neomagnet Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Witam, Mam dziwny problem, w tle działa pełno procesów svchost i wcinają mi ram, nie wiem co z tym fantem zrobic. Poniżej screen z menedżera zadań. Edit: Zapomniałem napisac, że wiem co to za procesy, co robią itp, tylko nie wiem skąd się nagle tyle ich wzięło, prędzej były może ze 2 i w sumie wcinały moze z 10mb ramu. Edytowane 2 Maja 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Uruchom tasklist /svc i zobacz co dokladnie urchamiaja. Nie zaszkodzi tez jak dasz log z combofix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 mi po wpisaniu tasklist /svc to okienko pojawia sie i od razu znika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Uruchom cmd.exe z prawami administratora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Skoro interesuje nas tylko svchost.exe można jeszcze zrobić tak: Start > Uruchom > CMD i wklepać: tasklist /svc | find "svchost" > C:\TaskList.txt Wynik będzie bezpośrednio na C: w pliku TaskList.txt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 U mnie tak: svchost.exe 648 DcomLaunch, PlugPlay, Power svchost.exe 740 RpcEptMapper, RpcSs svchost.exe 796 AudioSrv, Dhcp, eventlog, svchost.exe 876 AudioEndpointBuilder, dot3svc, Netman, svchost.exe 916 AeLookupSvc, EapHost, gpsvc, LanmanServer, svchost.exe 308 EventSystem, fdPHost, netprofm, nsi, svchost.exe 756 CryptSvc, Dnscache, LanmanWorkstation, svchost.exe 1256 BFE, MpsSvc svchost.exe 1376 bthserv svchost.exe 1736 stisvc svchost.exe 624 FDResPub, SSDPSRV w porządku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 svchost.exe 952 DcomLaunch, PlugPlay svchost.exe 1020 RpcSs svchost.exe 348 WinDefend svchost.exe 720 AudioSrv, Dhcp, Eventlog, lmhosts, wscsvc svchost.exe 900 AudioEndpointBuilder, Netman, PcaSvc, svchost.exe 824 AeLookupSvc, BITS, EapHost, gpsvc, IKEEXT, svchost.exe 1248 CryptSvc, Dnscache, KtmRm, NlaSvc, svchost.exe 1284 EventSystem, FDResPub, LanmanWorkstation, svchost.exe 1948 BFE, DPS, MpsSvc svchost.exe 2864 PolicyAgent svchost.exe 3024 stisvc svchost.exe 2096 WerSvc A logu z combofix nie wstawie bo na viście nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Combofix dziala pod vista. Wszystko u was wyglada ok. Jezeli bardzo chcecie miec mniej procesow svchost to zostaje wam wylaczenie zbednych uslug. Oczywiscie na wlasna odpowiedzialnosc. Spis macie tutaj: http://www.blackviper.com/WinVista/servicecfg.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...