Xtreme Addict Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Na sam koniec i juz sie nie wypowiadam. POWINNO BYC WIECEJ TAKICH EVENTOW. Popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Ja też. Chociaż widziałbym tu raczej Asusa albo DFI, bo mają dużo lepsze płyty główne ;) Nie widziałem tutaj nikogo, kto byłby zadowolony z tych płyt, nie wyliczam też ile sprzętu w sumie padło, żeby zrobić z pozoru prostą rzecz - spi 16m na 4,2ghz. Ja bym wolał na Commando kręcić :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Miło czytać, że wszyscy tak sympatycznie wypowiadają się n/t imprezy. W końcu to ostanio jeden z nielicznych powodów aby się spotkać. Mnie się dotrzeć nie udało aby tłum porobić, natomiast w przyszłym roku będzie lepiej (o ile będzie). Gratuluję MSI pomysłu i podpisuję się pod Markiem, więcej takich mprez! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Wciąż ludzie w dziale extreme narzekają na słabe płyty a to na procki a zazwyczaj Ryba i Chaos są na topie ...pisanie o szczęściu jest imo nie na miejscu . Gratsy R&CH Szczęście sprzyja lepszym :) ryba & Chaos - GRATULACJE - zdominowaliście zawody :D pozostałym uczestnikom również gratuluję - szczególnie wytrwałości w walce z przeciwnościami Co do sprzętu - MSI poprawia się i najnowsze płyty sa już całkiem cakiem (Eclipse SLI to jeszcze nie ta najnowsza seria) Zeby nie bylo - nie twierdze ze wygraliscie fartem/z pomoca opatrznosci czy cus takiego :-) Wiadomo, ze eclipse miał jazdy :P, prawdopodobnie nie umieliśmy jej okiełznać z powodu takiego, że nie przebenchowaliśmy na niej odpowiedniej liczby godzin, jest jakis odsetek promila ze tylko nasz egzemplarz mial jazdy, ale jest to niezwykle nieprawdopodobne. Napisałem coś tam o szczęściu (pewnie niepotrzebnie), bo zasłyszałem gdzieś w przelocie, że mieliście coś tam lepszego procka, ale sam tego nie wiem (zresztą CPU tutaj było lekko mówiąc mało znaczące, bo BCLK i tak wszystko blokowało :P). Wygraliście w najbardziej fair zawodach jakie można zorganizować i dobrze, że zostały zorganizowane bo nikt nie ma pretensji, tak jak w przypadku "eliminacji" innej firmy produkującej płyty główne. :P A ja się nie zgodzę BCLK rzędu 225-226 Eclipse robią bez większych problemów - z tego co wiem nikt na MOA nie dojechal do tej granicy raczej z powodu CPU. Edytowane 22 Czerwca 2009 przez yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Yotomeczek ma racje. Moja eclipse na c0 robi 226 bclk do spi32m. tutaj na 225 bclk mialem bsoda :] Mój cep najwyżej liczył SPI na 222x23, chyba miałem najlepszego cepa do spi na zawodach, przynajmniej podczas końca kategorii na 5 min. bo pozniej cos odwalilo i juz nie dzialal na tyle :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Jak chwalimy sie stabilnoscia jak jest niepotrzebna to mielismy 1M na ponad 220 :P Edytowane 22 Czerwca 2009 przez ent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Dziś zawodów ciąg dalszy ;). Zobaczymy co się tam będzie działo. Już coś zaczyna się dziać : http://nvision.pl/art-260/MOA_2009_-_europ...ja_na_zywo.html Edytowane 17 Lipca 2009 przez Gregor1230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 szkoda ze nikt nie wpadl na pomys wrzucania filmików na YT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Jak widac wiekszosc zespolow pokazala sie z dobrej strony i cos poslala do krainy wiecznych MHz :D edit : live stream @ hwbot Edytowane 17 Lipca 2009 przez DEVILEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 trzymamy kciuki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Jak widac wiekszosc zespolow pokazala sie z dobrej strony i cos poslala do krainy wiecznych MHz :D Hyhyhy :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Drugi raz karzą polskiemu teamowi potwierdzac wynik w smarku. Bez sensu, przeciez przez to leci czas na inne benchmarki, a już raz sobie potwierdzili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Drugi raz karzą polskiemu teamowi potwierdzac wynik w smarku. Bez sensu, przeciez przez to leci czas na inne benchmarki, a już raz sobie potwierdzili. Tez mnie to wkurza... siedze i czytam i czekam na dalsze info i caly podenerwowany jestem :) EDIT: No i jest zatwierdzony :P Edytowane 18 Lipca 2009 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 No i godzinę oddali także w miare luz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Ale na jeden benchmark czy jeszcze jakiś będą poprawiać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Jeszcze wszystko mogą poprawiać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Palec mnie boli od odświeżania :) Autor nic nie pisze o kontroli u innych. Może to standard i się nie tylko nas czepiają. Nie ma co się wpieniać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Bardzo ładne wyniki jak narazie prowadzą w 2 z 3 konkurenci zobaczymy jak to się zakończy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Kuniec :) Edytowane 18 Lipca 2009 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Hhehe jaki koniec nasi mają jeszcze godzinę. Wydaje mi się, że nie chcą dalej podkręcać bo: -znają możliwości swojego sprzętu, -mają i tak bardzo dobre wyniki, - i najważniejsze ihmo wszyscy by im się patrzyli na ręce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Hhehe jaki koniec nasi mają jeszcze godzinę. Wydaje mi się, że nie chcą dalej podkręcać bo: -znają możliwości swojego sprzętu, -mają i tak bardzo dobre wyniki, - i najważniejsze ihmo wszyscy by im się patrzyli na ręce. Ta godzine wykorzystaja "na fajke":P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Macie jakieś oficjalne wyniki czy cuś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Macie jakieś oficjalne wyniki czy cuś?? Pisalem do ryby ale chyba nie ma czasu odpisac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Oficjalnie mogą sobie grać w sapera, układać pasjansa i rozmawiać tutaj z nami na forum przez najbliższą godzinę w celu "sprawdzania stabilności" :) Ktoś rozumie punktacje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Na naszym forum padło pytanie o puntakcję. Otóż każda z aplikacji stanowi 1/3. Ustanowiono bazowe wyniki we wszystkich trzech aplikacjach i wszystko powyżej nich to punktu (w SuperPI to sekundy). Oto baza: - SuperPI: 8.05.000, - Aquamark3: 300 000, - 3DMark03: 60 000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Na naszym forum padło pytanie o puntakcję. Otóż każda z aplikacji stanowi 1/3. Ustanowiono bazowe wyniki we wszystkich trzech aplikacjach i wszystko powyżej nich to punktu (w SuperPI to sekundy). Oto baza: - SuperPI: 8.05.000, - Aquamark3: 300 000, - 3DMark03: 60 000. tylko nam o to chodzi O CO W TEJ BAZIE CHODZI i jak z tego punktacja jest wyciagana... bo... Ktoś rozumie punktacje ? ... ja tez nie rozumie :P PS. Teraz to dopiero sa nerwy jak sie czeka na wyniki :P. Edytowane 18 Lipca 2009 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Już rozumiem za wyjątkiem PI. Na przykładzie polski: 300 000 to baza. Powyżej 300 000 to co jest to są punkty. Polska ma 368 637. Punkty 68 637. 3dmark baza 60 000 plska 80 771 punkty 20 771. A super PI?? Ile s jest równe pkt. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 To bez sensu by było, bo w Aquamarku ogólnie przyrost punktowy jest większy niż w 3dmarku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) To bez sensu by było, bo w Aquamarku ogólnie przyrost punktowy jest większy niż w 3dmarku. Tez tak uwazam... to juz szybciej bedzie tak... 80771/60000=1,3461 368637/300000=1,2287 480(s)/424,891=1,1297 JA to tak widze...:) Na koniec wszystko pomnozyc przez siebie i wychodzi kto jest najbardziej pro elo. PS. i pewnie tak jest bo patrzcie jak dlugo licza wyniki :P :P :P :P :P Edytowane 18 Lipca 2009 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Może kalkulatory im padają tak samo jak ich płyty xD Nie mniej nie śpieszą się z publikacją wyników :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...