prz3mek Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Witam, jakie polecacie chłodzenie na C2D 8400, bo jak zwykle boxowe jest glosne. Płyta głowna to Asus P5Q Deluxe, obudowa Antec Gamer Three Hundred Case, pamięci Corsair Twin2X DHX Technology Moje typy to Noctua NH-U12P, Scythe Mugen 2 lub Scythe Ninja 2. Jezeli macie jakies swoje propozycje to bardzo prosze pisac :) Jedyne w sumie co mnie martwi to rozmiary tych trzech ktore wymienilem. Czy zmieszcza sie na tej plycie glownej?? Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi Edytowane 5 Maja 2009 przez prz3mek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 TR Ultra + wentyl albo Noctua. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3mek Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) ten TR Ultra to juz troche duzo kasy bo wyjdzie pewno ponad 300zll razem z wnetylem...e czemu akurat noctua??? zmiesci sie na plyte??? wydawalo mi sie ze scythe tez jest dobry, a i jego cena jest milsza dla portfela :) Edytowane 5 Maja 2009 przez prz3mek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 HR-01+ .. u mnie swego czasu robił 4ghz w pasywie ... ale wymagało to poszukania najniższego stabilnego v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Kolega ma racje bierz HR-01 i do tego np. Xthermala 120 pro: http://www.cooling.pl/thermalright-hr01-pl...ukt,154216.html http://www.cooling.pl/xthermal-btf-120-pro,produkt,2110.html Edytowane 7 Maja 2009 przez COOLINGpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3mek Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 ok, ale nie piszecie mi czy wejdzie to na plyte P5Q Deluxe ...no chyba ze jak mi cos polecacie to mam rozumiec ze napewno bedzie pasowac????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Patrzac na zdjecia P5Q mocowanie moze troche sie stykac z radiatorami na sekcji zasilania. Raczej powinno pasowac ale reki sobie nie utne. Co do natezenia halasu ogranicze sie do stwierdzenia ze nie bedziesz slyszec tego BTF'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Powiem tak montowałem tam Ultre 120, i weszła bez problemów... tutaj co prawda jest troszkę bardziej rozbudowany montaż, ale powinno wejść. Jeśli kupisz u mnie to chłodzenie, i tylko przymierzysz samo mocowanie, to spokojnie przyjmiemy ci zwrot jak by coś nie pasowało:) I jak by co wymienisz na coś innego, nie ma problemów. A jak jeszcze jesteś z warszawy i możesz wpaść z płytą do sklepu, to będzie super, to na miejscu wszystko się ładnie sprawdzi. I oczywiście Xthermal-a będziesz mógł przesłuchać na żywo (sztukę możesz sobie nawet wybrać z 2-3 jak bardzo chcesz;) ):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Jakby co to Noctua też bez problemów wchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...