bongoo Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Witam! Kupiłem telefon Nokia E51 z simlockiem w Plusie. Zdjąłem simlocka poprzez kod, który Plus za opłatą wygenerował mi z numeru IMEI. Według komunikatu otrzymanego po wprowadzeniu kodu wszystko poszło dobrze. Karta sim sieci Era, na której mi zależy jest przyjmowana, ale po chwili od włączenia telefon traci zasięg oraz pojawia się komunikat "rejestracja karty sim niemożliwa". To samo dzieje się z kartą angielskiej sieci O2, nie można zalogować się do żadnej z polskich sieci. W przypadku karty Plusa telefon działa normalnie. Co z tym można zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Podejdz do Plusa i wyjasnij sprawe. Tego typu komunikaty pojawiaja sie po zablokowaniu telefonu przez operatora wiec moze Plus cos namieszal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 To pewnie jest jedyne wyjście wyjaśnić sprawę w Plusie, chociaż jak pomyślę że będę czekał znowu kilka tygodni (na przesłanie kodu czekałem ponad 3 tygodnie, mimo że terminowo miało być 2 tygodnie) to mi się odechciewa i liczę ma wasze sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Tu nie ma miejsca na wlasne sugestie bo samemu nic na to nie poradzisz. Idziesz i wyjasniasz sprawe, w najlepszym przypadku dowiesz sie wszystkiego na miejscu jakp trafisz na ogarnieta osobe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zdjąłem simlocka poprzez kod, który Plus za opłatą wygenerował mi z numeru IMEI.Z ciekawości. Ile sobie krzyknęli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 http://www.telepolis.pl/news.php?id=13722 Nie orientuje się, więc czy to drogo za sima z E51? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 W zeszłym tygodniu zdejmowałem SIMa z E51 (też SIM Plusa). Zapłaciłem 50zł. Wszystko elegancko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Z ciekawości. Ile sobie krzyknęli? Kosztowało to 75 zł, ale będę musiał ich męczyć o zwrot kasy w ramach reklamacji. Byłem już raz u nich i sami nie wiedzieli co z tym zrobić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Złodzieje, jeszcze za to kasują ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) U nas w mieście ściągnięcie z e51 40 zł, jak chcemy na legalnie w orżnąć ich simlocka ściągnąć to 70 zł, a mi kolega ściągnął za darmo ;] Edytowane 5 Czerwca 2009 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...