marcin_81 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam Mam problem z odczytem temp. procesora AMD Phenom II Quad-Core 940 na płycie Gigabyte GA-MA790X-UD4. W Everescie pokazuje 35st.C w spoczynku a w CoreTemp i AMD OverDrive Utilitles 45st.C. Jak przechodzę do biosu to jest tam temp. porównywalna z tą z Everestu czyli 35st.C. Poprzednio miałem na tym zestawie AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition zamieniłem procesor nie przeinstalowywałem Windowsa XP SP3. Nie wiem która temp. jest prawdziwa i jeśli przeinstaluję Windowsa to coś zmieni tą rozbieżność w końcu to 10st.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zobacz temp. w stresie. Everest raczej źle pokazuje. Nowy Windows by się przydał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Najpewniejsze będzie 45 ale zależy od wersji Everesta. Nie napisałeś jakie masz chłodzenie. U mnie na Karakorum w idle wisi 44st. A nowszy Windows przydałby się bo nie wykorzystasz dodatkowych dwóch rdzeni marnotrawco :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 A jak w ogóle te GA-MA790X-UD4 się wam sprawują? Trochę narzekań można w necie znaleźć..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Narzekam na słabą sekcję zasilania, w niedzielę pod azotem procek na 5GHz zdychał przy 4 rdzeniach :P poza tym bardzo stabilna i nie widzę żadnych problemów. Jestem na tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 A jakieś objawy zacinania/przycinania podczas gier?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Pisał, że tylko sekcja słaba, a reszta ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_81 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Najpewniejsze będzie 45 ale zależy od wersji Everesta. Nie napisałeś jakie masz chłodzenie. U mnie na Karakorum w idle wisi 44st. A nowszy Windows przydałby się bo nie wykorzystasz dodatkowych dwóch rdzeni marnotrawco :Pno ja tez mam Karakorum wiec już odetchnąłem bo mam podobna temp. do Ciebie nie wiem skąd te temp. 18 czy 20 st. C w recenzjach tego procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Na P-II 940 i HD4870 ? Przycinki w grach przez płytę ? Już by dawno na serwis pojechała ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_81 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 wszystko działa ok żadnych zacinek i podatny na podkręcanie 3500MHz bez podnoszenia napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Mój nawet 3,2 na -0.05V robi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_81 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) A jak w ogóle te GA-MA790X-UD4 się wam sprawują? Trochę narzekań można w necie znaleźć..... Ja mam dziwne dźwięki po podłączaniu myszki do portu usb jak przewijam strony www to coś syczy nie wiem co jest. A może jeszcze słabo moje pamięci się podkręcają chociaż według testów recenzji powinno być dużo lepiej, ale to może być moja wina za duzo opcji jest w biosie i pewnie nie ogarniam tej kuwety:) Edytowane 18 Maja 2009 przez marcin_81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) W mojej myszce tez dziwnie scroll terkocze ale chyba te logitechy tak maja [taki joke] :P co do o/c ramow to nie sprawdzalem Edytowane 19 Maja 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_81 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 W mojej myszce tez dziwnie scroll terkocze ale chyba te logitechy tak maja :P co do o/c ramow to nie sprawdzalemale ten dźwięk wydostaje się z płyty a nie z myszki, na poprzedniej płycie asusa z chipsetem nForce 570 nie miałem tych dźwięków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 ale ten dźwięk wydostaje się z płyty a nie z myszki, na poprzedniej płycie asusa z chipsetem nForce 570 nie miałem tych dźwięków. Miałem takie coś swojego czasu na płycie ECS na Socket 478... też coś na płycie tykało podczas przewijania scrollem. Tak więc jest to możliwe ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumin027 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) A jakieś objawy zacinania/przycinania podczas gier??Ja też posiadam tą płytke i żadnych przycinków w gierkach nie zuważyłem. Tylko i wyłącznie zdażyło się raz ale to była wina cool&quiet. Płyta jest super mogła by mieć troche więcej timingów dla ramów w biosie ale ogólnie nie jest żle po niciśnięciu ctr+f1 jest tego więcej. Edytowane 19 Maja 2009 przez mumin027 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_81 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Mam pamięci Patriot 6400LLK 4x1GB jak je ustawić żeby poszły na 1066 bo jak podnoszę napięcie to komp mi nie wstaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...