mat_zab Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Ma zamiar kupić sobie karte graficzną, wybieram pomiędzy ATI Radeonem 8500 orginalną wersje ATI a GeForc 3 TI 200 Geinworda, radek jest nieco droższy ale to nie jest problem bo te karty będe miał bez watu czyli jakieś 150zł taniej. Czytałem na jednym z forum że GeForc 3 wymaga dużego proca ja posiadam Athlona TB 1200 więc niewiem czy on wystarczy, a znowusz Radek nie potrzebuje dużego proca. Zależy mi najbardziej na wydajności w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 miliardy razy bylo to walkowane, moj typ do gier Geforce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Sranowczo doluz troszke i kup GF4 4200 cena 185$.Ati no moze byc ale 4200 lepszy bylem posiadaczem R8500 a raczej jeszcze jestem ale juz tylko karta ma 32MB i lerzy sobie na biurku.GF4 4200 to wybor!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Jeżeli zależy ci na szybkości, punktach, itp... to GF - ale jeśli do tego chcesz zobaczyć na ekranie ŁADNY obraz , a różnica w szybkości (zauważalna zresztą tylko w testach :D ) nie jest taka istotna to ATI! ja proponuje ATI - bo sam nie lubie marnować swojego monitora na wyświetlanie nieostrego i bladego czegoś... ...co podobno jest grafiką - a że troche wolniej - i tak przy graniu tego nie zauważysz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Jeżeli zależy ci na szybkości, punktach, itp... to GF - ale jeśli do tego chcesz zobaczyć na ekranie ŁADNY obraz , a różnica w szybkości (zauważalna zresztą tylko w testach :D ) nie jest taka istotna to ATI! ja proponuje ATI - bo sam nie lubie marnować swojego monitora na wyświetlanie nieostrego i bladego czegoś... ...co podobno jest grafiką - a że troche wolniej - i tak przy graniu tego nie zauważysz! Ja jakim cudem nie zaowazylem zadnej ruznicy w grafice.Moze to zalezy od producenta na jakich komponentach buduje karte.R8500 wkladam teraz tylko jak chcem pograc w Starship Troopers na zadnym z GF nie dalo sie puscic tej gierki.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Ja polecam do grania NVidie!!! ONLY Mysle ze obecnie warto poczekac i troszke doplacic by wziac jakiegos GF4Ti4200. ( tylko nie Prolink :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 ( tylko nie Prolink :D ) a miałeś kiedyś że masz coś do tej firmy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 co wy chcecie of tych Prolinków , pokażcie mi lepsze karty za te pieniądze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 co wy chcecie of tych Prolinków , pokażcie mi lepsze karty za te pieniądzePewno niegdy ich nie mieli i zaczęli się czepiać. A przecież Prolink oferuje niezła wydajnośc i niezła jakośc za niskie pieniądze. Ja mam swojąjużtrochęczasu i nie narzekam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 co wy chcecie of tych Prolinków , pokażcie mi lepsze karty za te pieniądzePewno niegdy ich nie mieli i zaczęli się czepiać. A przecież Prolink oferuje niezła wydajnośc i niezła jakośc za niskie pieniądze. Ja mam swojąjużtrochęczasu i nie narzekam... no więc właśnie. ostatniego g4ti 4200(też mam takiego) prolinka każdy kręci 300+@600+ a na gainward-zie za 830 to nawet nie dobili do tych wartości. wiec jak ktoś nie miał to niech sie nie czepia :twisted: ja miałem dwa prolinki i się nie zraziłem a miałem też i asus-a a kumpel leadteka(wtedy kiedy ja prolinka gf2ti) więc miałem z czym porównać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 NVIDIA Prolink wcale nie jest cienki, tak pieprza tylko Ci co go nie mieli chyba :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 kolego nie kupuj juz GF3 tak jak wszyscy mowia kup GF4 Ti4200 nieduzo drozszy a duuuzo lepszy , i niech ci ludzie od ATI przestana z ta jakoscia obrazu bo to jest bezsens moze jest jakas roznica ale tak mala ze prawie nie widoczna (sprawdzalem na dwoch komputerach i monitorch (monitory te same) LG FLATRON 795FT obok siebie stojacych w jednym ATI w drugim GF4) a zreszata GF4 ma juz duzo lepszy obraz w porownaniu do poprzednich GF wiec bez przesady panowie od ATI. A jezeli chodzi o wydajnosc to nie ma o czym mowic tylko Nvidia pozdowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonio Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 TYLKO ATI wiem z subiektywnych ocen wielu ludzi oraz z opisów na wielu stronach że ATI mimo teoretycznie słabszych wyników chodzi znacznie płynniej w grach niż nvidia -tego ci żaden benchmark nie pokaże ja np grając w Rally Trophy na GF3 mam stale pow 70fps a subiektywnie gra zwalnia i skacze czasami-- tego na ATI nie ma o jakości kolorów , ostrości grafiki 2D ,czy jakości w Divx nie wspominając czas monopolu nvidii powoli sie kończy...... i dobrze i jeszcze jedno większość nowych technologii w grafice 3D pochodzi z Kanady -pewnie obiła Ci sie o uszy nazwa firmy MAYA i inych -to ci od niesamowitych efektów w gwiezdnych wojnach.... no a ATI jest produktem z kraju syropu klonowego.... SMACZNEGO :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 TYLKO ATI wiem z subiektywnych ocen wielu ludzi oraz z opisów na wielu stronach że ATI mimo teoretycznie słabszych wyników chodzi znacznie płynniej w grach niż nvidia -tego ci żaden benchmark nie pokaże ja np grając w Rally Trophy na GF3 mam stale pow 70fps a subiektywnie gra zwalnia i skacze czasami-- tego na ATI nie ma o jakości kolorów , ostrości grafiki 2D ,czy jakości w Divx nie wspominając czas monopolu nvidii powoli sie kończy...... i dobrze i jeszcze jedno większość nowych technologii w grafice 3D pochodzi z Kanady -pewnie obiła Ci sie o uszy nazwa firmy MAYA i inych -to ci od niesamowitych efektów w gwiezdnych wojnach.... no a ATI jest produktem z kraju syropu klonowego.... SMACZNEGO :D :D :D z kanady owszem ale to głównie dzięki firmie Matrox. ja mam nvidię i jestem zadowolony wcześniej kupiłem gf2 bo cena ati była przesadzona teraz kupiłem gf4 bo szybszy od najszybszej dostępnej ati. jeżeli będę kupował następną kartę to wybiorę ją ze względu na wszpółczynnik wydajność+jakość/cena. i jeżeli będzie to ati to kupię ati bo uważam że to dobra firma i nie ma co się spierać bo dzięki obu(mam nadzieję że dojdzie jeszcze 3dlabs(creative) i matrox) mamy w miarę normalne ceny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 ATI droższa ale moim skromnym zdaniem lepsza jeśli nie Ati to to GF4 ti4200 ale tylko poto aby mieć lepsze yniki w 3Dmaku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 ATI :D RADEON8500 jest w miare tani i oferuje bardzo dobra predkosc. To tak jak z Intelem i AMD. Jesli masz kase i chcesz miec najszybsza karte pod sloncem to kup Nvidia GF4. Jesli chcesz miec "prawie" najszybsza karte i zaplacic "polowe" mniej to nie ma nic innego tylko Radeon8500. Jesli chodzi o mnie to bym nie kupowal GF4 teraz po za miesiac ma wyjsc R300 i bedziesz sobie plul w brode. To bedzie naprawde szybka karta. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Wstrzymaj sie troche do promocji nowych układów. Wtedy bedziesz mógł wybierac. Teraz to same spekulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ( tylko nie Prolink :D ) a miałeś kiedyś że masz coś do tej firmy :?: Kupilem kiedys na gieldzie zachecony cena pieknego BOXowego Prolinka GF2Ti. Karta dawala obraz sredni.. ale w 3d byla lipa. Karta sie przegrzewala a o jakimkolwiek podkrecaniu moglem zapomniec. Oddalem to gowno na 2gi dzien i doplacilem 50 pln do Leadteka- ten dzialal spoko 300/490. I niech mi nikt nie mowi ze mialem niefarta-- bo to raczej ludzie ktorzy majua "dobre' prolinki maja farta :DDDD Dlatego NIGDY juz nie oszczedze na <span style="color:red;">[ciach!]</span>owym sprzecie i nikomu tego nie polecam tez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 NVIDIA Prolink wcale nie jest cienki, tak pieprza tylko Ci co go nie mieli chyba :evil: to jest tak że można trafić sztukę która będzie super pod każdym względem a można też trafić na kichę :cry: , firmy takie jak Gainward, Leadtek i inne topowe mają bardziej wyrównaną jakość poszczególnych egzemplarzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 jak bralem gf3 ti200 450 GS Gainwarda to kosztowalo mnie to 625 zl, wtedy ati R8500 kosztowal ponad 900 zl wiec wzialem gf3 ti. Niestety nie stac mnie bylo na dolozenie jeszcze ponad 300 zl :(. Teraz roznice cenowe nie sa az tak duze i jakbym mial brac teraz bralbym ati, mimo ze obraz,osiagi i ogolnie gf3 ti 200 jest zajebista i kreci sie do poziomu (ba nawet ponad) ti500 :). Jakos mnie cos pociaga do tych radeonow :twisted: . nastepna karta to bedzie radeonik napewno :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ( tylko nie Prolink :D )nic lepszego za taka cene nie kupisz . Kup tego GF3ti200 bo GF4 potrzebuje szybkiego procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 a jakim cudem nie zaowazylem zadnej ruznicy w grafice.Moze to zalezy od producenta na jakich komponentach buduje karte.R8500 wkladam teraz tylko jak chcem pograc w Starship Troopers na zadnym z GF nie dalo sie puscic tej gierki.. Hmm - po piersze przy kiepskim monitorze rużnicy nie widać zbyt dobrze... (nie chodzi mi tu tylko o marke/typ, ale i o jego zestrojenie!) po drugie nie jest dobrym wyznacznikiem np. 3DMark, gry, itp... pooglądaj sobie grafiki - porównaj ostrość, nasycenie kolorów, geometrie... jakoś większość stacji graficznych to ATI (lub koszmarnie drogie NVidie by ELSA poprawione do granic), tak samo Maćki - oprucz niewielu modeli low-end reszta to ATI - skądś się to chyba bierze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Postaram się być obiektywny :)) miałem dość dużo grafik i mogę powiedzieć, że w ostatnim wydaniu GF się postarali. Jakość obrazu w markowych GF4, GF4MX jest już niezła, wyjście TV reprezentuje inny poziom niż w gf2, gf3. Co do ATI - miałem oryginała 8500, teraz mam Herculesa 8500DV - jakość obrazu niesamowita :)) W gierkach fps-owo GFy są szybsze, ale ATI zapewnia bardziej płynną grę. No i ostatnia rzecz - gry na ATI po prostu wyglądają lepiej niż na GF :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Kiedy pół roku temu próbowalem to wytlumaczyc zostalem wysmiany. Teraz jednak forumowicze widze ze sie bardziej obiektywni stali. Tak trzymac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zaczekaj na Ati r300 ma podobno wymiatac :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Dobra powtarzam sie - Czy ktoś widział dwa kompy obok siebie w akcji - jeden z GF4 4200 a drugi z radeonem 8500?? Ja TAK. Wiem jedno pomimo że ati daje mniej fps to obraz jest płynniejszy tzn. pomimo że GF daje 120fps to przy poruszaniu sie widać takie przeskoki (mini szarpnięcia). Normalnie sie tego nie zauważa ale przy porównaniu jest to bardzo widoczne. Aha GF4 był gainwarda. Ati firmow z 64MB. Mój typ to ati ponieważ nie widać róznicy pomiędzy 150fps na GF4 a 100fps na ATI a płynność zupełnie inna. Mój typ to ati. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...