Skocz do zawartości
bagienny

Pclab Przejęty Przez Onet.pl.

Rekomendowane odpowiedzi

Uwazasz , ze tylko tam mozna dostac taka? Czy Ty czasem nie sprzedawales na PCLu czegos z zapasowca? Jakos kojarze Cie , choc moge sie mylic. Swoja droga , dziwi Cie to? Rozwalasz komus temat , zrob to samo tutaj , dostaniesz tak samo.

tak akurat sie składa ze wtedy bylem na kupnie i zaproponowałem gosciowi realną cene (chciał 600 ,dawałem 450 (w sklepie wmiescie mialem za 530-540) to powiedział zebym sie nie udzielał i po co spamuje jak itak mnie nie stać.

Ogólnie duzo sprzedawalem ale na loli trafialem tylko na pclabie, inny przykład ze wymienilem z potencjalnym kupcem naprocesor 20-30pm-ek wystawilem auckje specjalnie bo chciał, po czym sekunde po mowi ze znalazl lepsząo oferte) :lol:

Edytowane przez Maniakalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tamto? wg mnie to obydwa fora już od dawna stoją na bardzo równych poziomach toteż większych zmian owym wykupieniem spowodowanych, raczej nie będzie. :lol2:

A co? masz jakiś uraz po tym że nikt nie wywróżył ci z fusów dlaczego twoja płyta nie działa z HTT wyższym niż 260? Bo w testach dało radę osiągnąć Ht400 to i u mnie musi być :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

I jedni, i drudzy się pogrążają swoimi "fajnymi" wypowiedziami w tym temacie :lol:

No , wlasnie mamy syndrom "pro".

Podziel sie z nami ta wiedza i oswiec nas.

Wlasnie dlatego wole jednak...inne portale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No , wlasnie mamy syndrom "pro".

Tutaj jest tak , ze jesli "pro" nie jest w 100% pewny tematu to nie napisze nic by sie nie osmieszyc (nic z tych rzeczy , bladzic kazdy moze) i nie stracic punktow fajnosci "pro".

Niestety piszesz tak dużo głupot, że się w tym gubisz. Dlatego nie pisz więcej, bo będę zmuszony w końcu zainstalować Ivonę, żeby dojść o co Ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co? masz jakiś uraz po tym że nikt nie wywróżył ci z fusów dlaczego twoja płyta nie działa z HTT wyższym niż 260? Bo w testach dało radę osiągnąć Ht400 to i u mnie musi być :lol:

Nie, a po za tym co to ma do rzeczy uważam poprostu, że poziom merytoryczny forum pclab nie jest najlepszy i co po niektórych tematach widać jest zbliżony do tego z Onetu. Wydaje mi się też że nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź chodziło mi o fora PCL i onetu, a nie PurePC. Edytowane przez Ancient

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz tylko , ze na PPC jeszcze nie dostalem bana za krytykowanie recenzji jakie robi choc czasem jade po bandzie :), a na PCLolu bana za to mam :D

Witaj w klubie :D ban za to samo do 2011 roku :D

Firekage co do tego, że pro tu się nie odezwie aby nie stracić "pro" points :lol2: , jestem "pro" :lol2: cokolwiek to znaczy ? wiedza + papier ? whatever i się odzywam.

Jak umiem pomagam, jak czegoś nie wiem a coś wygląda jakby się dało rozwiązać w ten czy inny sposób staram się podrzucać pomysły, na tematy o których nie mam bladego pojęcia lub nie mam takiego sprzętu raczej się nie udzielam no chyba że chyba, że w celu zasięgnięcia informacji.

Ja np. cenie sobie, że wpadam tu i wszystko jest w większości o PC i układ tematów też mi pasuje.

Jak chce pospamowac nie o PC tylko na luźne tematy to zwijam się na inne forum i tyle.

Co do serwisów na PPC czytam niusy i jest coraz lepiej, czasem wpadki ale mimo wszystko jest tendencja zwyżkowa.

Co do recenzji sorry know bonus czytam raczej zagraniczne serwisy i to kilka dla wyrobienia w miarę obiektywnej opinii.

Musze powiedzieć, że na PPC jest sporo mniej recenzji ale przynajmniej się nie pojawiają takie perełki jak artykuły o programach antyspyware na PClabie :lol2: który utkwił mi wyjątkowo w pamięci, dno i kilometr mułu. To tyle na temat porównania głównych stron

Co do decyzji sprzedaży onetowi z pkt widzenia właściciela to jak najbardziej poprawna dostał dobrą cenę, sprzedał proste :) co go obchodzi, że będzie mega trollownia on już to sprzedał nie jego problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak konieczne w związku z korzystaniem z Serwisu PClab.pl jako Zarejestrowany Użytkownik. Ten tekst jest nielogiczny czy mi sie tylko wydaje ?

* Będą musieli patrzeć na to przez palce ->

* każdy ban będzie uzasadniony [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak konieczne w związku z korzystaniem z Serwisu PClab.pl jako Zarejestrowany Użytkownik. Ten tekst jest nielogiczny czy mi sie tylko wydaje ?

* Będą musieli patrzeć na to przez palce ->

* każdy ban będzie uzasadniony [;

nie tyle nie logiczny co podstępny :D to coś jak z Fordem i czarnym kolorem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, a po za tym co to ma do rzeczy uważam poprostu, że poziom merytoryczny forum pclab nie jest najlepszy i co po niektórych tematach widać jest zbliżony do tego z Onetu. Wydaje mi się też że nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź chodziło mi o fora PCL i onetu, a nie PurePC.

Więc przepraszam, tyle jest tu wyrwanych z kontekstu cytatów że szybko można stracić wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowego regulaminu pclab:

Ciekawe ile osób poda swoje dane osobowe? :blink:

oczywiście brak akceptacji jest równoznaczny z usunięciem konta

Hehe, a pod nowym regulaminem dwa pola. "Zgadzam się na nowy regulamin" i "Tak, chcę otrzymywać whuy spamu" - ciekawe jaki odsetek userów zaznaczy oba pola z rozpędu, huehuehue.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z Pclaba korzystałem parę lat temu, jednak z czasem przerzuciłem się na Tweaka, bo po prostu górował zawartością merytoryczną, uporządkowaniem, specyficznym klimatem. Niemniej jednak z każdym rokiem już tu coraz gorzej. Porównajcie sobie choćby tematy z czasów R300 z tymi o aktualnych radkach. Kiedyś jakoś nie było bogatych dzieci co dostali od rodziców R4890 i uważają się za mega OCerów bo podkręcili sobie kartę w Overdrive.

Z ciekawości wszedłem parę miechów temu na pclaba, wdałem się w dyskusję(a raczej zbiorowe linczowanie) kolesia który ciął koszty(nie korzystał z neta) i chciał sprzedać dysk do X360, wymieniając na memorkę. Nie było wtedy NXE więc komuś kto nie korzystał z xbl dysk był do niczego nie potrzebny. Tymczasem paru, jak mniemam, rozpoznawalnych na tamtym forum userów zaczęło go besztać ze jak go nie stać na konsolę to niech wogóle ją sprzeda, wyzywając również od piratów :|. Oczywiście wierne owieczki w postaci dzieci NEO dołączyły się do radosnego pacyfikowania tego usera. Po tej akcji stwierdziłem że na Pure może i jest z roku na rok coraz gorzej, ale do pclabu "trochę" brakuje.

Niemniej jednak boję się teraz migracji "pro" userów z tamtego forum(+ wierne owieczki) tutaj i przyspieszenie procesu degradacji PurePC.

Ale to chyba już taka cena coraz większej dostępności IT i internetu...

Edytowane przez srekal34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kaaban

Tamto? wg mnie to obydwa fora już od dawna stoją na bardzo równych poziomach toteż większych zmian owym wykupieniem spowodowanych, raczej nie będzie. :lol2:

Moim zdaniem, to nikt normalny nie zaakceptuje tego nowego regulaminu. Podawać dane osobowe żeby łaskawie pozwolili Ci wypowiadać się na forum - :lol: :plum: :ploom:

Prócz tego moglibyście zakończyć tą burzliwą dyskusję nie na temat. IMO to jak ktoś nie jest pewny na 100 procent, to niech się nie wypowiada, bo więcej szkody niż pożytku z tego może być. Jak preferujecie taki system jak pclabie, że 30 osób się wypowie ale żadna nie jest pewna to wasza sprawa - ja bym tam nikomu nie zaufał, jak tak kłapią jęzorem aby kłapać i posty nabijać. Ja mam te 2700 postów, ale jakbym pisał takim wzorem jak ten przedstawiony wyżej to miałbym 5k+ - tylko po co :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to rodzice przede wszystkim powinni zadbać o to co robią ich pociechy, gdy korzystają z internetu. Jak mają dużo wolnego czasu to różne rzeczy im przychodzą do głowy. Ja gdy byłem w wieku tzw. dzieci Neo to w ogóle nie było Internetu w Polsce, a negatywne emocje udzielały się zwykle na podwórku podczas różnych bójek (tzw ustawek ;) )i wyzywania się (np piszonc po sicianach). W dzisiejszych czasach niewiele się zmieniło. Emocje muszą mieć gdzieś ujście. Dlatego małolaty, które nie wiedzą co ze sobą zrobić w wolnym czasie atakują Internetowe Fora dyskusyjne. O co mi chodzi ? Chodzi mi oto, że trzeba takim dać dorosnąć. Jak to mawiał pewien Administrator na pewnym polskim serwerze Quake 3 (dawne dzieje ). "Niesfornych graczy nie wolno ciągle karcić, trzeba sobie ich wychować". I z tym się zgadzam. Chociaż nie od dziś jest wiadome, że nie zawsze się da kogoś wychować.

Jestem tu jeszcze za czasów Tweaka i poziom faktycznie mocno spadł, ale to co niegdyś mialem okazję poczytać na PClolu nie ma porównania. Dodajmy do tego jeszcze komentatorów z Onetu...

Wystarczy sobie poczytać archiwa Tweak'a jak bardzo się zmieniło na PurePC, gdy dostęp do netu był bardziej upowszechniony.

P.S co do regulaminu PCLab to jest on paradoksalny ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja pclab i inne serwisy zawsze omijałem, za bardzo mnie tutaj wszyscy dołujecie, żebym się rejestrował na kolejnym serwisie :D. Myślę, że fuzja da serwisowi spory zastrzyk nowych możliwości, teraz od naczelnego zależy jak to wszystko wykorzysta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Niestety piszesz tak dużo głupot, że się w tym gubisz. Dlatego nie pisz więcej, bo będę zmuszony w końcu zainstalować Ivonę, żeby dojść o co Ci chodzi.

Czytanie ze zrozumieniem "pro nie napisze nic w takim temacie*" , a nie TUTAJ w tym temacie. Swoja droga , uwazasz sie za pro , czy co - bo tak mocno boli ? :D

Temat ponad 200 stron :

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3181805

Opowiedzi - ZERO. Na PCL ? No , nie zaakceptowalem regulaminu jak narazie wiec nie pokaze linka - w kazdm razie bylo ich okolo 20 i zrobilem to co chcialem.

Pozniej podobne pytanie innego ziomka , ale moja odpowiedz :

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3202783

* punkty fajnosci czyli nie jestem pewien w 100% wiec nie chce sie osmieszac.

Art

Ty zaden "pro" , Ty spoko ziomek ;)

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do PM-ek na labie ostatnio dostałem perełkę za zwrócenie delikwentowi uwagi na ortografie (normalnie tego nie robię, sam jestem dys, ale staram się nad tym panować, ale nawet mnie poraziły jego błędy). Oto co dostałem na PM :P:

"[ciach!]j analfabeto [ciach!]y ciulu ciach!a robisz ino szukasz dymów przyjedz do Oświęcimia kiedy chcesz ciulu ORT: ciach!y "

http://img413.imageshack.us/my.php?image=n...apybitowej2.jpg

Nic dodać nic ująć ;)

Edytowane przez neq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kaaban

Trzeba bylo wyslac do do Malego z adnotacja - permban i po problemie.

właśnie problem jest w tym, że tutaj (na ppc) nie ma osób, które by napisały takie pm, a tam jak najbardziej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

właśnie problem jest w tym, że tutaj (na ppc) nie ma osób, które by napisały takie pm, a tam jak najbardziej...

Bo portal mniejszy , bo layout kolorystyycznie nie pasuje , bo mniej interesujacych tematow , bo jednak poziom sprzetowy wyzszy i dzieciak nie rozumie co czyta. Ot , powodow wiele. Podajecie skrajne wyjatki , ktore swiada na ich niekorzysc , a tymczasem poczytaj sobie np. temat o Xtreme Addicie. Do czego zmierzam? Tam koles wyskoczyl jak ostatni burak , tutaj z "kultura" i statusem "pro" wydymal osobe , ktora kupila cos u niegio. Ktore zachowanie jest gorsze? Oba sa identycznymi. Co z setka normalnych userow? Jeden worek? Wiesz ilu zacnych ludzi mozna spotkac na idg , a pozniej w realu? Co z tego , ze jest banda burakow... Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi głównie o kulturę. Na PPC jest wyraźnie wyższa i to chyba zależy też po części od modów i adminów. Usery przecież są różni tu i tam. Ja przeglądam tamto forum strasznie nie podoba mi sie bałagan na forum który zależy tylko od moderatorów. Tutaj jest to dobrze przemyślane (przynajmniej imo).

Teraz to bedzie jeszcze większe "bardachło" na PClolu przez połączenie sie z onetem (który po prostu jednym wielkim GÓWNEM) i tyle.

Firekage

Co do tematu pr0 na ppc niestety muszę sie po części zgodzić.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może tak trochę spokojniej, co? Bo się zaraz wezmę za analizę każdego postu i płetwa raczej się zagrzeje.

Na cholerę kolejna wojenka?

Od dawna wiadomo, że portale znacząco się różnią i nie ma co się tutaj napinać. A zwłaszcza z mordem w oczach oceniać.

PCLab jest jaki jest. Nie nasze małpy, nie nasz cyrk. Konwencja każdego forum jest zależna tylko i wyłącznie od właściciela i skoro pile taka, a nie inna konwencja odpowiada, to jest to jego święte prawo (własności). No, teraz to już raczej ITI. ;]

Sam jestem na Labie bardzo często i mogę stwierdzić, że można znaleźć tam ludzi całkiem sensownych, z którymi rozmawia się na poziomie. A trolle? Gdzie ich nie ma? Wystarczy nie zwracać uwagi. Tyle ode mnie.

I apeluję jeszcze raz:

Bez napinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kaaban

Moim zdaniem trolowanie tam jest obecne przez nad wyraz rozbudowany dział offtopic, a dział "dla pań" czy jak to się tam zwie jest w ogóle dla mnie wielkim nieporozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem trolowanie tam jest obecne przez nad wyraz rozbudowany dział offtopic, a dział "dla pań" czy jak to się tam zwie jest w ogóle dla mnie wielkim nieporozumieniem.

podejrzewam, że cały dział na pcl "offtopic" generuje im taki ruch

coś podobnego tutaj i statystyki wejść lecą w niebo :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

A może tak trochę spokojniej, co? Bo się zaraz wezmę za analizę każdego postu i płetwa raczej się zagrzeje.

Na cholerę kolejna wojenka?

Od dawna wiadomo, że portale znacząco się różnią i nie ma co się tutaj napinać. A zwłaszcza z mordem w oczach oceniać.

PCLab jest jaki jest. Nie nasze małpy, nie nasz cyrk. Konwencja każdego forum jest zależna tylko i wyłącznie od właściciela i skoro pile taka, a nie inna konwencja odpowiada, to jest to jego święte prawo (własności). No, teraz to już raczej ITI. ;]

Sam jestem na Labie bardzo często i mogę stwierdzić, że można znaleźć tam ludzi całkiem sensownych, z którymi rozmawia się na poziomie. A trolle? Gdzie ich nie ma? Wystarczy nie zwracać uwagi. Tyle ode mnie.

I apeluję jeszcze raz:

Bez napinki.

Sikor , tutaj nie tyle chodzi o odmiennosc tematyczna (co kto lubi , jesli mnie ktos zapyta czemu non stop tu siedze to oprocz sprzetowych jest swietny o anime :P) , co o samo pisanie , ze CALY PCL jest "be" , a dla mnie jest to nieprawda. Forum tworza ludzie , bajzel dotyka kazdego wiekszego portalu - nie sposob uniknac tego zwlaszcza jesli portal "rosnie w sile" czyli rozwija sie. Zreszta , zauwazcie , ze nawet na Allegro w aukcjach czesto portale sa linkowane - ot , zacheta dla potencjalnego allegrowicza , moze trolla by odpowiedzic portal ;) , ale nie wrzucalbym wszystkich do jednego wora. Na marginesie - przeciez sporo tematow powiela sie :

-anime tu , anime tam

-windows 7 tu , windows 7 tam

-f1 tu , f1 tam

;)

Jednoczesnie ten post konczy dla mnie watek odmiennosci portali pod wzgledem userow , bo to fakt , ktory staralem sie tutaj przemycic. Nie wszyscy sa zli , nie kazdy jest trollem , lecz przy tylu userach (kont wg. tego co wyzej sprawdzono maja tam 120k) nie da sie uniknac , zwlaszcza przy 5-8 modach... Zabralem glos w tej sprawie bo jestem na kilku , na nich widze to i owo wiec uwazam , ze nie mozna przypinac latek , wystawiac laurek za to ,ze jakis kretyn TROLL rozwali temat , czy pocisnie pmke taka jaka wyzej przedstawial kolega. Tak naprawde to ilosc trolli moze ocenic sama administracja bo oni maja dostep do ukrywanych watkow , do raportow , a jako ex mod z IDG wiem , ze tego jest na "tony" ;) i tyczy sie raczej kazdego portalu.

Swoja droga - PCLAB to wylegarnia ? Ciekawe co pisalibyscie o PCFie... ;)

EOT w temacie odmiennosci.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi