Skocz do zawartości
dropsik

Jeśli nie lubisz DRESÓW - moje spojrzenie na świat

Rekomendowane odpowiedzi

dresiarzem :) Na zawsze wiernym, na zawsze oddanym swoim przekonaniom religijnym, kulturowym i subkulturowym dresiarzem :)

To przykro to słyszeć a juz tym bardziej że jesteś z tego dumny , krzyżyk i trzy paski (a może cztery) na drogę :oops: :oops: duzo mam na swoim osiedlu takiego tałatajstwa jak ty i powiem szczerze mam dosyć tych ludzi, nowe pokolenie żuli które powoli przejmuje tradycyjne zachowanie swoich starszych kolegów.
Na osiedlu więcej SK8 8)
SK8 czy pozerzy :?:
SK8 - 70% pozerzy - 30%
Ech Blantmen, moze na osiedlu 70% ludzi ubiera sie jak SK8, ale ilu z nich jezdzi na rolkach/deskorolkach itp? Dla mnie tacy co sie tak ubieraja, a nie jezdza, to sa hip-hopowcy (takie ja mam przekonania). A na osiedlu jezdzących na desce czy rolkach mozna policzyc na palcach dwoch rąk i jednej nogi :P
Łał, można się tu dowiedzieć że "hiphopowiec" (pfff....) to taki co ubiera się jak sk8, ale nie jeździ na desce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał, można się tu dowiedzieć że "hiphopowiec" (pfff....) to taki co ubiera się jak sk8, ale nie jeździ na desce.

A według ciebie jak ubierają się hiphopowcy?

Ja wiem bo widzialem na teledyskach :P

To jesteś do przodu bo niektórzy nie wiedzą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bebebebe znowu zaczyna sie marudzenie... Tak czuje ze w tym topicu dojdziemy jeszcze conajmniej raz (jak nie więcej) do tego do czego dzoszlismy na początku :/

Powiedz mi grzesiu, czy to że twój kolega / znajomy / wróg / czy h** wie kto założył 5 spojlerów na tylną klapę silnika od malacza to znaczy że wszyscy dresiarze tak robią? To jest tak jak bym ci powiedział że kumpel metal chciał obcinać nożyczkami do strzyżenia włosów trawnik przed swoim mieszkaniem - czy to znaczy że wszyscy metale tak zrobią?

Większości z was wystarczy że jedna osoba zrobi coś nie tak (ew. jedna osoba z kolegami :)) i juz wszyscy tacy są źli. Juz nie mówię konkretnie o dresach, bo u nas na przykład tępi się tzw. "brudasów", czyli metali, rokowców, panków (bez obrazy za nazwe "brudasy" - nie wiem czy gdzie indziej też ich tak się nazywai) i u nas to oni zaczynają wszystkie bójki (no chyba że jest mecz to wiadomo że kibole rozrabiają :)). Zresztą u nas na osiedlu te wszystkie "brudasy" są tacy lojalni dla siebie... Oryginalna sytuacja - brudasy sie przyczepili do kumpli, a ci potem polecieli po posilki. Ludzie co przyszli pomoc znali jednego z nich, to chwycili za szmaty tylko drugiego, a ten pierwszy ryczał tak: "butujcie go ale ratujcie nalewke!!". Heh, w koncu obydwuch zostawili :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi grzesiu, czy to że twój kolega / znajomy / wróg / czy h** wie kto założył 5 spojlerów na tylną klapę silnika od malacza to znaczy że wszyscy dresiarze tak robią? To jest tak jak bym ci powiedział że kumpel metal chciał obcinać nożyczkami do strzyżenia włosów trawnik przed swoim mieszkaniem - czy to znaczy że wszyscy metale tak zrobią?

(...)

I tu się zgodze. Kto powiedział, że skoro jeden robi coś to zaraz drugi robi to samo ??? Są odstępstwa od reguł !!! Dropsik naprzykład nie wygląda jak dresiarz (nadmuchane cielsko + 3 tony żelu na głowie + Be eM Wu), więc troche odbiega od nich co nie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

I tu się zgodze. Kto powiedział, że skoro jeden robi coś to zaraz drugi robi to samo ??? Są odstępstwa od reguł !!! Dropsik naprzykład nie wygląda jak dresiarz (nadmuchane cielsko + 3 tony żelu na głowie + Be eM Wu), więc troche odbiega od nich co nie ???

taaaaa

a kto powiedzial, ze anorektyk z 3 tonami zelu na lbie bez prawa jazdy nie moze byc dresem? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

taaaaa

a kto powiedzial, ze anorektyk z 3 tonami zelu na lbie bez prawa jazdy nie moze byc dresem? :lol:

Może dlatego, że nie ma na niego odpowiedniego rozmiaru dresu ??? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

taaaaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

taaaaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A według ciebie jak ubierają się hiphopowcy?

Ja wiem bo widzialem na teledyskach :P

8O Nooo, jak widziałeś na teledyskach to ja już się nie będę odzywał...

Jak traktujesz wszystkich tak sztampowo i uważasz że wszyscy "hiphopowcy" ubierają się podobnie to nic tylko pogratulować (rozeznania, wiedzy etc.). To tak jakbym na kogoś w długich włosach i czarnych ciuchach powiedział "Metalowiec!". Równi dobrze może to być człowiek, który nie ma o tej muzyce bladego pojęcia, po prostu się tak ubiera (ale podejrzewam że mało jest takich). Puknij się chłopcze w czółko, ja już nie mam siły tłumaczyć 90% uczestników tego forum na czym polega hip hop, kogo NAPRAWDĘ powinni z nim utożsamiać itd. itd...

Dla mnie EOT w tej kwestii.

Sram na dresow, nie lubie ich i tyle. Jak dla mnie to sa zajebisci nie dorozwoje i tyle.

Może i większość to niedorozwoje, ale dropsik przynajmniej wie jak się poprawnie pisze w ojczystym języku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dresiarzem :) Na zawsze wiernym, na zawsze oddanym swoim przekonaniom religijnym, kulturowym i subkulturowym dresiarzem :)

To przykro to słyszeć a juz tym bardziej że jesteś z tego dumny , krzyżyk i trzy paski (a może cztery) na drogę :oops: :oops: duzo mam na swoim osiedlu takiego tałatajstwa jak ty i powiem szczerze mam dosyć tych ludzi, nowe pokolenie żuli które powoli przejmuje tradycyjne zachowanie swoich starszych kolegów.
Na osiedlu więcej SK8 8)
SK8 czy pozerzy :?:
SK8 - 70% pozerzy - 30%
Ech Blantmen, moze na osiedlu 70% ludzi ubiera sie jak SK8, ale ilu z nich jezdzi na rolkach/deskorolkach itp? Dla mnie tacy co sie tak ubieraja, a nie jezdza, to sa hip-hopowcy (takie ja mam przekonania). A na osiedlu jezdzących na desce czy rolkach mozna policzyc na palcach dwoch rąk i jednej nogi :P

hehehe szkoda tylko że teoria nie działa odwrotnie - nie jeden sk8 wcale nie słucha HH - patrz np. Bam Margera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Piszecie, ze trzeba byc tolerancyjnym, ale do jakiego stopnia ?!

Wydaje mi sie, ze jesli ktos narusza moje prawo, np bezpieczenstwa to nie ma dla niego miejsca w mojej tolernacji.

_Wiekszosc_ dresiarzy to ludzie ktorym nie chce sie uczyc, tylko tacy, ktorzy kradna radia z samochodow zeby sobie nowe nike'i sprawic. Fakt, nie wszyscy dresiarze to sqrwysyny, zdarza sie tez lepsi ... Ale nawet ludzie bez dresow a tak zwani blokersi moga byc wiekszymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>.ami niz dresy, widzieliscie dzisiaj w TV tych kolesi co butowali tego chlopaka przed sklepem filmujac to wszystko, normalnie mi sie katana w kieszeni otwiera. Najgorsze jest to, ze teraz nawet nie mozesz sie pokazac z jakims fajnym sprzetem na ulicy, bo jest on jednorazowy i tak pewnie zaraz zaje.bia. Jedyna subkultura, ktorej nie rozumiem to metale, powiedzcie mi po co chodzi w tym czarnych, ciezkich butach ? I lazic na czarno w najwieksze upaly ?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu z was z tego co zauważyłem nie lubi dresiarzy. Niestety (albo i stety :)) jestem jednym z nich. I teraz chciałbym żebyście pisali za co nie lubicie dresów.

A najbardziej zastanawia mnie to czy uważacie gościa w dresie za dresiarza?

bo są durni 8O i w ogóle tworzą taki niepowtarzalny klimat głupoty i zacofania społecznego :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna subkultura, ktorej nie rozumiem to metale, powiedzcie mi po co chodzi w tym czarnych, ciezkich butach ? I lazic na czarno w najwieksze upaly ? 

Pozdro

Powiedzcie mi jedno: czy zawsze subkultury muzyczne musi sie łączyć z konkretnym stylem ubierania się? Ja od chyba 15lat wierny jestem metalowi i za <span style="color:red;">[ciach!]</span>a nie wpasowuję się w powyższy stereotyp (no może jak miałem 15 lat to mnie to bawiło, z resztą inne czasy były wtedy). włosy mam krótkie, nigdy glanów nie miałem, noszę zwykle nike lub reboki (co może nazwiecie mnie dresem :) ) To co czyni mnie metalem to MUZYKA i to fszystko!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sram na dresow i z checia bym wpieprzyl dropsikowi bo mnie wkurza. Nie znosze takich drechowatych pseudo luzakow jak on. Brawo nauczyl sie pisac w ojczystym jezyku i chyba na pisaniu skonczyl sie jego rozwoj. Pewnie zel juz mu przezarl mozg lub przynajmniej to co ma go zastepowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi