Skocz do zawartości
lewy

Houston , mamy problem - komp niechce odpalic

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem zamiar zainstalować sobie na drugiej partycji win 2000. Tyle że podczas instalacji wywaliło mi bluescreen'a . Weszłem więc do biosa , zmniejszyłem fsb i dodatkowo ustawiłem cas latency na 3 (czytałem że czasami są błędy podczas instalowania windowsa jesli mamy bardzo podkręcony komputer , więc zrobiłem downgrade'a) . W po zmianach w biosie komputer albo nieprzechodził posta , albo zacinał się w biosie. Wyjołem i włożyłem spowrotem pamięci (myślałem że zresetują mi się ustawienia pamięci) , dodatkowo zrobił mi się reset biosu - i nadal to samo. Myślałem że uszkodziłem pamięci przy wyjmowaniu - wyjołem jedną i komputer nieprzechodził posta albo zacinał się w biosie. Sprawdziłem drugą - i cały czas czarny ekran . Znowu włożyłem pierwszą - i ku mojemu zdziwieniu cały czas czarny ekran. włożyłem dodatkowo drugą - i cały czas czarny ekran. Przestawiłem szynę na 100mhz (recznie dzwigienkami) - i dodatkowo napoczątku jest jeden długi dźwięk . Co kuśwa robić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprubuj zrobic cos takiego ...wlacz kompa (hehe) jak sobei bedzie ten czarny ekran podejdz do gniazdka i wyciag wtyczke ...(nie listwe ) i sprubuj ponownei ...moze i dziwne ale jak mi sie serwer zawiesil to pstrykanie pstryczkiem nic nie dalo a takie cos pomoglo lol ...a jak nie to wyjmij baterie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...