Skocz do zawartości
dropsik

Jeśli nie lubisz DRESÓW - moje spojrzenie na świat

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no, spox. Mamy już na forum:

- metalowców

- dresów

- Sk8 (napewno też są)

Jeszcze dojdzie paru skinów, punków i normalnie spotkanie poza forum. Wracając do Dropsika. Jeżeli z ciebie taki dres, to powiedz ty swoim kumplom - kozako/dresom żeby się ODPIE*****

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włanie jak bedziemy się wszyscy tolerowac to bedzie spox.. a nie.. zreszta

a) w kazdej subkulturze znajdziemy kretynów którzy zrobia wszystko by się z kimś zaznajomić( wszelako rozumiane)

B) tych ktorzy żeby podnieść zdanie o sobie leja innych słabszych...

c) jest takie cos jak inteligencja zbiorowa - jesli weżmiemy 3 gosci jeden z IQ 70 drugi 80 a trzeci 75 to razem jako grupa maja IQ trówne mniej wiecej 55 - bo kazdy chcąc sie pokazac bedzie błyszczał głupotą...

d) jesli chodzi o "dupę" to człowiek moze zrobić wszystko..

e).....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu z was z tego co zauważyłem nie lubi dresiarzy. Niestety (albo i stety :)) jestem jednym z nich. I teraz chciałbym żebyście pisali za co nie lubicie dresów.

A najbardziej zastanawia mnie to czy uważacie gościa w dresie za dresiarza?

noooo, pierwszy dres, który otwarcie mówi o tym że jest dresem, braaavo

co do tematu: nie lubie dresów bo:

- kradną

- biją i zabijają

- przypier__alaja się do wszystkiego

- zachowuja sie chamsko w miejscach publicznych

co do pytania czy uważam gościa w dresie za drsiarza to wydaje mi sie że dres służy do celów sportowych, jak sie chce pobiegać czy pojeździć na rowerze to owszem, można założyć adidaski, ale jak ktoś chodzi na codzień w dresie to wydaje mi sie że ma nierówno pod sufitem i właśnie taki koleś jest dresiarzem, czyli w 99 % ukradnie ci komórke, albo jak będzie w grupie z kolegami (przynajmniej 3 razy większej od twojej) to sie przyczepi o byle co, bo za nim stoja koledzy

co do twojego avatarka to bez urazy, ale jakbym cie zobaczył na ulicy to.... szkoda gadać, jesteś jeszcze młody, masz jeszcze szanse zostać człowiekiem, więc zrzuc dres, zapuść troszke dłuższe włosy itd itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja przekornie powiem, że mi osobiście noszenie dresu nie przeszkadza w dalszym kształceniu się - studia na wydziale informatyki, doskonaleniu swojej osoby itp. itd....

Nie kradnę, nie biję, nie gwałcę, nie p r z y p i e r d a l a m się do wszystkiego, nie wyłudzam pieniędzy, papierosów, staram się kulturalnie i poprawnie gramatycznie wypowiadać.....

Jak widać, dresem trzeba się urodzić - prawda Andriu? 8)

A to czy ktoś nosi takie czy inne ubranie to chyba już kwestia gustu (zaraz posypią się beszty na mój - zapewne wypaczony do granic). No, ale w naszym kraju najwięcej bandytów (tych drobniejszych), żulerstwa i innej maści cwaniaków (którzy kombinują jak zarobić, najlepiej szybko i się nie narobić) nosi dresy - cóź, taka wśród nich "moda" i nic się na to nie poradzi.

A, jeszcze krzyż na drogę dla tych, którzy nie widzą różnic pomiędzi skejtem, a hiphopowcem (swoją drogą śmieszą mnie jakoś te określenia - takie infantylne, nietrafne). Ten temat już był wałkowany niejednokrotnie, po prostu już ręce, i majtki (i dresy 8) ) opadają jak się czyta niektóre wypowiedzi - vide Blantmen, który z podniesioną głową raz nazywa siebie "SK8", a raz "hiphopowiec" (no offence at all).

Pozdrawiam wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o subkultury - po prostu popatrzcie jaki w danej jest procent palantów ... od razu wychodzi dlaczego niektóre nie są lubiane ... celowo nie wymieniam żadnej bo kilka się spokojnie nadaje do takiej klasyfikacji ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ja noszę dres......dres modny jest" - cytat z kawałka BIG CYC :D

Moja osobista opinia o ludziach-dresach - szmaciarze, dyskomuły, chamy, brak muzgu, brak jakiejkoliwek szczegółowej wiedzy, brak kultury, gorsze od zarazy- dobry dres to martwy dres :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uaha ja staram się być tolerancyjny i nie ulegac stereotypom ale...

Mam długie pióra... wiec często słysze brudas albo coś... (chociaż myje się codziennie ) czy w a utobusie zaraz spale ci te włosy... czy któregogoś razu wsiałem do autobusy podchodzi drechu i mówi cyt"chodź na solo"

Nie lubie dresiarzy.

Ale jak ktoś nosi dresy bo lubi i nie czuje się przez to lepszy jak te ćwierć inteligenty to spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu z was z tego co zauważyłem nie lubi dresiarzy. Niestety (albo i stety :)) jestem jednym z nich. I teraz chciałbym żebyście pisali za co nie lubicie dresów.

- kradną

- biją i zabijają

(...)

Nie wszyscy bo Dropsik tego nie robi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- kradną

- biją i zabijają

(...)

Nie wszyscy bo Dropsik tego nie robi :wink:

heh, thx Blantmen za help i poparcie :). W tym temacie chciałem uświadomić Wam, że nie każdy koleś w dresie, który was pobił/okradł itp. musi być dresiarzem. Tak samo wskoczenie w szerokie spodenki i spuszcenie pasa pod kolana nie robi z człowieka Sk8. To trzeba jeszcze umieć jeździć na desce albo rolkach, bo inaczej to to nie sk8 tylko np. hip-hopowiec. Tak samo z dresami - sami czasem nosicie dla rekreacji, ale dresiarzem to trzeba byc z natury, a nie z ubioru...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyba już wiem, to właśnie to bedzie w Twoim stylu :

http://www.gry.boo.pl/

http://www.kocham.dresy.prv.pl/

to ma być kultura ?

a to powinieneś sobie poczytać:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=11524

poprostu jedno wielkie ROTFL dla Ciebie i Twoich ........ kolegów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dresiarzem :) Na zawsze wiernym, na zawsze oddanym swoim przekonaniom religijnym, kulturowym i subkulturowym dresiarzem :)

To przykro to słyszeć a juz tym bardziej że jesteś z tego dumny , krzyżyk i trzy paski (a może cztery) na drogę :oops: :oops: duzo mam na swoim osiedlu takiego tałatajstwa jak ty i powiem szczerze mam dosyć tych ludzi, nowe pokolenie żuli które powoli przejmuje tradycyjne zachowanie swoich starszych kolegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takim mega-odjechanym-czadowym-turbo-cool podpisem to ani chybi musisz być chlubą całego Bytomia

:lol:

ciekawi mnie bardzo co oznazcza zwrot "unckle fuck"?

może chodziło Ci o "ankle fuck" co miało oznaczać w wolnym przekładzie "ty w kostkę rąbany" :wink:

albo np "uncle fuck" - w wolnym przekładzie "wujkorąb" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takim mega-odjechanym-czadowym-turbo-cool podpisem to ani chybi musisz być chlubą całego Bytomia

:lol:  

ciekawi mnie bardzo co oznazcza zwrot "unckle fuck"?

może chodziło Ci o "ankle fuck" co miało oznaczać w wolnym przekładzie "ty w kostkę rąbany"  :wink:  

albo np "uncle fuck" -  w wolnym przekładzie "wujkorąb"  :lol:

Po pierwsze nie uncle fuck, tylko UNCLE FUCKER (a mówią że to dresy czytać nie umią ;)). I to znaczy "wujkojebca". Jeśli ktoś by chciał się dowiedzieć skąd wzięła się ta sygnaturka, to proponuje obejrzeć South Parka :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech plakac sie chce jak niektorych poczytam, wiem ze nie mozna uogolniac ale dres i inteligencja to sie kloci jak czarne-biale :). co do hip hopu.: jak czytam albo slysze cos w stylu 'nie masz pojecia czym jest kultura hip hopowa' to wolam glosno POKAZCIE MI TA KULTURE. bo dla mnie to nie jest zadna kultura tylko gibanie sie w rytm 'muzyki' i gadanie (nie mylic ze spiewaniem) jak to jest chu*** ze nie ma pracy i ze policja gania. czasami zdarza mi sie ogladac polska vive albo mtv i widzac tych skejto-dresiarzy w grupie, dumnie rozlewajacych piwo i wyma<span style="color:red;">[ciach!]</span>acych lapami do kamery to chce mi sie plakac ze mamy taki glupi narod... no i ten gleboki prekaz textow 'jestem zaje**** jak nitrogliceryna' 'jestem funky jak Bootsy Collins' :lol: co do mnie to slucham metalu, mam krotkie wlosy i ubieram sie chyba normalnie, wiec cala ta kwestria subkultur mnie smieszy, bo po prostu nie istnieje dla mnie cos takiego. uff ale sie napisalem..... pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dresiarzem :) Na zawsze wiernym, na zawsze oddanym swoim przekonaniom religijnym, kulturowym i subkulturowym dresiarzem :)

To przykro to słyszeć a juz tym bardziej że jesteś z tego dumny , krzyżyk i trzy paski (a może cztery) na drogę :oops: :oops: duzo mam na swoim osiedlu takiego tałatajstwa jak ty i powiem szczerze mam dosyć tych ludzi, nowe pokolenie żuli które powoli przejmuje tradycyjne zachowanie swoich starszych kolegów.
Na osiedlu więcej SK8 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na osiedlu więcej SK8 8)
SK8 czy pozerzy :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech plakac sie chce jak niektorych poczytam, wiem ze nie mozna uogolniac ale dres i inteligencja to sie kloci jak czarne-biale :). co do hip hopu.: jak czytam albo slysze cos w stylu 'nie masz pojecia czym jest kultura hip hopowa' to wolam glosno POKAZCIE MI TA KULTURE. bo dla mnie to nie jest zadna kultura tylko gibanie sie w rytm 'muzyki' i gadanie (nie mylic ze spiewaniem) jak to jest chu*** ze nie ma pracy i ze policja gania. czasami zdarza mi sie ogladac polska vive albo mtv i widzac tych skejto-dresiarzy w grupie, dumnie rozlewajacych piwo i wyma<span style="color:red;">[ciach!]</span>acych lapami do kamery to chce mi sie plakac ze mamy taki glupi narod... no i ten gleboki prekaz textow 'jestem zaje**** jak nitrogliceryna' 'jestem funky jak Bootsy Collins' :lol: co do mnie to slucham metalu, mam krotkie wlosy i ubieram sie chyba normalnie, wiec cala ta kwestria subkultur mnie smieszy, bo po prostu nie istnieje dla mnie cos takiego. uff ale sie napisalem..... pzdr.

Dokładnie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuję wszystkim zajrzeć na    

http://free.of.pl/d/dropsik/

poznałem po tym samym numerze GG

poczytajcie sobie wierszyki, buhahahahahaaaa

:lol: :lol: :lol: gdzie zes znalazl linka do tak glebokich tresci naszego pseudo dresa (czyzby udzielal sie w jakims kole poetyckim) :P :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuję wszystkim zajrzeć na    

http://free.of.pl/d/dropsik/

poznałem po tym samym numerze GG

poczytajcie sobie wierszyki, buhahahahahaaaa

Ja po prostu NIE WIERZĘ 8O 8O :lol: :lol: :lol: Andriu, chyba sam stworzyłeś tą stronę jako prowokację ;) :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi