lewy Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Miałem zamiar zainstalować sobie na drugiej partycji win 2000. Tyle że podczas instalacji wywaliło mi bluescreen'a . Weszłem więc do biosa , zmniejszyłem fsb i dodatkowo ustawiłem cas latency na 3 (czytałem że czasami są błędy podczas instalowania windowsa jesli mamy bardzo podkręcony komputer , więc zrobiłem downgrade'a) . W po zmianach w biosie komputer albo nieprzechodził posta , albo zacinał się w biosie. Wyjołem i włożyłem spowrotem pamięci (myślałem że zresetują mi się ustawienia pamięci) , dodatkowo zrobił mi się reset biosu - i nadal to samo. Myślałem że uszkodziłem pamięci przy wyjmowaniu - wyjołem jedną i komputer nieprzechodził posta albo zacinał się w biosie. Sprawdziłem drugą - i cały czas czarny ekran . Znowu włożyłem pierwszą - i ku mojemu zdziwieniu cały czas czarny ekran. włożyłem dodatkowo drugą - i cały czas czarny ekran. Przestawiłem szynę na 100mhz (recznie dzwigienkami) - i dodatkowo napoczątku jest jeden długi dźwięk . Co kuśwa robić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Hmm... wyglada tak jakby padl BIOS, ale to malo prawdopodobne. Sprobuj jeszcze raz zresetowac BIOS'ik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Aha! zapomnialem jeszcze wczesniej dodać że po kturejś z wymian (wkładania) ramu , na postcie pisało - bios checksum error (chyba coś tak) , no i sdalej zwis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ej, no pomóżcie troche szybciej bo zaraz w tv leci Barcelona(głupia szmata) vs. Sociedad , a niechce się bawić z kompem po północy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 U mnie po zmianie biosu tez czsami wywali komunikat ze cos nie tak z biosem ale wylaczenie i wlaczenie kompa i po problemie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 :lol: Cholera , może przez tą barcelone zraziłemi się do użytkowników forum . Tak więc dzisiaj kibicuję barcy :lol: :lol: :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Ja jestem za Realem Sociedad :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 sprubuj zrobic cos takiego ...wlacz kompa (hehe) jak sobei bedzie ten czarny ekran podejdz do gniazdka i wyciag wtyczke ...(nie listwe ) i sprubuj ponownei ...moze i dziwne ale jak mi sie serwer zawiesil to pstrykanie pstryczkiem nic nie dalo a takie cos pomoglo lol ...a jak nie to wyjmij baterie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Hmm... wyglada tak jakby padl BIOS, ale to malo prawdopodobne. Sprobuj jeszcze raz zresetowac BIOS'ik. mniejszej trzcionki do podpisu sie nie dalo ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Gigabyte 7VAX "nie lubi" CL3. Mi się też w ogóle komp nie odpalał jak tak ustawiłem. Ale pomagał start z wciśniętym Insertem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...