Skocz do zawartości
Gość

Co lepsze? Neostrada+ czy Chello??

Rekomendowane odpowiedzi

Heh ,wszystko chyba zalezy, jesli ktos bierze lacze tylko dla siebie a nie na lana to wydaje mi sie ze chello bedzie lepshe bo abonament 120zl/miech za lacze 512/128 to niejest zle.

Transfery sa ogolnie wypasne i wszystko lazi very good.

Sprawa ograniczenia jest dosc dziwna ,niby jest.Ale przez dwa lata korzystania z chello obcieli mi transfer 2 razy,a praktycznie kazdy miech mam zasys na poziomie 20gb.

Z moich osobistych doswiadczen wynika takze ze lacze jest o wiele bardziej bezawaryjne w porownaniu do neo+ (dwoch kumpli ma i jest srednio).

Do tego instalka b/czesto w promocjach po 1zl a i nieraz jakis gadzet daja :),no i dostaje sie na wlasnosc sieciowke :P,osobiscie ja spylilem bo mam modem przez USB podpiety :).

Ale do lana bym niepolecal bo ograniczenie MOZE zostac wyegzekwowane a to raczej przekresla takie zastosowanie.

Helpdesk naprawde porzadny ,kilka razy korzystalem i spoks obsluga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIEZAWSZE ,wiem ze jest ten sajt z licznikiem ,ale mowie ci ograniczyli mi dwa razy.Wiesh mi ,wiem lepiej od ciebie :P.

Za zeszly miech mialem 21500mb zasysu i ponad 3gb wysylu <- nie ograniczyli .Natomiast jakos 2 miechy temu doszlem do 20gb jakos w srdoku miesiaca ;] i ograniczyli.Wola admina ,widac mial zly dzien :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi wylaczali kochany juz 10 razy, zawsze po przekroczeniu ok 16300 mb(15gb + 1gb)

Limit co prawda obowiazuje tylko od 1 do 28 dnia miesiaca, wiec miedzy 28 a 30(lub 31) zasysam jakies dodatkowe 10 gb :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zostanmy na plaszczyznie dyskusji milosc odrzucajac na dalszy plan :P.

Ja wiem swoje ty wiesh swoje, ja staram sie do ponad polowy miecha miec ponizej limitu a po 20 zaczynam znowu "ssac" i ograniczyli mi 2razy do tej pory.No nic nie poradze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywam chello i polecam Chello. Neo+ i Astery mogą sie schowac przy predkosci 2Mbps/384kbps za 119zł miesiecznie. (chello classic) oraz 4Mbps/512kbps za 199zł miesiecznie (chello plus). Sąteż inne taryfy. Limit jest, owszem, ale co do tego limitu to jakos mi ujdzie zawsze, tylko 2 razy mi zablokowali lacze do 32kbps a uzywam juz ponad rok :) Zresztą mi 25Gb limitu wystarcza. BOK jest bardzo miły i fachowy tyle ze czasem długo sie czeka na zgłoszenie. Chello jest obecnie najlepszą ofertą na rynku. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jednak wole POLMEX !!!

Jest The Best!!!

Mam stałe łącze w Krakowie- na Kazimierzu!!!

Żadnych ograniczeń związanych z transferem danych!!!

Jak sse pliki z neta to (zależy jaki serwer) mam prędkość od 50kb/s do <b>4MB/s!!!</b> A miesięcznie płace (teraz po wprowadzeniu na neta 22%vat) 61 zł!!! Wcześniej płaciłem 50 zeta!!! Ale ogólnie jest elegancko!!!

Jak gram na necie to ping mam (zależy jaki serw) <70 !!!

Jak gram w Counter-Strike 1.5 na necie to w ogóle nie mam lagów!!!

Polecam wszystkim (mieszkającym w Krakowie) tego dostawce internetowego!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi