Skocz do zawartości
Polaros

Asus vs. Abit

Rekomendowane odpowiedzi

Oki wiem temat jest glupi ( osobiscie nie lubie takich czytac :D )

ale mam dylemat.

Posiadam Asusa jak w podpisie i dzisiaj dowiedzialem sie ze moge go wymienic bez doplat na Abita NF7-S.

Starta w kasie zadna ( kupilem go za 640 zl ) a roznice miedzy plytami to tylko dual lan oraz malo przydatny speach post reporter.

Na asusie nie jestem w stanie osciagnac wiecej niz 190 Mhz Synchro ( nie wazne czy pamieci 400 czy nawet 433).

Martwie sie tylko o to ze 2.0 nie jest jeszcze rozpowszechniona plytka i zastanawiam sie czy nie w kopie sie w kolejny shit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli v2.0 to sie zamieniaj, jezeli inna to IMHO nie warto.Pozdro

Dexter

Nie wiesz, co mówisz. Rev 1.2 też warto, ale teraz już jej nie kupisz. Wersje 1.0 i 1.1 były takie sobie, ale 1.2 i 2.0 to pr prostu full wypas :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli v2.0 to sie zamieniaj, jezeli inna to IMHO nie warto.Pozdro

Dexter

Nie wiesz, co mówisz. Rev 1.2 też warto, ale teraz już jej nie kupisz. Wersje 1.0 i 1.1 były takie sobie, ale 1.2 i 2.0 to pr prostu full wypas :twisted: :twisted:
a co powiesz o rev 1.06 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ABITa bierz. ASUS ma naprawde dretwy serwis. Moja pierwsza MOBO do ATHLONa byl ASUS. W pewnym momencie MOBO mi padla i musialem ja odeslac do naprawy. Bardzo dlugo czekalem na to aby ASUS ja naprawil. W koncu jak dostalem MOBO z powrotem to sie okazalo ze MOBO byla nadal uszkodzona!!! Musialem ponownie odeslac ta sama MOBO do ASUSa i czekalem ponad miesiac na naprawe . Druga MOBO chodzila dobrze prze rok i sie ponownie zepsula. Od tego momentu nigdy juz nie kupilem ASUSa. ABIT jest znacznie lepszy od ASUSa jesli chodzi o serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki plyta wymieniona.

Kilka spostrzezen :D tak na szybko bo jutro smigam zagramanice i wszystko robie na lapucapu:

- Kolor laminatu przypomina psia kupe :lol:

- Wykonanie tu jednak gore bierze Asus , wiem ze to czepialstwo ale jednak Asus robi lepiej rozplanowane i lepiej wykonane plyty

-Bios no coz opcji mnogosc :D lepiej niz w Asusie ( wkoncu Vcore do 2V) ale zeby nie bylo za pieknie zapisywanie ustawien to 10 sek grozy ( szczegolnie po tym jak kumplowi na 1.2 podczas zapisywania komp zwisl i trzeba bylo reanimowac biosik) w Asusie save 2 sek i juz idzie post.

-Odblokowany mnoznik to plus Abita wiem ze smiga na 13 na 13.5 sie nie odpalil calkiem mozliwe ze to wina za malego napiecia nie mailem czasu sie bawic

-Wiem ze to nei osiagniecie ale odpalilem asynchronicznie 10 x 210 Mhz co nie udalo mi sie ani razu na Asusie. Po powrocie dostane Geile 400 Mhz i HyperX 333 do testow + znowu sklece nukleona i zobacze ile z tej plyty da sie wyciagnac

I to na tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...