Gość lolwesoly Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Witam Otoz temp mojej plyty a glownie chipsetu wynosi w idle 55 stopni C a w graniu np w jakas gre 75. Mowie " graniu w gre" poniewaz poprzez test othrosem daje tylko 60 stopni. Jak temu zaradzic maym kosztem?? jesli zaloze inne chlodzenie na mb to strace gwarancje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Na moim starym GA-M61SME-S2L miałem identyczne temperatury http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnie...25#entry3257425 Teraz na GA M61PME-S2P na MCP mam 80*C i jakoś działa. Odczyt wg Everesta i mojego palca. A twoja temperatura przeszkadza w czymś? Restarty itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 nie przyszkada mi w niczym tylko martwie sie czy przy takiej temp nic sie nie stanie. jak gram w teraz w jakas giere co zajmuje 50 % wydajnosci procesora to jest 73-74 stopnie a jak zagram w crisisa czy cos no to chyba bardziej wzrosnie;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Ten chipset tak chyba ma bo to nforce. Miałem płytę o podobnych oznaczeniach i możliwe że też były takie temp. Sprawnie działała do tej pory ale przyszedł czas zmian to teraz leży w pudełeczku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...