Skocz do zawartości
Gość

Co lepsze? Neostrada+ czy Chello??

Rekomendowane odpowiedzi

Zalety chello:

szerokopasmowy dostęp do Internetu,

z prędkościami do 512/128 kbits

10 Mb wolnego miejsca na Twoją stronę domową

konto email, z 5 aliasami

skrzynka pocztowa o pojemności 10 Mb

dostęp do zamkniętego szerokopasmowego portalu chello, a w nim:

- efektywna wyszukiwarka

- dostęp do grup dyskusyjnych

- wybór materiałów audio/video

- aktualne wiadomości

- zabawne gry

- ciekawe linki

- wszystko, co jeszcze wymyślimy dla Ciebie

Wszystkie ceny podane są w PLN i zawierają VAT

abonament zawiera opłatę tylko za Internet

149

149

instalacja

245 lub 299 zł

Od tej chwili, kupując usługę Neostrada Plus otrzymujesz:

Stały dostęp do sieci Internet z maksymalną szybkością transmisji do/od komputera Klienta 512kb/s / 128kb/s

100 MB na dowolną liczbę kont poczty elektronicznej i serwer www w domenie neostrada.pl

dostęp do treści multimedialnych w serwisie www.neostrada.pl

możliwość równoczesnego korzystania z telefonu i Internetu

stały miesięczny abonament (już od 179 zł netto !) , bez względu na liczbę godzin spędzonych w sieci.

Instalacja Usługi Neostrada Plus - 512 kb/s

854,93 zł

Opłata miesięczna 191,53 lub 212,93zł

Oferta co co szybkości widać taka sama? Więc na co się zdecydować?? Chello jest sporo tańsze, a jakie są wasze uwagi??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby u mnie bylo chello to bym wzial chello, bo jest kablowe i mozna podkrecic :) ale ogolem to sie ciesze, ze mam neo+ :D szkoda, ze te 100mb, to tylko html..... php by sie przydalo :P

odpowiadajac na pytanie.... wolalbym CHELLO (o ile nie limituje przesylu danych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli bylo co sciagac to limit z chello wyczerpalbym w niecale 5dni (3.3GB dziennie szlo downloadu), dziekuje bardzo za takie lacze.

Ja ciesze sie z neo+, mam od 3 miechow i zadnych zwisow, problemow z logowaniem, rozlaczaniem itd. Chodzi tak dobrze, ze na dniach zaloze sobie w domu serwer poczty. Jedna powazna wada: strasznie waskie wyjscie, 256kbit albo synchronicznie by bylo cudnie :) ale z tym akurat jest identycznie w przypadku chello.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten limit to jak wypowiadal sie instalator chello martwy zapis. Czyli w chwili obecnej limit jest tylko na papierze. I z tego co mi sie przypominia to 30 GB nie 15. Dla mnie chello jest lepsze z 1 powodu. Ceny. Jest tansze w instalacji i w promocji mozna przez rok placic 120pln miesiecznia a instalka 49.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak, od miesiąca jestem posiadaczem Chello. Oto co zauważyłem:

- transfery w granicach 50-63 KB/s z całego świata

- pingi do serwerów TP SA lepsze od Neostrady+ (to akurat jest troche dziwne...)

- ograniczenie rzeczywiście ssie, ale:

a) czasem nie działa monitoring przesyłu danych w Chello tak jak jest teraz u mnie :) Ściągnąłem w tym miechu już 30 GB danych i jeszcze mi transferu nie ograniczli

- rewelacyjne pingi do serwerów w Europie (<70) i USA (<100 ms) - system Aorta robi swoje :)

- wyjście na świat, o którym posiadacze Neo+ mogą tylko pomarzyć

- świetny Help Desk i obsługa techniczna

- brak awarii

Jak na razie jestem super zadowolony z łącza - wcześniej miałem SDI.

BTW. TP SA sUx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AFAIK to nie jest zly ale daleko mu do stwierdzenia "tanszy i szybszy" ;]

za 256 / 128kbps (1mbps tylko do kilku sieci) placi sie 179pln , czyli odrobine taniej niz za neo+ 512/128 i ciut drozej niz za chello

Ta :) Włącz jakiś program P2P i zobacz jak będzie Ci chodzić to pseudo 1 mbpps :) Po za tym to co mnie drażniło w ACN to przedewszystkim słabe pingi do serwerów gier Multiplayer... ACN nawet nie umywa się do Neo+ czy Chello.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-ja ciagne 56kB/s z calego swiata tak samo

-pingi do tpsa, to zalezy (mam dni gdzie sie slamazarza, a sa dni ze <50!!)

-obsluga techniczna...... automat z tasma ze jest awaria :| to mnie dobija :P ale ogolem to spoko :)

awarie.... niby sa, ale nie narzekam..... neo+ mam od 3 miechow i byly moze 3 duze awarie (brak neta na ok.3-6H), ale po tym smiga szybciej :P wiec ja sie nie skarze :D

najwiekszy + neo+ ??? brak limitu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maniac"]

AFAIK to nie jest zly ale daleko mu do stwierdzenia "tanszy i szybszy" ;]

za 256 / 128kbps (1mbps tylko do kilku sieci) placi sie 179pln , czyli odrobine taniej niz za neo+ 512/128 i ciut drozej niz za chello

Ta :) Włącz jakiś program P2P i zobacz jak będzie Ci chodzić to pseudo 1 mbpps :) Po za tym to co mnie drażniło w ACN to przedewszystkim słabe pingi do serwerów gier Multiplayer... ACN nawet nie umywa się do Neo+ czy Chello.

pamietaj ze p2p nie zawsze chodzi z max lacza!! wiec nie dawaj tutaj czegos takiego..... a co do mp ;) neo+ ma zajebiste :) jak na razie 0lagow przezemnie :) lagi mialem raz, ale to przez goscia z brazyli z ktorym gralem w sc :P jak go dropnelo to bylo spox :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietaj ze p2p nie zawsze chodzi z max lacza!! wiec nie dawaj tutaj czegos takiego..... a co do mp ;) neo+ ma zajebiste :) jak na razie 0lagow przezemnie :) lagi mialem raz, ale to przez goscia z brazyli z ktorym gralem w sc :P jak go dropnelo to bylo spox :D

Wiem jak chodzi P2P i naprawdę potrafię nasycić łącze na maksa :P 1 mbps w ACN działą tylko do pewnych sieci np. IPartners, ICM, Tucows... Inne stronki np. zagranica ładować się będą z prędkością maksymalną do 256 kbps... To samo tyczy się P2P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maniac"]Więc tak, od miesiąca jestem posiadaczem Chello

za krótko na podniete

maniac"]Oto co zauważyłem:

- transfery w granicach 50-63 KB/s z całego świata

bzdura,z antarktydy będziesz miał mniejszy :D

maniac"]

- pingi do serwerów TP SA lepsze od Neostrady+ (to akurat jest troche dziwne...)

ta ja mam neo i mam ping w UT na serverach tpsa 20-30 jak masz mniejsze to chyba tylko na LANie

maniac"]

- ograniczenie rzeczywiście ssie, ale:

a) czasem nie działa monitoring przesyłu danych w Chello tak jak jest teraz u mnie :) Ściągnąłem w tym miechu już 30 GB danych i jeszcze mi transferu nie ograniczli

to jak masz 1 miesiąc to wszystko przed tobą,widocznie zrobili ci prezent na święta :lol:

maniac"]

- rewelacyjne pingi do serwerów w Europie (<70) i USA (<100 ms) - system Aorta robi swoje :)

- wyjście na świat, o którym posiadacze Neo+ mogą tylko pomarzyć

- świetny Help Desk i obsługa techniczna

- brak awarii

właśnie sciągnełem demo gry (154 mb) z www.gamesweb.com ze srednim transferem 62 kbs nie musze marzyć

maniac"]

Jak na razie jestem super zadowolony z łącza - wcześniej miałem SDI. 

i juz wiadomo skąd ta podnieta :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak patrze na serverach w jk2 to ja mam astera i zawsze najminiezysz ping. Neostrada jeszcze nigdy nie byla szybsza od astera. Sam ja mialem ok. 1 mies, ale tyg. temu zrezygnowalem bo sciagalo bardzo wolno. Aster moj przy sciaganiu wyciaga do 200/kbs najmniej do 70! Neostrada najwyzej miala 50. A chello zagraniczne strony sie ciach!owo otwieraja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chello uztkuuje juz drugi rok i zastanawiam sie na przesiadka na NEO, wlasnie ze wzgledu na <span style="color:red;">[ciach!]</span>y limit, ktory wykorzystuje porawie calkowicie w 3-5 dni , a potem sie modle zeby mi czasem nie odcieli( przekroczenie limitu powoduje ograniczenie przepustowosci do max 32kbit/sek co owocuje pingiem 500, strony laduje sie 1-15 minut).

Pingi na swiat sa o wiele lepsze niz na NEO, czy SDI, ale to kazdy znajacy jakosc bram tepsy wie. W Polsce pingi tez o wiele lepsza sa na chello, tam gdzie ludzie z neo maja 30-40 ja mam 15-25.

Mimo wszystko bardziej polecam NEO, ze wzgledu na schizy z limitem jakie maja miejsce w chello.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi