michalmx0 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) Mam pewien problem. Posiadam płytę główną asus m2n32-sli deluxe wireless edition, procesor AMD Athlon 64 X2 5600+, 4x1gb ram kingston hyperx, kartę graficzną nVidia GeForce 7600 GT od GIGABYTE, Windows XP Media Center SP3. Problem jest następujący: przed aktualizacją biosa system wyświetlał, że mam 3,50 gb ram (wersja biosa przed aktualizacją: 603), a po zaktualizowaniu biosa do wersji 2205 system wyświetla 3,00 gb ram. Nie wiem o co chodzi? Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co się stało i jak to naprawić? P.S. Aktualizację biosu robiłem przez ASUSUpdate V7.14.01 Edytowane 4 Maja 2009 przez michalmx0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDoo Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Przeinstalowałeś system po upgradzie BIOSU?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Nie. A trzeba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Nie. A trzeba? Możesz spróbować, chociaż sam systemu nie przeinstalowywałem i wszystko chodzi normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Możesz spróbować, chociaż sam systemu nie przeinstalowywałem i wszystko chodzi normalnie. A nic z dysku nie strace? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 A nic z dysku nie strace? Przecież będziesz "ruszał" tylko system. Natomiast zupełnie inna kwestia jest czy w ogóle warto.Chyba ,ze zmienisz system na Viste to wtedy zobaczysz czy pokazuje Ci cały ram a podejrzewam,ze na pewno tak. Na Twoim miejscu dałby sobie spokój skoro wszystko jest stabilne. A co BIOSu to może na przyszłosć lepiej wgrywac przez EZ Flash 2. A po drugie ,ten BIOS, który wgrałeś to w zasadzie powstał miedzy innymi po to aby PhenomII był na tej płycie widoczny we wszelkiej maści odczytach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Dobra. THX za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Przeinstalowałeś system po upgradzie BIOSU?? :lol: :lol: :lol: Po dołożeniu pamięci RAM też mam system przeinstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam, pytanie dotyczy takiej samej płyty głównej jak ma/miał założyciel tematu więc nie będę tworzył nowego tematu na forum i zasmiecał tym samym :). Mianowicie chodzi mi o to że planuje w bardzo niedalekiej przyszłości zakupić sobie drugą karte graficzną żeby całość śmigała w SLI ale jak kupowałem płytę to nie było w komplecie mostka sli. Patrzyłem na Allegro i bardzo rzadko jest taki mostek do kupienia firmowy asusa, natomiast teraz ktoś na Allegro sprzedaje mostek ale od płyty msi: http://www.allegro.pl/item807580526_mostek...ylka_f_vat.html czy ewentualnie nie będzie to przeszkadzać jakbym go kupił że jest od innego producenta - (długośc się zgadza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Nie bedzie przeszkadzac.A tak w ogole mostek na ogol jest razem z karta graficzna,nie daje sie ich w komplecie z mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...