AMD 955 x4. Mobo obsługuje DDR3... i naprawdę nie wiem co wybrać.... poradźcie... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...