aerial Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 biżuterii nigdy za wiele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) Czerwony płyn mimo wszystko ładniejszy :) Będzie ponownie czerwony :) Edytowane 24 Lutego 2012 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Jak Ci sie spisuje ten flow meter od Koolance?Mocno ogranicza flow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 (edytowane) Nie zauważyłem. pompka i tak chodzi chyba na 3 biegu. To wystarcza. Edytowane 25 Lutego 2012 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Jacku nadal namawiam gorąco abyś spróbował połączenia parallel CPU i GPU. Twój układ jest wprost idealny do tej aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Może przy więszkszych zmianach przetestuję - parallel. Na razie zostaje tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 mały update: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 wygląda bajecznie ale jak z głośnością w końcu trochę tych wentylatorów masz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 W obudowie w sumie jest 9x120 + 2x90. 120-ki sterowane przez AQUAERO i włączają się kiedy trzeba. Jest naprawdę cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Jacku co za aparat kupiłeś? Druga sprawa jak u Ciebie z głośnością pompy? Nie myślałeś nad zmianą reza na jakiś inny słoik? Lund czy Aqualis? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Uff w końcu się załadował (coś to forum strasznie muli) Bardzo ładnie! - jakiś backplate planujesz ? - jedynie wąż cpu > rez tak dziwnie wygięty reszta fajnie :) I fajnie by było zdjęcie całości czyli cały bok obudowy widoczny nie jedynie części z modo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 (edytowane) Aparat: DSC-HX20V. taki torebkowy cykacz Docelowo jakieś lustro CANONa na koniec roku. MCP655 pracuje cicho - mam ją na 3-cim biegu. Backplate do tej karty nie będzie. Możliwe, że niedługo coś nowego się zamontuje. Rez mnie denerwuje i muszę coś z nim zrobić. Pekają holdery, uszczelka nie trzyma. Peroblemy przy wymianie płyty - potrzeba 2 osoby Taki fajny. Edytowane 4 Listopada 2012 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Maelstrom z dwoma pompami 35X...ha,w sam raz do pracy z 6 blokami i 4 chłodnicami. Jak do Twojego układu overkill. Jaki flow w obecnym układzie daje MCP655 na 3-cim a jaki na 5-tym biegu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) taka fota zmian nie ma. Górny wentyl - na dniach wymiana, Edytowane 10 Grudnia 2012 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Mozna prosić o fotę pełnej budy? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Dołączam się Jacku do prośby kolegi powyżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Awaria reza. usczelka nie trzyma i zaczął przeciekać. Stara 150-ka an razie ukłąd węży beznadziejny z uwagi na brak biżuterii takze taki układ czasowo. Zdjęcie pełnej budy na poprzedniej stronie. Edytowane 1 Maja 2013 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 (edytowane) Nice. Jakieś wieści na temat wododwania grafiki? Jutro się przymierzam tak samo pompkę zamontować. PS: Kurcze, malutki ten flow meter od Koolance. Jakies trzeba robić czary, aby go przystosowacdo Aquarero, np import charakterystyki z XML? Edytowane 2 Maja 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Grafika musi poczekać. Możliwe, że aż do 7xx. koolance na razie nie podłączony do AQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Rez pękł i był mały wyciek. Do bani są te tuby EK. Mi już 2 pękły. Zmieniłem na EK CSQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Musiałeś coś przerabiać żeby zmieścić tą górną Magicool SLIM 2x120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Nie. Trzeba jedynie rozgiąć siatkę i wsunąć chłodnicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 @ jacekcz - mówisz, że rez Ci pękł. Nie obawiasz się tego samego przy serii CSQ? Masz jakieś wieści na jego temat ? Chodzi o żywotność. Ja osobiście przeskoczyłem na Phobie Balancer - w sumie z kilku powodów uważam ją za znacznie lepszą: - metalowa - mniejsza średnica, lepiej wpasować w dziwne miejsca. Jedyne czego się czepnąć można to odległość otworów (bez kątówek nie ma szansy zamontować złączek obok siebie), oraz myślę, że mogliby polepszyć jakość niklowania (ale pewnie się tutaj tylko czepiam).z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Był w Angeli od ręki więc wziąłem. Zaleta to integracja z D5. ile wytrzyma - tego nie wiem.najlepsze są podobno Aquacomputer z uwagi na to, że są szklane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavenMT Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Nawet mnie nie strasz że pękają. Uderzyłeś go i pękł, przy dokręcaniu czy sam z siebie? Dzwoniłeś do producenta? Ja od razu to robię nie bawię się w pośredników, przy okazji się pytam czy już mieli podobne zgłoszenia. Dzisiaj własnie mi przyszedł z aquacomputer terminal z heatpipem, niestety dostałem cieknący, nawet ich nie interesowało w jakim sklepie kupowałem, dołączyłem tylko zdjęcia. Rez nie ma prawa pęknąć jeśli był użytkowany poprawnie!! Jeśli coś takiego się dzieje zgłaszajcie to ludzie producentowi. Niech wie że jego produkt jest wadliwy i niech go poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Pękł sam z siebie. Był zamontowany w układzie. Nawet nie pękł po całej długości tylko częściowo. Mozna reklamować ale szanse na uznanie są podobno marne. Sklepy reklamują ale EK nie zmieniło materiału. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Miałem to samo z rezem EK, pękł na krawędzi przy gwincie dokładnie wzdłuż tuby - długość pęknięcia jakieś 3mm, ale niestety zaczynał puszczać krople. To wina naprężeń w materiale - gwint w pleksi jest od strony wewnętrznej, więc to powoduje rozsadzanie reza na zewnątrz. Pleksa lepiej wytrzymuje ściskanie, a nie rozciąganie - dlatego rezy zintegorwane z topem maja pleksę wkręcaną w top (a nie nakręcaną) - widać, że pewnie dlatego zmienili design, żeby nie mieć tylu reklamacji.. Jedyna rada, nie dokręcać za mocno. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 U mnie pęknięcie szło od góry ale do gwintu dolnego nie doszło. Jak nie dokręcisz to masz zaparowany środek. Kiepski materiał i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Wszystkim pękają wczesniej czy później nie tylko ek, ale każde z gwintem w tubie. Rozwiązanie to kupić inne niż rurowe albo cos co nie ma gwintu wewnętrznego np lund itp. Ciekawa opcja było by niezmajstrowanie sobie np szklanego rezu samemu Ja zawsze przedkładałem solidność nad wygląd i najpierw wiele lat wytrzymał swif micro (kupiony używany, trzymany z 4 lata i teraz ma ma kolejny dom),a teraz xspc. Ten drugi niestety ma osad od środa,a nie ma się jak do niego dostać ;/ No i odpowietrza mocno średnio , nie jest niestety do końca poprawie zaprojetowany. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...