Skocz do zawartości
mayhen

Godne polecenia

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie plyta Solteka SL-75DRV5, lub jakas inna o podobnych parametrach i cenie do 260 zł.

Czy mozecie mi cos poradzic? W gre wchodza plyty Epox'a, Soltek'a i MSi, gdyz mam zaufanie do tych firm.

Plyty do Socket-462, Athlon Xp 1700+.

jeszcze jedno, cos co ma duzo msc-ca przy procku.... Gdyz mam swoj wlasny gotowy system chlodzenia 5x wentylki 12V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebierz Solteka SL-75DRV5 bo niema dzielnika 1/5 i wogole niedziala fsb 166 , stabilne max to osiaglem ledwo 156, wiec mialem ta plyta tylko tydzien i ją sprzedalem.

ale jesli ci chodzi o stabilnosc i dzialanie to jest super plytka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mayhen - na sl-75drv5 tych bez kulera na radiatorze chipseta to dajac nowy bios mozna liczyc na 166fsb ale nie w 100% a w tych z kulerem na radiatoprze to mozesz pomazyc jedynie

hmmm, spoko - mam bez, sam go tam pykne

Czy to jakas wada seryjna czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebierz Solteka SL-75DRV5 bo niema dzielnika 1/5 i wogole niedziala fsb 166 , stabilne max to osiaglem ledwo 156, wiec mialem ta plyta tylko tydzien i ją sprzedalem.

ale jesli ci chodzi o stabilnosc i dzialanie to jest super plytka

Drv5 z oznaczeniem "c" (czy "ce")jak się nie mylę normalnie dziala na 166. Chyba Vip takową ma i działa na 190.

A w miarę zbliżonej cenie (ok. 300-320 pln) jest abit kx7. Więc może warto by się było zastanowić nad nim. Jeśli nei zdołałbyś dozbierać tych kilkudziesięciu pln to bierz ecs zdecydowanie najlepszy wybór ( w tej cenie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebierz Solteka SL-75DRV5 bo niema dzielnika 1/5 i wogole niedziala fsb 166 , stabilne max to osiaglem ledwo 156, wiec mialem ta plyta tylko tydzien i ją sprzedalem.ale jesli ci chodzi o stabilnosc i dzialanie to jest super plytka

Taaaaaa co jeszcze smiesznego masz do powiedzenia.Jakos moja biega swietnie tak jak powiedzial tomasir na fsb190.I nie jest to DRV5-C ale zwykla DRV5 (ale troszke nowsza revizja).Plyta jest napewno lepsza od MSI na KT333 nie wspominajac o 8KHA+ (KT266A).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...