mypod Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam! To mój pierwszy post więc chciałem się przywitać :) Zastanawiam się nad kupnem monitora. Co byście mi poradzili, drodzy forumowicze? Uzywam monitor do: 1/Neta/dokumentów 2/filmów 3/grafiki 4/czasem gier- strategie i wyścigi Wstępnie rozważam 3: Czyli NEC 24WMGX3, EIZO FlexScan S2231W i DELL 2408WFP. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Cześć. Z tych 3 można od razu wykreślić Dell 2408. Przy tej kwocie, szkoda kupować ten monitor. Bardzo szeroki gamut ( przejaskrawienia w grach i filmach ), wysoka minimalna jasność. Z tego co widzę, to zastosowanie ogólne. W takim wypadku, ten Nec będzie najlepszym wyborem. 24", mały Input Lag, matryca A-MVA. Ogólnie z tej podanej przez Ciebie trójki to Eizo wypada najlepiej, ale z racji że to "tylko" 22", lepiej celować w Nec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypod Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 A jeżeli chciałbym, aby ten monitor posłużył mi kilka lat i byłbym skłonny dodać jeszcze kasę na jakiegoś 24" EIZO to co byście mi polecili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 W cenie około 3700-4200 zł jest S2431W. Świetny model, regulacje, liniowość. Za moment ma wyjść jego nowsza wersja, S2432, ale pewnie będzie sporo droższa, a różnice raczej kosmetyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypod Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) W cenie około 3700-4200 zł jest S2431W. Świetny model, regulacje, liniowość. Za moment ma wyjść jego nowsza wersja, S2432, ale pewnie będzie sporo droższa, a różnice raczej kosmetyczne.Widziałem wczoraj w sklepie EIZO S2431WK (nie wiem co znaczy to K) za 3400zł Oświecicie mnie o co chodzi z tym K? Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez mypod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Widziałem wczoraj w sklepie EIZO S2431WK (nie wiem co znaczy to K) za 3400zł Oświecicie mnie o co chodzi z tym K? Czarny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypod Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 CzarnyA opłaca się go wziąć w tej cenie? Ten NEC też się fajny wydaje... Chociaż w EIZO jest 5 lat gwarancji i ten obraz ;p Sam nie wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Cena wygląda stosunkowo normalnie (przed skokiem dolara/euro jeśli dobrze pamiętam ten monitor kosztował jakoś ponad 3K). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypod Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Cena wygląda stosunkowo normalnie (przed skokiem dolara/euro jeśli dobrze pamiętam ten monitor kosztował jakoś ponad 3K).W sumie EIZO 22" kosztuje 900zł taniej niż ta 24", ale za to 24" ma fullHD i jest chyba bardziej przyszłościowa i starczy na kilka lat.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 W sumie EIZO 22" kosztuje 900zł taniej niż ta 24", ale za to 24" ma fullHD i jest chyba bardziej przyszłościowa i starczy na kilka lat.. Lepiej brać 24". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypod Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) A porównywał ktoś NEC 24WMGX3 i eizo S2431WK? Bo zastanawiam się czy jest sens dokładania 900PLN.... Z góry dzięki za odpowiedź Nie wiecie gdzie można je w Krakowie obejrzeć?? Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez mypod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypod Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 w sumie odpowiedz prosta - jak cie stac, bierz EIZO - minimalizujesz wszelkie szanse na jakies problemy :) Nec mi sie z recenzji i dzialania bardzo podobal. Design coz..wole juz Neca niz EIZO :) ale to akurat kwestia gustu. Pamietaj,...za te 900 zl zawsze mozesz se ze stanow drugiego vertexa zamowic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypod Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 w sumie odpowiedz prosta - jak cie stac, bierz EIZO - minimalizujesz wszelkie szanse na jakies problemy :) Nec mi sie z recenzji i dzialania bardzo podobal. Design coz..wole juz Neca niz EIZO :) ale to akurat kwestia gustu. Pamietaj,...za te 900 zl zawsze mozesz se ze stanow drugiego vertexa zamowic :P W sumie dla mnie największym priorytetem jest cisza, a potem wydajność... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Tak jak napisał @ilear. Jak jest kasiorka, to lepiej Eizo. PVA jest mimo wszystko minimalnie lepsza od MVA, poza tym, Eizo 2431W to jeden z najlepszych modeli 24". Świetny kontrast, czerń, czas reakcji bardzo dobry, dopalacz dobrze wyregulowany, nie ma żadnych przebić. Ja bym brał Eizo. Nec są mało powtarzalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (...) poza tym, Eizo 2431W to jeden z najlepszych modeli 24". Świetny kontrast, czerń, czas reakcji bardzo dobry, dopalacz dobrze wyregulowany, nie ma żadnych przebić. (...)potwierdzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypod Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Chyba kupie DELLA 2209wa, a za rok zmienię na eizo fullhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...