Makthom Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam, nabyłem sobie tę płytę i od razu problem. Nie rozpoznawała e5200, za stary bios. Próbowałem wgrać najnowszy (12), nie dało się, Dopiero z serio 8 zaskoczył. Ponieważ ciągle to był stary bios, a ezflash nie rozpoznawał pliku, spróbowałem zaktualizować pod windowsem (Vista 64). Wiem, wiem.Ale sporo się zmieniło i powinno to być bezpieczne. No właśnie, powinno. Erase ok, writing ok, veryfing failure. Plik na pewno dobry, zresztą program zatwierdził. W tej chwili mam ciągłe restarty, co kilka sekund trwające też kilka sekund. Wyjęcie baterii nie pomogło, podobnie jak reset CMOS. Płyta nie wchodzi do BIOS. Wszystko się kręci, załącza i zaraz potem wyłącza. Czy jest jakieś vademecum na to? Czy zostaje tylko wizyta u programatora biosu? Może ktoś to robi w Lublinie? Z góry dzięki za wszelaką pomoc. Naprawdę się przyda... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) czy sie sporo zmienilo czy nie, nigdy nie flashuj biosow pod windowsem o ile naprawde nie musisz... blad jaki zaobserwowales to rownie dobrze moze byc np. uszkodzona kostka, jest to zdarzenie losowe podobne do uszkodzonego biosu w fabrycznie nowej płycie - raz na tyle i tyle przypadków też ma miejsce. P5K WS nie ma biosu w postaci tradycyjnej kostki plcc tylko te male z 8 nozkami soic o ile dobrze kojarze nazwe, flashowane przez zlacze SPI - na szybko znajdziesz taka usluge na allegro. uszkodzenie jako takie rowniez podlega bezplatnej naprawie gwarancyjnej w serwisie. Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...