Skocz do zawartości
Druss

Sapphire R9100 64mb vs. Gainward Gf3Ti200 64mb

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o opinie bo jutro jade po karte. Mam tego Radeon`a za jakies 350-385 zalezy ilu bitowy bedzie w ktorym sklepie i takze nowego Gainwarda za 369zl. Najlepiej zeby wypowiedzialy sie osoby ktore posiadaly te dwie karty do wlasnych testow i na koncu ktora sobie wybrali. Dodam ze bede krecil ile fabryka dala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o opinie bo jutro jade po karte. Mam tego Radeon`a za jakies 350-385 zalezy ilu bitowy bedzie w ktorym sklepie i takze nowego Gainwarda za 369zl. Najlepiej zeby wypowiedzialy sie osoby ktore posiadaly te dwie karty do wlasnych testow i na koncu ktora sobie wybrali.

ja mialem tego gainwarda a teraz mam sapphire i i powiem tyle ze w 3damrku na gainwardzie mialem 7700 (default) a na sapphirze mam 8200 (default) co do jakosci obrazu to w zasadzie nie ma jakies powalajacej roznicy, choc moze lekka przewaga na korzysc sapphira :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli 64Bit  to nie kupuj !

bierz GF3 Ti200 on sie super kreci nawet na wyzsze taktowania od Ti500

1. Radeon 9100=8500le taktowanie 250/250

2. Nie kazdy Ti200 kreci sie wspaniale

3. Po podkreceniu Ti200 osiagniesz to co na niekreconym 9100 (wydajnosc Ti500=9100)

4. Jakosc obrazu lepsza na radku

5. Nowsza technologia, rowniez radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Po podkreceniu Ti200 osiagniesz to co na niekreconym 9100 (wydajnosc Ti500=9100)

ROTFL ! Człowieku nie masz pojęcia o czym piszesz ? - nie pisz.

Na takim o za 330 zł ? Buehehe o_O

I co z tego, że nowsza, skoro na R8500/9100 nie da się grać w UT2003, U2 i Splinter Cell (frame rate na poziomie Ti200 175/400 MHz) ?

Bierz Gainwarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maniac"]

I co z tego, że nowsza, skoro na R8500/9100 nie da się grać w UT2003, U2 i Splinter Cell (frame rate na poziomie Ti200 175/400 MHz) ?

Bierz Gainwarda.

3 Ti500=9100 wiec nie wiem o co ci chodzi mowi do maniaca

4 tak na tym sapphire chcialbym zauwazyc ze dostala 5 gwiazdek na benchmark miedzy innymi za dobry obraz

5 akurat te gry chodza bardzo dibrze nie wuiem o co ci chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maniac"]

Stary skad ty zes sie urwal??? Nie raz bylo to walkowane. Jeden z forumowiczow robil nawt test 9100 i dwoch Ti500. Wszystkie karty puszczone na podobnych ustawieniach. Ich wyniki nie odbiegaly od siebie. Wiec nastepnym razem jak pacniesz jakas glupote to pomysl.

Co do gier nie widzialem problemow ze splinter cell. Co do unreala2 bledy z grafika wystepoja rowniez na GeForcach. Wszystko to jest kwestia sterow (i znow twoja glupota)

Na nastepny raz wez do lapki 2 karty (i nie pisze tu o 9100 64bit) i porownaj je. A jak nie masz o tym pojecia to milcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[b3D] maniac skad ty se informacje wytrzasnol. Chyba cie pogielo ja gram sobie w Splinter Cela i U2 i ut2003 i jest zajebista grafika i zadnych bledew nie ma .A stery normalne 3.2 .To sie prorostu nazywaja uprzedzenia .A nawet mam lepsze swiatła w splinterze niz u mojego kolegi zoma gf3 ti 200.A na 1024x768 i max detale w splinterze mam 50 fps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za te linki Vengeance teraz jestem jeszcze bardziej zakrecony niz wczesiej bo mam w sumie za te same pieniadze te dwie karty do wyboru. A tak przy okazji to co w Radeonie odpowiada za geforceowski T&L.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja chcialem kupic grafe to nigdzie niemoglem dostac 250/250 8500/9100 wiec moj wybor padl na gf3ti200 GAINWARDA

ku mojemu zaskoczeniu karta jest super wykrecilem ja na 240/525 w3dmarku narazie 10050 znajomy ma 8500 niepamietam na ile ja wykrecil ale jest porownywalna do gf3 tyle ze musial przykleic radiatory na pamiatki

niebede mowil ci co masz kupic bo ja tez mialem kociol

wybor nalezy do ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o opinie bo jutro jade po karte. Mam tego Radeon`a za jakies 350-385 zalezy ilu bitowy bedzie w ktorym sklepie i takze nowego Gainwarda za 369zl. Najlepiej zeby wypowiedzialy sie osoby ktore posiadaly te dwie karty do wlasnych testow i na koncu ktora sobie wybrali.

jaki to Gainward za 369??? i

ja mialem tego gainwarda a teraz mam sapphire i i powiem tyle ze w 3damrku na gainwardzie mialem 7700 (default) a na sapphirze mam 8200 (default) co do jakosci obrazu to w zasadzie nie ma jakies powalajacej roznicy, choc moze lekka przewaga na korzysc sapphira :)

Wyniki 3DMarka to ściema wszystko zależy od sterów. Ja ma raz 6700 raz 9500 właśnie w zależności od sterów. Ja tam był brał Gienia :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...