jj66 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Powiem ci, że sam byłem zdziwiony. Kąty widzenia w W2254 są rewelacyjne. Ktoś tam wcześniej pisał, że nie kupi sobie LCD, bo jak zaprosi kolegów to nie będą mogli oglądać filmów (ze względu na kąty widzenia). Wg. mnie straszna głupota, chodziłem po całym pokoju i w zasadzie z każdego miejsca wszystko pięknie widać. Do tej pory używałem 19" CRT DELL`a i gdyby nie fakt, że zagracał pół pokoju i ciągnął kupę prądu, pewnie dalej bym go używał. Jeżeli chodzi o odwzorowanie barw, ich nasycenie to oczywiście CRT rządzi pod tym względem. Nie znaczy to jednak, że kupiony przeze mnie LG świeci słabo :) Ciekawą opcją jest f-ENGINE, gdzie możemy zwiększyć jakość kolorów i kontrast (opcja przydatna w grach i podczas oglądania filmów) Podświetlenie matrycy jest w równomierne, nie zauważyłem smużenia, lagów, martwych pixeli, ani niczego co mogłoby wpływać na dyskomfort pracy. Za takie pieniążki jest to bardzo dobry monitor, który mogę polecić każdemu. Jedynym minusem jest to, że bardzo chętnie przyciąga kurz, paprochy i inne świństwa, dlatego baaardzo szybko się brudzi. Na koniec kilka fotek:) fajny ten lg,moze tez sobie kupie taki sam model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghoscik Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mam ten sam (prawie bo serie W53) ale mam problemy z tym monitorem, tzn gdzies tutaj w poprzednich postach to napisalem ale sie powtorze... u mnie monitor po zgaszeniu sobie mocno "trzeszczy" prawdopodobnie plastik po nagrzaniu... mam pytanie czy u Ciebie takie cos wystepuje czy wszystko jest w porzadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos18 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mam ten sam (prawie bo serie W53) ale mam problemy z tym monitorem, tzn gdzies tutaj w poprzednich postach to napisalem ale sie powtorze... u mnie monitor po zgaszeniu sobie mocno "trzeszczy" prawdopodobnie plastik po nagrzaniu... mam pytanie czy u Ciebie takie cos wystepuje czy wszystko jest w porzadku? Nie, nic takiego nie zaobserwowałem. To fakt, trochę się grzeje, ale żadnych trzasków, pisków nie stwierdziłem. Dziwna sprawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghoscik Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 A od jak dawna masz monitor i po ile godzin dziennie mniej wiecej chodzi? Ja tak po kilku dniach zaobserwowalem takie zjawisko i juz mniej wiecej miesiac sie z tym mecze bo nie moge oddawac monitora jeszcze na gwarancje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos18 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 A od jak dawna masz monitor i po ile godzin dziennie mniej wiecej chodzi? Ja tak po kilku dniach zaobserwowalem takie zjawisko i juz mniej wiecej miesiac sie z tym mecze bo nie moge oddawac monitora jeszcze na gwarancje... Monitor mam od 3 czerwca. Przez ostatni weekend chodził non stop (z kilkugodzinną przerwą w nocy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardil Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Witam, Kupiłem W2353V-PF na przełomie sierpnia i września. Od tamtej pory był u mnie jakieś 8 dni, potem była pierwsza awaria nie rozpoznana przez serwis, potem druga naprawa tego samego problemu, czyli wymiana płyty głównej. To w sumie jakiś miesiąc i odebrałem go dzisiaj w dalszym ciągu jest niesprawny. Czeka mnie 3 trzecia naprawa, kolejne 2 tygodnie. Przestrzegam przed centralnym serwisem monitorów Lg, firmą RAGZ w Łodzi oraz przed infolinią i działem reklamacji firmy LG, ich ignorancja jest porażająca, kompletnie mają gdzieś interes klienta. Jedyna nadzieja, że jeszcze 2 naprawy i wymienią mi go na nowy zgodnie z warunkami gwarancji, ale nikogo nie interesuje, że przez ten czas pracuję na gorszym sprzęcie.!!!!! Wybaczcie, jeżeli trochę nie w temacie, ale takie wpadki wymagają upowszechnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Dobrze że poruszyłeś ten temat bo takie sprawy jak gwarancja i serwis są bardzo istotne. Szkoda tylko że trafiłeś na lipny egzemplarz monitora i nie możesz się cieszyć jego dobrą jakością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 a dali ci na ten czas jakis monitor zastepczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...