Skocz do zawartości
lspm

Czym się czyści LCD?? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, czym? BO ta szybka taka sie strasznie delikatna wydaje. Jak wyczyścić monitorek żeby nie porysować nic?? :) CRTki to zawsze MrMuscle albo coś takiego. A tu?

I proszę głupio nie komentować ale to jest naprawdę problem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciereczki z 2-butyxoetanolem. jedyne nieszkodliwe rozwiązania do lcd/laptopów, broń boże alkoholu ani płynów do mycia szyb (z amoniakiem tudzież). teoretycznie.

praktycznie... zalezy czy ci zalezy na swoim monitorze czy to crt (+sucha flanelka) / czy lcd

twój wybór.

mam przy sobie laptopa w którymś ktoś chciał wyczyścic ekran płynem mr muscle - kilka drobnych psiknięć, jak zawsze nigdy nic, ale tym razem coś którędyś się wchłoneło w środek

efekt - nie możliwe do usunięcia zacieki na wewnętrznej którejś warstwie (nie znam sie na budowie lcdka), widoczne szczegolnie na ciemnych powierchniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka czysta szmatka pozostawia smugi ? ;) (nie mówie tu o frędzelkach/pyle itp)

a jak ci zalezy na lcd, to idz do jakiegos sklepu i wydaj te marne 15 zlociszy (wnioskuje ze marne skoro masz lcd'ka chyba ze ukradles hyhy) na jakieś porządne (fellowes/emtec) sciereczki do lcdka i klopot masz z glowy.

woda chyba tez nie zaszkodzi... ale plyn do szyb tak, 3/4 chopakow z mojej roboty swoje laptopy firmowe lekko pozabijali (lcd) na rozne sposoby plynem do szyb wiec organoleptycznie nikomu nie polecam.

2-butyxoetanol... rozwiazanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa do kupienia nasaczanie szmatki/chusteczki do czyszenia wlasnie lcd... ostatniio kupowalem w media markt cena zdajsie okolo 18 zeta ... (za 100 szt.) z serii chyba fellowes (ale bylo wyraznie napisane ze sa takze do lcd bo zdarzaja sie tylko do crt a nie wiem jaki ma to wplyw jak sie je zamieni )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciereczki z 2-butyxoetanolem. jedyne nieszkodliwe rozwiązania do lcd/laptopów, broń boże alkoholu ani płynów do mycia szyb (z amoniakiem tudzież). teoretycznie.

praktycznie... zalezy czy ci zalezy na swoim monitorze czy to crt (+sucha flanelka) / czy lcd

twój wybór.

mam przy sobie laptopa w którymś ktoś chciał wyczyścic ekran płynem mr muscle - kilka drobnych psiknięć, jak zawsze nigdy nic, ale tym razem coś którędyś się wchłoneło w środek

efekt - nie możliwe do usunięcia zacieki na wewnętrznej którejś warstwie (nie znam sie na budowie lcdka), widoczne szczegolnie na ciemnych powierchniach.

dlatego nigdy nie pryskam plynem bezposrednio na ekran tylko na sciereczke :)

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa do kupienia nasaczanie szmatki/chusteczki do czyszenia wlasnie lcd... ostatniio kupowalem w media markt cena zdajsie okolo 18 zeta ... (za 100 szt.)  z serii chyba fellowes (ale bylo wyraznie napisane ze sa takze do lcd bo zdarzaja sie tylko do crt a nie wiem jaki ma to wplyw jak sie je zamieni )

Dokładnie to co napisał Garth. Takich samych używam.

A tak BTW to SZUKAJ - już był taki temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...