Skocz do zawartości
duzii

Jak Podłączyć Komputer Pod Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Planuję stary komputer z kartą graficzną 7600 gs podłączyć pod telewizor(42 cale) .Nie wiem które najlepiej wykorzystać złącze , w karcie mam d-sub,dvi i s-video.W telewizorze tak samo + hdmi.Myślę że najlepiej( o ile się da ) podłączyć przez dvi do dvi.Co o tym myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Miodnyj

Pewnie tak.

Ale nie spodziewaj się fajerwerków wizualnych :) -ta grafa nie wa wielarnych możliwości w wysokiej rozdziałce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Miodnyj

Dźwięk będziesz musiał podłączyć oddzielnie do chinch'ów Audio IN w telewizorni.

I odnośnie podłączenia wizji-będziesz musiał włączyć klonowanie obrazu w sterowniku grafiki (najlepiej to chodzi ze starszymi wersjami ForceWare'ów).

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już podłączyłem (jednak w tv nie mam złącza dvi tylko d-sub,hdmi i s-video ; p) podłączyłem przez d-sub.Powiem wam że jakość jest świetna,tv jest podłączony normalnie jako monitor i pracuje w rozdzielczości 1920x1080:] Na razie nie mam dźwięku, planuję podłączyć przez coś takiego.Może warto dźwięk podłączyć inaczej ? Mam kartę dźwiękowa sound blaster 5.1 live.Myślałem nad podłączeniem tv przez złącze w dvi w komputerze, ale przez użycie przejściówki dvi-hdmi i kupić kabel hdmi-hdmi.Jak myślicie ? warto tak zrobić niż d-sub=d-sub ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi