Luki2506 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Witam. Zastanawiam się czy zainstalować Windowsa Viste 32bit. to mój sprzęt: Intel Pentium Dual Core E2140 2x1.6 GHz(podkręcony na 2x 2.4GHz) Gigabyte GA 945GZM-S2(planuje wymienić na lepszą i kręcić dalej procesor) Sapphire Radeon HD3650 256MB DDR3 2 GB ramu Chciałbym pograc na directx 10 ale potrzebuje wtedy viste. Czy na Windows Vista ten komp będzie chodził lepiej? głownie chodzi mi o gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 W dx10 nie pograsz na tej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki2506 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Ale moja karta obsługuje Directx 10. Nawet 10.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GumisLuka Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) pozostan przy xp moim zdaniem aby miec viste powinienes miec 4ghz ramu i troszke mocniejszy CPU ponadto vista spowolni tobie tylko kompa a co do gier to mozesz miec gorsze wyniki niz w xp ( chodzi mi o wymagania sprzetowe ) gra moze sie ciac itp. Edytowane 2 Maja 2009 przez GumisLuka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Karta obsługuje, ale jest za słaba żeby uciągnąć gry w takich detalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki2506 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Aha. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 pozostan przy xp moim zdaniem aby miec viste powinienes miec 4ghz ramu i troszke mocniejszy CPU ponadto vista spowolni tobie tylko kompa a co do gier to mozesz miec gorsze wyniki niz w xp ( chodzi mi o wymagania sprzetowe ) gra moze sie ciac itp.A czy procesor 2GB wystarczy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki2506 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Mam jeszcze jedno pytanie. Znalazłem w necie Directx 10 po Xp :) zaistalowałem i działa. ale czy na tej karcie lepiej chodziło by na 9 czy na tym 10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Nie działa. Spróbuj dać np. crysis na v high. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki2506 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 no mam crysisa i dałem High i jeszcze antylysing ale rzeczywiście troche wolno chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Nie daj sobie nikomu wmówić, że istnieje DirectX 10 dla Windows XP. Instalowanie paczek rzekomo dających DX10 może najwyżej doprowadzić do jakichś problemów. Crysis na Twoim sprzęcie będzie chodził wolno i nic na to nie poradzisz, niezależnie od tego, czy to DX9 czy DX10. Edytowane 2 Maja 2009 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Możesz dać high, czyli dx9. Gdyby dx10 działał to byś mógł dać very high. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...