KaxxL Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Od 2dni jestem uzytkownikiem tego samsunga. Postaram sie opisac ogolne wrazenia porownujac do e51 ktora mialem wczesniej. No to zaczynamy: -wyswietlacz duzy i czytelny jednak brakuje mi w nim czujnika swiatla, poniewaz w sloneczne dni slabo widac -klawiatura - super wygodna, moim zdaniem lepsza niz w e51 ktora miala strasznie twarda i glosna -trackball - to juz kwestia przyzywczajenia - w menu daje rade ale przy przegladaniu WWW jest troche kiepsko -GPS - bardzo dobry, szybko znajduje satelite etc. Dziala nie mal jak sprzet "specjalistyczny". -symbian - stabilnosc i szybkosc taka jak w e51, jednak samsung wygrywa tym ze wlacza sie tak samo szybko jak telefon bez OS, natomiast e51 wlaczala mi sie ponad 30s :/ -aparat - foty ostre jak zyleta, jednak AF bardzo wolno mysli 1-1,5s -mp3 - identyko jak w nokii, jednak samsung ma tylko 1 glosnik :/ -slot na mini jacka - ogromny plus -obudowa - chyba lepsza niz w e51 dlatego ze nie skrzypi i nie ma efektu poslizgu na aluminiowej klapce co mnie bardzo wkurzalo Jakby ktos mial jakies pytanie to z checia odpowiem. Co do baterii sie nie wypowiadam poniewaz GARMIN ma proces ktory niszczy baterie w 10h... dzisaj go wylaczylem - zobaczymy jak bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 ja mam: czy dziala bezproblemowo z vista? oraz najistotniejsze pytanie - gdzie mozna ten telefon nowy dostac? w playu tymczasowo niedostepny, w samsung polska maja tylko i550... na allegro czasem i-2 sztuki ale uzywane <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Nie wiem, sam mam xp ale wszystko wrzucam na karte i potem instaluje Ja kupilem na allegro nowke za 499zl z karta 2gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 niestety na allegro od paru dni sa tylko i550... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 ja kupilem w poniedzialek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicks Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Podepnę się, mam kilka pytań: 1. Jak z głośnością i jakością dźwięku na głośniku, w odniesieniu do jakiegoś modelu Nokii najlepiej. 2. Jaki tu w końcu siedzi procesor, wg jednych źródeł 330MHz, wg innych 450MHz? 3. Czy do aktualizacji softu telefonu wymagany jest specjalny kabel serwisowy samsunga (za bagatelka 50zł)? 4. GPS, słyszałem że czułość na poziomie N95-1, często gubi fixa w aucie czy działa całkiem sprawnie? 5. Jak z jakością dźwięku na słuchawkach, w porównaniu do np. N82? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 1, 5. Pod względem jakości dźwięku na słuchawkach imho wypada lepiej niż n82 i n95 8gb (w obu jest taka sama jakość), z głośnikiem jest gorzej bo i550 ma tylko jeden (ten do rozmów) więc cudów nie ma. 2. Ktoś musiałby dokładnie sprawdzić programem, ale wydaje mi się że OMAP 2431 450MHz 3. Wystarczy ten z zestawu, ale samsung 'olał' aktualizacje. Są różne wersje, ale są to różne wersje dla różnych operatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrytywebmajster Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 vicks napisał(a): Podepnę się, mam kilka pytań: 1. Jak z głośnością i jakością dźwięku na głośniku, w odniesieniu do jakiegoś modelu Nokii najlepiej. 2. Jaki tu w końcu siedzi procesor, wg jednych źródeł 330MHz, wg innych 450MHz? 3. Czy do aktualizacji softu telefonu wymagany jest specjalny kabel serwisowy samsunga (za bagatelka 50zł)? 4. GPS, słyszałem że czułość na poziomie N95-1, często gubi fixa w aucie czy działa całkiem sprawnie? 5. Jak z jakością dźwięku na słuchawkach, w porównaniu do np. N82? 1)1 glosnik wiec kiepsko 2)ja slyszalem ze 450 3)nie wiem 4)nie prawda, nawet w lesie lapie i trzyma - czasem troche wolno lokalizuje, w aucie dobrze sie sprawuje 5)lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...