Skocz do zawartości
htw

P5k & Q6600 G0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym podkrecic swoj procesor do wartosci 3.2. Udało mi sie to zrobic do 3.0 i koniec. Chłodzenie mam wymienione na mostek polnocny wieje z boku wentylatorek wiec jesli chodzi o zchlodzenie sprzetu jest ok do tego na przd i na tył mam po dwie 120. Chodzi o to ze plyta chyba nie wyciagnie wiecej chyba ze jest cos czego nie wiem i na to wlasnie licze .. ver biosu to 1201. Na drugiej plycie w ver Deluxe wyciska spokojnie 3,4 bez zmiany napiecia . co by tu mozna by bylo pokombinowac ....... ?

btw. jaka kolwiek zmiana ustawien pamieci powoduje wywalaniem bledow w memtesice wiec musze miec ustawione na sztywno 800 4-4-4-12 2.2 ( Patriot )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzyj sie sekcji zasilania na P5K i P5K Deluxe. Ta pierwsza ma 3 fazy zasilające a druga ma aż 8 faz więc nawet wahania napięcia na P5K Deluxe są dużo mniejsze. Quady to procesory, które naprawdę potrafią obciążyć układ zasilający procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzyj sie sekcji zasilania na P5K i P5K Deluxe. Ta pierwsza ma 3 fazy zasilające a druga ma aż 8 faz więc nawet wahania napięcia na P5K Deluxe są dużo mniejsze. Quady to procesory, które naprawdę potrafią obciążyć układ zasilający procesora.

myslalem nad tym wlasnie ale mialem nadzieje ze mozna cos pokombinowac jeszcze troche :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslalem nad tym wlasnie ale mialem nadzieje ze mozna cos pokombinowac jeszcze troche :)

Sprawdź może pamięci Cię ograniczają?? a jakiego napięcia potrzebował do tych 3.2 Ghz na P5K Deluxe a jakiego do 3 Ghz na P5K??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...