Skocz do zawartości
GumisLuka

Jaka Grafa Do 300

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz może lepiej, do jakiego sprzętu chcesz ją władować...

Koniecznie marka i moc zasilacza.

Od paru dni posiadam 9800GT (praktycznie to samo) i wydajność na X2 4200+ na poziomie 8600GTS

(+/- 12k w 05 i 8.5k w 06) po przekręceniu procka do 2.6Ghz (z 2.2) wydajność radykalnie się zmieniła (15 w 05 i ponad 10 w 06) wiem że marki to nie wszystko ale dają jakieś pojęcie o wydajności i wyraźnie pokazują wąskie gardło.

Tak więc pomyśl czy nie musisz zmienić kilku innych rzeczy.

PS Zmiana taktowania grafiki nie zmienia wyników praktycznie wcale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e5200 intel

ocz 450W mam tez mozliwosc zakupu troszke taniej 9600GT OC MSI chcialbym poznac zdanie na temat tych kart ktora jest lepsza do tej 8800 za niewielka doplate dostaje ARCTIC COOLING ACCELERO S1 Rev2

Edytowane przez gumisluka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy 9600 nie bedzie wydajniejsza od 8800gt ?? przeciez nVidia nie bez powodu nadaje swoim produktom numeracjie i wydaje mi sie ze 9600 jest modelem nowszym a co za tym idzie powinna byc wydajniejsza

<_< POPRAWCIE MNIE JESLI SIE MYLE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady z tym 8600gts.

Jakbyś dał tam 8600gts to gry by o wiele gorzej chodziły.

Niestety nawet w grach nie widać radykalnej różnicy procek dusi kartę strasznie. Widać X2 2.2Ghz jest w miarę optymalnym prockiem dla 8600GTS , natomiast dla 9800GT to stanowczo za mało.

Zwykle mało gram ale ostatnio dla testów odpalałem wiele tytułów i nie powiem jest całkiem dobrze (przesiadka z 7600GS/GT robi różnicę) ale w porównaniu do sprzętu kolegi (z GTS-em) pokazuję że nie jest różowo. Trzeba pomyśleć o zmianie procka.

Edytowane przez snoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi