BuMeL Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Proszę wypowiadać swoje opinie na temat recenzji Gainward 4870 X2 GoesLikeHell Edition Edytowane 4 Maja 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Opinia? Zwalil ktos test w Crysisie - AAx16 to raz. Dwa - wyniki z "AAx16" i bez. Widac , ze nie dziala i pewnie ustawiane bylo z poziomu CCC. Taka drobna uwaga - zmiana AA z poziomu CCC w Radku w tej grze daje tylko inny filtr na ekranie , a nie AA. O , widze cos jeszcze - z AFem to samo bo z jak i bez sa identyczne wyniki co w ogole nie jest mozliwe. Przy okazji - jakim cudem 4870 w 19x12 ma identyczne wyniki jak w 16x10 to ja nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Używałeś kiedyś bencha w Crysis: Warhead ? Wszystkie ustawienia zmieniane były w GRZE a nie w CCC. A "identyczne wyniki" porównujesz w 19x12 z AA-off i 16x10 z AA-16 ? Taka drobna uwaga, wszystkie testy robiłem przy pomocy frapsa i jeśli wydaje Ci się, że wyniki są dziwne to załatw sobie tę kartę, zrób testy u siebie i porównamy. Edytowane 4 Maja 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Podobał mi się tekst o Need For Speed'dzie - ale taka chyba prawda... Przy okazji przeczytałem o tym micro czymś tam. Nie wiem czy przeoczyłem - próbowałeś coś jeszcze podkręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Używałeś kiedyś bencha w Crysis: Warhead ? Wszystkie ustawienia zmieniane były w GRZE a nie w CCC. A "identyczne wyniki" porównujesz w 19x12 z AA-off i 16x10 z AA-16 ? Taka drobna uwaga, wszystkie testy robiłem przy pomocy frapsa i jeśli wydaje Ci się, że wyniki są dziwne to załatw sobie tę kartę, zrób testy u siebie i porównamy. Troche wiecej szacunku to raz. Dwa - 4870 mialem 7 miesiecy , wiec uwazam, iz jest to okres wystarczajacy. Porownuje z tego wzgledu , ze AA obciaza mocno grafe , a nie rozdzielczosc sama w sobie - to trzy.. Cztery - AF powoduja spadek okolo 5FPSow. Piec - nie ma czegos takiego jak AAx16 , w Ati masz jedynie probokowania , a dajac na wykresie x16 wykazujesz raczej niewiedze.* * PS - na tym konczymy rozmowe bo widze , ze rozmawiam z kolejnym nieomylnym specem. Juz w ogole pomijam to , ze w Crysisie nie da sie z gry wlaczyc AAx16 na ATI bo max to X8 , ale co ja tam wiem... W ogole benczmark w Crysisie ma sie do wydajnosci jak Maluch do F1. Edytowane 4 Maja 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Podobał mi się tekst o Need For Speed'dzie - ale taka chyba prawda... Przy okazji przeczytałem o tym micro czymś tam. Nie wiem czy przeoczyłem - próbowałeś coś jeszcze podkręcić? Nie, starałem się jedynie zmniejszyć ograniczenie karty przez procesor bez podnoszenia napięcia na CPU, reszta stock, jednojajowiec podkręcony do poziomu X2 czyli 790/950MHz. A co do mojego braku szacunku Firekage, pamiętaj, że każda karta na innej platformie zachowuje się zupełnie inaczej to raz, dwa, testowałem gry na maksymalnych ustawieniach dostępnych we wszystkich grach i jeśli dało się ustawić AAx16 to ustawiłem. A czy działa to inna rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Już nie. Pisałem wcześniej, że zły dział to mój post został usunięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...