Gość lolwesoly Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Dzis przysluciach!ac sie kompa z wentylatorka na procu uslyszalem lekkie skrzypienie a poniewaz jestem bardzo wyczulony na halas wyciaglem go i wpuscilem do srodka 1 krople oleju kuchennego i problem znikl. Czym sie takie cos oliwi czysmaruje?? olej kuchenny nie zaszkodzi mu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Na początek może być ale na dłuższy okres to raczej nie , zjełczeje i może smierdzieć . Kup WD40 albo olejek wazelinowu do maszyn do szycia i tym nasmaruj wentylator . Albo kompletnie wymienić wentylator na procku - nowy to koszt 20-30 zł a masz ciszę od razu i na dłużej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 może warto rozwinąć - czym dokładnie smarować ?? jest tych olejów i oliwek dużo, nadaje się wszystko ale pytanie co jest najlepsze i posłuży ?? ;) ostatnio stałem w obi w kolejce i na stojaku było różnych oliwek 5 rodzajów i właśnie się zastanawiałem co warte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Najlepsze są oliwki do smarowania np. maszyn do szycia, bezbarwne i niezbyt gęste, niezłe są też do smarowania broni ;) Absolutnie nie nadaje się do tego WD40. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Olej silikonowy lub zwykly smar do lozysk tocznych. Rozebrac coolerek, to zaden problem a przy okazji porzadnie sie go wyczysci. Olej jadalny jak i wd 40 sie nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michni Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Polecam srodek "plastilube" w spray'u z poczatku jest plynny pozniej zamienia sie w cos ala zel. Bardzo trwaly i wytrzyma mega dlugo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 A ja mogę polecić wazelinę techniczną.Po smarowaniu olejem może być słychać terkotanie co nie występuje po wazelinie. WD40 się nie nadaje do takich celów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Kup WD40 albo olejek wazelinowu do maszyn do szycia i tym nasmaruj wentylator .Osobiscie polecam wlasnie olej do smarowania maszyn do szycia. Ja uzywalem "Oliwa techniczna wazelinowa" firmy Shell (hyhyh) koszt bodaj 2.50 o ile mnie pamiec nie myli. Dostepne w wiekszosci sklepow technicznych etc. Co do samego oliwienia polecam uzycie strzykawki z igla. Koszt 30gr za całość a mozna ladnie rozprowadzic. Dzieki temu zaoszczedzilem 100zł na wentylu do laptopa. "Wyrczał" jak stary ruski ciągnik a teraz jak nóweczka:-) (edit: znaczy jak noweczka wentyl, nie ciągnik :P:P:P ) Edytowane 19 Maja 2009 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Tutaj zostało chyba wszystko powiedziane na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...