jacool Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Pomysł ciekawy :) Zanotowałem. takie coś może? Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Można, ale raczej oni stosują coś prostszego. Jakakolwiek podstawka, taśma dwustronna, podobno ładnie trzyma. Te plastikowe pudełka, to standardowe obudowy do elektroniki z plastiku, akurat wymiarami idealnie pasują, a użyte są jeszcze w paru innych miejscach moda (do schowania elektroniki od przycisków itp). To chyba było tak, że autor murderdmoda, jak składał obudowę odkrył to przypadkowo, i zrezygnował z jakiegoś wymyślniejszego rozwiązania, bo to pasowało idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Ja to juz dawno w swojej budzie zamontowałem. Idelanie pasuje do TJ-07 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 zakupiłem: Przy okazji jeszcze AQUAERO XT i parę ENERMAX-ów UCTB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula01 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 WoW będzie się działo :) ( o ile się zmieści :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) mieści się bez problemu. trzeba wsunąć od tyłu. prześwit zostaje minimalny :) Aquaero zamontowane. Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Szalejesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Trochę ogarnąłem kompa. Jest lepiej ale jeszcze sporo do zrobienia. Grafika niestety jeszcze nie doczekała się wodnego ubranka. Edytowane 27 Listopada 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Zmien montowanie na EK HF na to nowe, duzo lepiej to wyglada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Możesz więcej szczegółów bo nie wiem o co chodzi. i jeszcze po chwili zabawy w upychanie kabli. Wentyle na chłodnicy włączają siętylko czasami - AQUAERO steruje. Edytowane 27 Listopada 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Nic tylko jeszcze zwodować grafę. Ta buda daje kolosalne możliwości ulepszeń. Np. dołożenie płaszczyzny oddzielającej piwnicę od płyty, tak że węże wychodzą nie przez ten duży otwór, ale przez złączki w midplate. Z tym że to dodatkowe koszty i kombinowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Grafika na pewno poleci pod WC - straszna suszara. Muszę trochę dać odsapnąć portfelowi. Edytowane 27 Listopada 2011 przez jacekcz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Jacekcz zerknij na moj filmik z yt, jest w moim temacie Liquid cooling by Blackwhite rev 2.0 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 2,6666666666667 . EK wydalo nowe montowanie do blokow, o niebo lepiej to wyglada od tych kolkow ze srubami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Te 'kołki' jak piszesz to rzeczywiście nic rewelacyjnego. Chętnie zmienię na coś lepiej wyglądającego. To co jest strasznie razi po oczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 nowe zabawki :) czujnik temperatury cieczy - do podłączenia do AQUAERO oraz nowy płyn i wężowidła :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zabieg się udał. Pacjent GTX570 - żyje :) i jest mu duuuuuuuuuużo chłodniej :) Rozruch testowy. Teraz czas na porządki w obudowie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Katody UV i ten Thermochill dają taki kolorek czy coś kombinowałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 katoda UV i płyn. nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 A zdjecia to robisz czym ? Zwykly aparat ? jakie ustawienia ? :) mi nie chce nic takiego wyjsc Podoba mi sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zdjęcia tym co w podpisie. Tutaj alurat była w akcji SIGMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie wydaje Ci się, że ten kolorek w UV jest trochę taki "powder blue"? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedmen Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ej tam. Bardzo ładny kolorek. Mi się widzi. :) EC6 - strzał w dziesiątkę. Pomyśl nad delikatnym rozwierceniem czujnika temperatury, bo strasznie wąski w środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Po bardzo dobrych doświadczeniach z EC6-RED postanowiłem jeszcze raz dać szansę TC. Kolor w UV wygląda moim zdaniem b.ładnie. Bez UV jest bardzo ciemny - trochę za ciemny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Ej tam. Bardzo ładny kolorek. Mi się widzi. :) EC6 - strzał w dziesiątkę. Mi też się widzi :) W świetle dziennym wygląda całkiem dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Ale kolor plynu w rezie a w wezach znacznie sie rozni. W rezie jest ladniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 jak zawsze ......... Z tyłu sporo czarnych kabli to nie jest bez znaczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jacku może pokusisz się o połączenie parallel CPU i GPU? Tutaj już nawet nie chodzi o zbadanie zmian temperatur w przypadku max obciążonego układu w którym grafa nie podgrzewa CPU a nietypowy i ciekawy efekt estetyczny takiej aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 nie byłoby problemu gdyby nie totalny brak czasu, Sam jestem cekawy wyglądu tak połączonego układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Równoległe połączenie jeszcze lepiej wygląda w układzie w którym rez + pompa byłyby w piwnicy, wtedy wychodzą dwa równoległe węże, do bloku na gpu, a z tego na cpu, bardzo fajnie to wygląda, prościej się nie da połączyć. Widziałem coś takiego w kilku układach, ale nie akurat w TJ07. Ciekawa opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 (edytowane) rano: wieczorem: doszło: koolance flow meter i w końcu zapinka na proca LGA 2011 - EASY MOUNT. Edytowane 12 Lutego 2012 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...