Rosti Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Witam! Jakie chłodzenie polecacie do procesora Intel Q9650. Planuję OC 3,6GHz. Musi być wydajne i najlepiej żeby miało też jakiś przepływ przez mobo żeby było chłodne. Myślałem nad : Noctua NH-C12P Noctua NH-U9B Zalman CNPS 9700 NT Najbardziej podoba mi się zalman ale nie wiem jak będzie z temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Ile kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 thermalright 120eXtreme + do tego jakaś 120 (jak chcesz to i 2 możesz dać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Noctua NH-U12P lub Scythe Mugen 2 (znacznie tańszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Nie warto dawac za AC więcej niz 250zł. W Angela.pl masz za 129zł Tuniq tower, który jest bardzo dobry. Ewentualnie kup Mugen 2. Edytowane 1 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Noctua NH-C12P jest wydajniejsza nieco od U9B ale znowu najlepsza z Noctua jest wersja U12P ;] Więc proponuje Ci U12P, Mugena albo bardzo dobrego i wydajniejszego nawet od U12P OCZ Vandetta 2 i to byłby mój faworyt jeśli chodzi o tempy równocześnie zachowujący cisze a i tak wentyl zawsze można wymienić. jest także tańszy od produktów Noctua. Edytowane 1 Maja 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Ja polecam ninja II + plexi na boki (to naprawdę dużo daje :) i do tego NF-P12 - słabo radzi sobie z gęstymi coolerami, jak true, ale do ninji jest wręcz stworzona, albo s-flex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...