Wiggly Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Witam zastanawiam się nad wymontowaniem bocznego komina z obudowy i zamontowaniem w jego miejsce wentylatora (100mm lub 120mm), ma to sens? Posiadam badziewną budę (modecom twins), która ma tylko miejsca na 80mm wiatrak z przodu oraz 92mm wiatrak z tyłu no i chciałbym poprawić trochę chłodzenie, bez wycinania dodatkowych otworów. Czy pozbycie się komina i zamontowanie wiatraka da wymierne efekty czy raczej nie? Dodam, że zamontuje mocny wiatrak, bo na ciszy mi zbytnio nie zależy (wiecznie mam słuchawki na łbie :P ). Z góry dzięki za odp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Zamontuj i zobacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Ja tak robiłem tyle że z 80 mm i mi to zabardzo temp nie zbiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiggly Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Ja tak robiłem tyle że z 80 mm i mi to zabardzo temp nie zbiło no ja chce wstawić mocną 12, a co z tego wyjdzie ... zobaczymy jak zrobię to co radzi kolega andrew :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Odkopałem taka stronkę http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2034-2 Bardzo ładnie wszystko rozpisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiggly Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 a jeszcze, że tak zapytam ... co myślicie o wentylatorze SILENX IXTREMA PRO 120/38mm, wedle producenta ma przepływ 90CFM i wydziela tylko 18db hałasu, cena niestety jest spora bo 79zł na allegro. Miał ktoś z nim do czynienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Nie warto tyle kasy dawać za wentylator w twoim przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...