unkes15 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 podkrecilem niedawno moja grafe. przy pamieciach na 480 pokazuja sie artefakty (Samsung 5ns). mam pytanko: czy zalozenie radiatorow na pamieci cos by dalo? czym przykleic te radiatorki i skad najlepiej je wziac? nie chce inwestowac w grafe, chodzi mi o to, zeby bezplatnie zwiekszyc wydajnosc. aha - krecilem przez zakladki w sterownikach, nie wiem, moze w pstripie karta poszlaby wyzej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Działo Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Jasne że coś tam da ale nie dużo, kupic to możesz w sklepie Tweak kosztuje 49 zł - chyba, i przykleja sie taśmą dwustronną termoprzewodzącą, który chyba jest razem z radiatorami :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Pomóc pomoże napewno moze do 500 dobijesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 gościo pisał że darmowy przyrost mocy, jakbym miał kupić radiatorki za 50zł + wysyłka to wolałbym dopłacić do gainwarda i mieć lepszą kartę już z radiatorami. kup gościu na allegro cooler do celerona taultin np, po prostu coś z cienkimi żeberkami i w miarę duże, potniesz to brzeszczotwm na kawałki i masz radiatory, i to za 10-20zł. jeśli twoje kostki pamięci są gorące to coś co to da, jeśli są ledwo ciepłe to sobie daruj bo po prostu nie wyciągają technmicznie i przegrzewanie nie ma nic z tym wspólnego. a taśma termoprzewodząca jest do d... (_!_), słabo przewodzi, lepiej przykleić termopoxem lub posmarować pastą i przymocować spinaczem lub przykręcić do karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-blady- Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 tak jak przedmowca radiatorki przykleić termopoxem lub posmarować pastą i przymocować i podkrecac powoli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Albo uzyj opcji szukaj - jest bardzo obszerny topic o kreceniu MX440. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 sorry że nie tu ale nie będę zakładał osobnego tematu. czym podmienić bios na grafie? nvflash-em nie chciało pójść, może jakieś parametry trzeba czy co. proszę pomóżcie bo nie mam napisu przy starcie i chcę zapisać wyższe taktowanie na stałe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkes15 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 thx za odpowiedzi. tematy o kreceniu mx440 przeczytalem juz chyba wszystkie i widze ze moj palit nie kreci sie za dobrze. ale mam pytanko: mam w chacie rozwalony zasilacz codegena ze sprawnym wiatraczkiem - moznaby go jakos przymocowac do grafy? ale chyba i tak skombinuje sobie radiatorek od balerona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ja mam też palita tylko że se i też źle się kręci z 250/333 na 360/400 tylko 400 na pamięciach chociaż pociołem radiator od athlona i wieje na nie wielkie watraki 92 mm więc po prostu są tam syfskie pamięci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 A mój MX 440 spokojnie 325/520MHz.Zero artefaktów.Pamięci Samsung 4ns.Bez radiatorów na pamięciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 właśnie spoko przeszedł mi test 3d marka '01se na ustawieniu 325/450 choć na 350/450 też przechodzi. tym razem mniej wykręciłem gpu bo D 800 puściłem jako D 1000 więc i tak było ciepło. standardowo jest 250/333, pamięci xelo, jakieś większe kostki, radiatorów brak chociaż były ciepłe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...