BinoKomputer Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Witam! Znalazłem dzisiaj bardzo ciekawa ofertę na allegro... (link poniżej). Czy upgrade mojego istniejącego configu będzie warte zachodu?? Chodzi mi głównie o tą płytę czy jest porównywalna do mojego P5Q-E?? Za bardzo nie mam narazie funduszy na upgrade ale sprzedając moja aktualna płytę (+\- 500zł) i kartę (400-450zł) i dozbierał bym to ok. 150zł będzie to opłacalne kupno czy może nie. Proszę o pomoc! Z góry dziękuję. Link: http://allegro.pl/item624449236_asus_p5b_p..._crossfire.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Ta płyta jest LEPSZA od tego TWojego P5Q-E :P, kupno raczej nieopłacalne, lepiej kupić osobno P5B i HD4890. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Ta płyta jest LEPSZA od tego TWojego P5Q-E Hahaha, świetny żart. P965 lepsze od P45? Bzdury pleciesz, ta płyta ma stary chipset. W starocie inwestować się nie opłaca. Jeśli chodzi o zakup, to wystarczy tylko karte zmienić i nic już robić przy kompie nie musisz ;]. Edytowane 4 Maja 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Czyli tego mojego 8800 na radka 4770? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Moim zdaniem nie warto czegokolwiek wymieniać w tej chwili. Zbieraj cierpliwie kasę i jesienią kupisz coś z DX11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 W sumie może masz racje, na tym 8800 to mi wszystko hula. Racja poczekam do jesieni i po cichu zbieram kasę :] Dzięki bardzo za pomoc. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 8800 gts 512, to calkiem wydajne karty. Asus p5q-e jest porownywalna do dfi p45 wiec tu znowu dobry sprzet. Radzio 4770 jest tak wychwalany, a nikt jakos nie wspomina, ze pracuje na 128 bitowej szynie pamieci, czyli nie oplaca sie zamieniac tego co masz na to cos z allegro. Lepiej bedzie poczekac na cos z nowym directX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Czyli tego mojego 8800 na radka 4770? Na 4770 się nie opłaca, za mały skok wydajnościowy. Poczekaj na nowe karty od ATI/NV i wtedy łyknij jakieś cudo co to będzie dużo wydajniejsze od Twojej obecnej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 a nikt jakos nie wspomina, ze pracuje na 128 bitowej szynie pamieci, 128bit ddr5 = 256bit ddr3 ale i tak zmiana z 88gts na 4770 jest nieopłacalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...