Adamus Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Witam mam sprzecik jak w podpisie dodam jescze ze to jest antek 0.13 i zastanawia mnie czy jest to mozliwe ze posiadajac tylko jeden cooler Volcano 7+ na low mam temperature na procku 24 stopnie .Chcialbym dodac iz jakis miech temu mialem MSI kt3-ultra2 i mialem tem jakies 36 stopni.Czekam na wasze odpowiedzni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 z tym gigabyte , to temat rzeka ;) po prostu musisz flashowac biosa do najnowszej wersji , bo ten ktory posiadasz , to przeklamuje odczyty temperatur..... bo tak na chlopski rozum - nie jest mozliwym , aby miec temperature proca rownej prawie temperaturze otoczenia - to nierealne - a nie ma idealnego przewodnika ciepla...;) nie wiem - nie mam tej plyty , ale jezeli masz termistor pod socketem , to moze zostal przekrzywiony podczas montowania ? :roll: posprawdzaj , poszukaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Ok poszukam ,i pobawie sie jeszcze a jezeli chodzi o bios to mam najnowszy F10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Gigabyte na swuj sposub przekłąmuje odczyt temp.Mały test: NIewiem jak masz VCORe ustawione teraz ale np.Jak masz ustawione na deflaut to zmień na +5% w biosie i jak będzie restart to znowu szybko do biosu i sprawdź temp.POtem z +5% znowu szybko na +7.5% i tak samo.Temp szkaczą jak szalone :) .W 2 sekundy miałęm z 35 na 41 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 I tu sie zgodze wlasnie zaobserwowalem to tez .Podsumowujac wszystko to w jaki inny sposob moge zmierzyc temperature?? .Chcialbym zaznaczyc iz nie posiadam zdnych baybusow anie rheobusow itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 I tu sie zgodze wlasnie zaobserwowalem to tez .Podsumowujac wszystko to w jaki inny sposob moge zmierzyc temperature?? .Chcialbym zaznaczyc iz nie posiadam zdnych baybusow anie rheobusow itdOrganoleptycznie można alebo termomertem jakimś , np.samochodowym. (było to w CHIP'ie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ta seria gigabytow strasznie przklamuje temperatury, pozatym u mnie upg na nowszy bios nic nie dało :( :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Czy ten sam problem może dotyczyć Abit BX-133 RAID :?: Używam programu Winbond Hardware Doctor v2.5 który pokazuje tempeature 27-34C przy niskim obciążeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 przy celku takie temperatury sa mozliwe, bo procek nie wydziela duzo mocy. PS. ostatnio stycznosc z intelem mialem w czzasie celerona 500 :) wiec moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 przy celku takie temperatury sa mozliwe, bo procek nie wydziela duzo mocy. PS. ostatnio stycznosc z intelem mialem w czzasie celerona 500 :) wiec moge sie mylic. Dużo mocy nie wydziela to fakt ale gdy uruchamiam program (WHM) to przez pierwsze 2-3 sekundy pokazuje np. 36 stopnie a póżniej po kilku wahnięciach schodzi o kilak stopni mniej np. do 27-29 stopni. Czyżby nagłe cudowne ochłodzenie :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...