Skocz do zawartości
bbc20000

Jaki jest twoj ulubiony peer-to-peer program [Ankieta]

Jakiego peer-to-peer programu uzywasz.  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego peer-to-peer programu uzywasz.

• 1. eDonkey2000
      2
    • 2. eMule / eMule Plus
      21
    • 3. Kazaa / Kazaa Lite
      21
    • 4. Morpheus
      0
    • 5. Bearshare / LimeWire
      1
    • 6. Gnutella
      0
    • 7. WinMx
      1
    • 8. iMesh
      8
    • 9. AudioGalaxy
      0
    • 10. Inne
      10

Rekomendowane odpowiedzi

jak dlamnie emule plus oWnZ 0 fake, duzo stuff'u wszystko co chcem w najlepszej jakosci....

jeden mankament to to, ze nie sciaga najszybciej...

lubie tez kazze nieraz ale do drobnicy jakies mp3 np....

na kazzie jest szybko ale duzo fake stuff'u wirosow trojanow i innego ciach!stewka...

Dc++ tez w sumie ok ale za wolne i jakies takie nie poręczne :] duzo smieci tam ejst jakies .tmp itp yoooh!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki temat jush był,

Tez mi sie tak wydawalo ale szukalem i nie moglem znalezc. Pewnie bardzo dawno temu byl tego typu post albo przeszukiwarka do forum nie dziala jak nalezy.

Kazaa lite 2.1 rulezzz dc++ niezłe imesh, emule,edonkey total shit

Mnie sie dokladnie odworotnie wydaje. Z Kazaa sie znacznie dluzej sciaga plus jest tyle dziadostwa (tzw. "stuff" :twisted: ktore pisza ze sa tym lub tamtym a w rzeczywistosci sa czyms innym :evil: ) Z eMule mi sie to nigdy jeszcze nie zdazylo a sciagnalem "stuff" :twisted: juz bardzo duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tyle: eMule rzadzi. 1.5 gb (srednio) za 20 godzin chodzenia. ehh to bylo co pieknego. ile ja wtedy sciagalem :twisted: . ale zakichany admin poblokowal porty i kupa nic sie nie sciaga od tamtego czasu :(. moze naddejdzie jeszcze kiedys taki chwalebny dzien??

takto pozostaje tylko ftp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat juz byl.

do mp3, malych plikow KaZaA Lite

nowosci, duze pliki, ISO to tylko IRC

emule probowalem, ale mialem strasznie niskie transfery.

w dc++ wkurzal mnie fakt, ze znalezienie jakiejs osoby z dobrym transferem graniczylo z cudem... no i te wymogi odnosnie udostepnianych gigabajtow... 40, 60, 80gb... :-?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie najszybciej działa Kazaa, edonkay - emule - overnet są najlepsze pod względem dostępnych "dóbr" :D ale niestety (przez ******** adminów mogę tam ośągnąć zawrotne prędkości 0,1 - max4 kb/s :evil: ) więc niestety odpada. DC++ wkurza mnie przez wymóg udostempniania nieraz po 40-80GB (rozumiem udostępnić ale nie 2x normalny dysk :? :evil: ), zresztą i tak nie podoba mi się ten program więc nie ma zmartwienia.

Szkoda tylko emułów i eosłów dlaczego tak wolno :( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do eDonkeya zroilem podejscie 1,5 roku temu i zakochalem sie w tym programie. Kapitalne 'zaopatrzenie', bak fake'ow, pobieranie od wielu userow, automatyczne wyszukiwanie zrodel - poprostu bajka. Gdy wyszedl eMule, to osiolek musial odejsc :? Jednak mul w 100% zrekompensowal mi sentyment do osiolka: transfery ogromne, kapitalny interface i duzo modow, z racji ze mul jest open source.

Oprocz mula jest jeszcze Kazaa, ale uzywam jej sporadycznie: teledyski, mp3.

Co do DC to jestem na NIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ale to bardzo NIE POLECAM oryginalnych wersjii Imesh, a ostaniej to w szczególności ( system poszedł się....- 110 szpiegów).

Przeszedłem na Kazaa 2.1 Lite build 3 , ale to też syf ( obciąża proca za mocno)- no to dałem 1.72- ale tu non stop przy starcie prosi mnie o upgrade ( to wk...) i nie zmienia nazw plików ( same *.dat). Zaraz wyprubuję przeróbkę Imesh- podobno już na serio bez szpiegów, trojanów itp.

Oto linki do 2 różnych wersjii

http://www.drdamn.com/

http://jm.hyperlinx.cz/imesh/ - tą sobie zainstaluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muł rządzi :D juz sie naciolem pare razy w kazie i dlatego tylko do empeczy sie nadaje :) zawsze mozna odsluchac, no film czasem tez bo jest maaasa osob a podpatrzec tez sie da :)

dc moze i dobry ale nie na moje lacze, raz 1/3 filmu sciagalem przez 5 dni :( az mi sie znudzilo. a restrykcje tylko zniechecaja nowych uzytkownikow :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Jak ktos chce miec participation level 1000 w Kaziee to polecam programik kaza hack =http://kazaahack.250x.com/kazaahack.exe

Komu to potrzebne, jak jest Kazaa Lite 2.1 build 3 :P

Używałbym kazy dalej, gdyby nie te obciążenie procesora- bardzo duży plus to zciaganie 50 plików na raz i program Speed UP- ale na razie siedze na Imeshu ( po przeróbce) i w sumie myslę, że to optymalny wybór- pratycznie wszystkie plusy Kaazy Lite + pare swoich ( minimalne obciążenie PC-ta, 100% brak szpiegowania irp.).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slayer, co ty mówisz o obciążeniu proca przy Kaziee, np. teraz ściągam empetrójki i nie mam więcej jak 5% :roll: .

Mam D750 może dlatego że masz Celka Willimate toż to słabszy proc :lol: :P :wink: (sorry nie mogłem się powstrzymać).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slayer, co ty mówisz o obciążeniu proca przy Kaziee, np. teraz ściągam empetrójki i nie mam więcej jak 5%  :roll: . 

Mam D750 może dlatego że masz Celka Willimate toż to słabszy proc :lol:  :P :wink: (sorry nie mogłem się powstrzymać).

Grrrr!!!! :twisted: Jak używasz Kazyy Lite 1.72- nie będziesz miał obciążenia- za to od wersjii 2.0 w górę kształtuje się w zależności od PC- 30-40-100%!!!! Sprawdzone u wielu znajomych na różnych kompach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slayer, co ty mówisz o obciążeniu proca przy Kaziee, np. teraz ściągam empetrójki i nie mam więcej jak 5%  :roll: . 

Mam D750 może dlatego że masz Celka Willimate toż to słabszy proc :lol:  :P :wink: (sorry nie mogłem się powstrzymać).

Grrrr!!!! :twisted: Jak używasz Kazyy Lite 1.72- nie będziesz miał obciążenia- za to od wersjii 2.0 w górę kształtuje się w zależności od PC- 30-40-100%!!!! Sprawdzone u wielu znajomych na różnych kompach.

Kazaa Lite 2.0.2 i co? max 5% :lol: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eMule is da best p2p program in the world :D

Ewentualnie kaza do pojenynczych mp3....

Dc tesh dobre ale gdyby szukało samo zastępczysz scieżek.

A tak trzeba nadzorować... fakt fajny chat zazwyczaj jest .... ale, ale : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi