Skocz do zawartości
groh

Problem Z Napedem Optycznym (fujitsu Siemens-pomocy)

Rekomendowane odpowiedzi

wiatm :D jestem nowy wiec przy okazji pozdro for all :D tak jak w temacie... od kiedy kupilem sobie internet mobilny z play zniknela z mojego komputera ikonka napedu... robilem formata i lipa nic nie pomoglo:/ wie ktos moze gdzie lezy przyczyna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

po pierwsze jesli to XP

obstawiałbym identyczne literu dyku tego dongla na usb bo to zarówno pendrive jak i modem HSDPA.

Moj komputer - prawy klawisz myszy i zarzadzaj

po lewej zarzadzanie dyskami

powinny byc wyswietlone wszystkie dostepne dyski lacznie z napedem optycznym tylko nie aktywnym

klikasz na ten niby niewidoczny naped dvd i dajesz zmien litere dysku dajesz np. "X" i ok

naped powinien sie na "nowo" zainstalowac ewentualnie bedzie widoczny po ponownym uruchomieniu kompa.

mialem identyczny przypadek ale ze zwyklym pendrivem ... neistety xp nie jest bezbledny i czasem cos mu sie wykrzacza.

Tylko skoro robiles formata pewnie z recovery part. (no bo jak z plyty to sila rzczy naped dziala) i po nim tez napedu nie bylo to juz troche dziwne :P gwara jest to serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj to samo pod vista

Jedynie modyfikacja w rejestrze to naprawi.

Twoj modem powoduje nadpisanie pewnych wartosci ( kiedys to naprawialem wlasnie w F-S i PBell).

Jak poszukasz na googlach to powinienes znalezc (Moje przypadki byly z napedami LiteON/Sony i Nec - modeli nie pamietam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi