trunksio Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Jest taka niemiła sprawa. Otóż kupiłem blok i złączki do niego wkręcone są 'przyklejone' silikonem tak, że za nic nie chcą się wykręcić. Muszę je jakoś wyrwać bo cała resztą jest na wąż 8/10.. Zna ktoś może jakiś sposób na pozbycie się silikonu? Zdrapywanie w ogóle nie wchodzi w grę bo to po prostu nie możliwe. Aha i żeby mi się pleksa nie zniszczyła bo z niej zrobiony jest top. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 klucz + silne łapy (ewentualnie imadło) i wykręcisz jeżeli toto ma gwint bo opisu nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Muszę je jakoś wyrwać bo cała resztą jest na wąż 8/10.. Zna ktoś może jakiś sposób na pozbycie się silikonu? Aha i żeby mi się pleksa nie zniszczyła bo z niej zrobiony jest top.Wyrywanie i nie zniszczenie pleksy nieco sie wyklucza... Co to za blok ? Jak pisal JaX wsadz w imadlo, tylko nie skrecaj mocno, tak zeby sie delikatnie opieral, ewentualnie zabezpiesz czyms brzegi stykajace sie z powierzchnia imadla i odkrecaj kluczem, powinno puscic. Zalezy jaki silikon ktos dal i ile go, jak tylko pod koniec powinno byc spoko, jak caly gwint byl nasmarowany mocno bedzie problem niestety... Kluczem tez z umiarem trzeba machac coby nie polamac plexi, tak ze sprawa nieco wyczucia wymaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trunksio Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 jeżeli toto ma gwint bo opisu nie rozumiem.Ma gwint. Wyrywanie i nie zniszczenie pleksy nieco sie wyklucza...To tylko przenośnia, wiadomo, że nie będę tego rwał. Ale cóż, jeśli nie ma innego wyjścia to wsadzę w imadło. Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jeżeli to jakis blok ze stajni Mate'a to może być problem. Walczyłem kiedyś chyba z abadonem i niestety top poległ a starałem sie być bardzo powsciagliwy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Gorąca woda nie sprawi. ze silikon będzie miększy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 raczej nic to nie da zalezy jeszcze jaki silikon, ale w wiekszosci przypadkow to bezcelowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Mialem 2 abadony od Mate'a na takim pomaranczowym silikonie i bez problemu je wykrecilem.W jedna lapke bloczek w druga kombinerki i powinno ruszyc.Tutaj http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Woda-Inn...ek-t294752.html jeden z przerobionych bloczków teraz juz na bezbarwnym silikonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...