Skocz do zawartości
Steryd4U

Zwarcie? Ale Czemu?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam pojęcia czy to zwarcie ale tak mi sie wydaje, mianowicie:

używam komputera normalnie i co jakiś czas myszka albo klawiatura gaśnie. Raz nawet monitor zgasł ale system normalnie dalej działa(po odłączeniu z gniazda usb i ponownym włączeniu wszystko wraca do normy). Gdy zgasł mi monitor to było słychać takie charakterystyczne "hrr" z głośnika jak by zwarcie.

Nie mam pojęcia jak to naprawić i jak sprawdzić co jest nie tak, może ktoś z Was zna jakieś proste sposoby aby to sprawdzic.

Z^dzikuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor widzę podkręcany ale czy na 1000% stabilny? To samo pamięci? Sprawdź temperatury karty podczas grania. Bo zastanawia mnie to hrrr więc może to być coś w rodzaju freeza. Jak możesz to podłącz klawiaturę i myszkę nie pod USB a pod złącze klasyczne PS/2 ;] Może warto też w biosie wyłączyć (nie pamiętam dokładnej nazwy) taką opcje z USB coś tam, która często powodowała że ustawienia biosu się resetują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a w jakich sytuacjach Ci monitor gaśnie? Na zwarcie mi to nie wygląda bo co ma zasilanie monitora do zasilania kompa. Przeważnie jednostka i monitor są wpięte w osobny kontakt czy wejście w listwie. Więc problemem musi być grafa która przestaje dawać sygnał na monitor. A jakby do tego dołożyć problemy z zasilaniem usb to śmierdzi to zasilaczem. Sprawdź może na innym zasilaczu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi