Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zalety chello: szerokopasmowy dostęp do Internetu, z prędkościami do 512/128 kbits 10 Mb wolnego miejsca na Twoją stronę domową konto email, z 5 aliasami skrzynka pocztowa o pojemności 10 Mb dostęp do zamkniętego szerokopasmowego portalu chello, a w nim: - efektywna wyszukiwarka - dostęp do grup dyskusyjnych - wybór materiałów audio/video - aktualne wiadomości - zabawne gry - ciekawe linki - wszystko, co jeszcze wymyślimy dla Ciebie Wszystkie ceny podane są w PLN i zawierają VAT abonament zawiera opłatę tylko za Internet 149 149 instalacja 245 lub 299 zł ********************************************* Od tej chwili, kupując usługę Neostrada Plus otrzymujesz: Stały dostęp do sieci Internet z maksymalną szybkością transmisji do/od komputera Klienta 512kb/s / 128kb/s 100 MB na dowolną liczbę kont poczty elektronicznej i serwer www w domenie neostrada.pl dostęp do treści multimedialnych w serwisie www.neostrada.pl możliwość równoczesnego korzystania z telefonu i Internetu stały miesięczny abonament (już od 179 zł netto !) , bez względu na liczbę godzin spędzonych w sieci. Instalacja Usługi Neostrada Plus - 512 kb/s 854,93 zł Opłata miesięczna 191,53 lub 212,93zł Oferta co co szybkości widać taka sama? Więc na co się zdecydować?? Chello jest sporo tańsze, a jakie są wasze uwagi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 chello o ile pamietam [ktos pisal] limituje przesyl danych do ciebie. zreszta u mnie nie ma chello a jako, ze zmieniam z sdi to place instalacji 150zl [neo+] ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 jakby u mnie bylo chello to bym wzial chello, bo jest kablowe i mozna podkrecic :) ale ogolem to sie ciesze, ze mam neo+ :D szkoda, ze te 100mb, to tylko html..... php by sie przydalo :P odpowiadajac na pytanie.... wolalbym CHELLO (o ile nie limituje przesylu danych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ktos wczesniej pisal ze limituje [15gb na miesiac czy cus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 eeee to jak w takie klocki sie gra, to ja bym sie na to nie pisal (15gb to ja sciagam przez 2 tygodnie :P) jak tak sie bawia to pisz sie na NEO+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal999 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Instalacja Usługi Neostrada Plus - 512 kb/s 854,93 zł zapomniales dodac ze zmiana i odrazu rezygnacja z sdi i przyjecie neo+ wtedy kosztuje 159 ilestam Opłata miesięczna 191,53 za czas okreslony Opłata miesięczna 212,93zł za czas nieokreslony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty101 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja tam wole neo+ w chello limit 15 giga to niby duzo ale sama swiadomość jakiegos ograniczenia dyskfalifikuje u mnie chello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 powiem tylko tyle..... w ciagu ostatniego miesiaca sciagnalem ~30gb. chello ssie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 10gb na tydzien sciagam i chello bym nie chcial mam kablowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Jesli bylo co sciagac to limit z chello wyczerpalbym w niecale 5dni (3.3GB dziennie szlo downloadu), dziekuje bardzo za takie lacze. Ja ciesze sie z neo+, mam od 3 miechow i zadnych zwisow, problemow z logowaniem, rozlaczaniem itd. Chodzi tak dobrze, ze na dniach zaloze sobie w domu serwer poczty. Jedna powazna wada: strasznie waskie wyjscie, 256kbit albo synchronicznie by bylo cudnie :) ale z tym akurat jest identycznie w przypadku chello. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 mam NEO+,i wole NEO+ bo w razie problemów ci z Chello sa bardziej hamscy niz ludzie z TPSA...serio,wiem co mówie.A ten limit w chello to jakies nieporozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Ten limit to jak wypowiadal sie instalator chello martwy zapis. Czyli w chwili obecnej limit jest tylko na papierze. I z tego co mi sie przypominia to 30 GB nie 15. Dla mnie chello jest lepsze z 1 powodu. Ceny. Jest tansze w instalacji i w promocji mozna przez rok placic 120pln miesiecznia a instalka 49. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 limit nie jest napewno na papierze bo miesiac temu kumpel placil wiecej za przekroczenie , i jest 15gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 W takim razie instalator chello u kumpla puscil scieme. Powiedzial ze w tej chwli limit nie jest juz przestrzegany bo to jest stary zapis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ja kce neo+ [juz w srode powinna byc :D] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helmotron Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Aster jest tanszy i szybszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Aster jest tanszy i szybszyit depends..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 moge wiedziec co ma aster do pytania Neo+ vs Chello ?? :P aster podobno jest extra, ale..... jest w wawie :( szkoda ze nie u mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 AFAIK to nie jest zly ale daleko mu do stwierdzenia "tanszy i szybszy" ;] za 256 / 128kbps (1mbps tylko do kilku sieci) placi sie 179pln , czyli odrobine taniej niz za neo+ 512/128 i ciut drozej niz za chello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 a to sorry :P nie wiedzialem :) to ja wracam do swojego neo+ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Więc tak, od miesiąca jestem posiadaczem Chello. Oto co zauważyłem: - transfery w granicach 50-63 KB/s z całego świata - pingi do serwerów TP SA lepsze od Neostrady+ (to akurat jest troche dziwne...) - ograniczenie rzeczywiście ssie, ale: a) czasem nie działa monitoring przesyłu danych w Chello tak jak jest teraz u mnie :) Ściągnąłem w tym miechu już 30 GB danych i jeszcze mi transferu nie ograniczli - rewelacyjne pingi do serwerów w Europie (<70) i USA (<100 ms) - system Aorta robi swoje :) - wyjście na świat, o którym posiadacze Neo+ mogą tylko pomarzyć - świetny Help Desk i obsługa techniczna - brak awarii Jak na razie jestem super zadowolony z łącza - wcześniej miałem SDI. BTW. TP SA sUx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 AFAIK to nie jest zly ale daleko mu do stwierdzenia "tanszy i szybszy" ;] za 256 / 128kbps (1mbps tylko do kilku sieci) placi sie 179pln , czyli odrobine taniej niz za neo+ 512/128 i ciut drozej niz za chello Ta :) Włącz jakiś program P2P i zobacz jak będzie Ci chodzić to pseudo 1 mbpps :) Po za tym to co mnie drażniło w ACN to przedewszystkim słabe pingi do serwerów gier Multiplayer... ACN nawet nie umywa się do Neo+ czy Chello. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 -ja ciagne 56kB/s z calego swiata tak samo -pingi do tpsa, to zalezy (mam dni gdzie sie slamazarza, a sa dni ze <50!!) -obsluga techniczna...... automat z tasma ze jest awaria :| to mnie dobija :P ale ogolem to spoko :) awarie.... niby sa, ale nie narzekam..... neo+ mam od 3 miechow i byly moze 3 duze awarie (brak neta na ok.3-6H), ale po tym smiga szybciej :P wiec ja sie nie skarze :D najwiekszy + neo+ ??? brak limitu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 maniac"] AFAIK to nie jest zly ale daleko mu do stwierdzenia "tanszy i szybszy" ;] za 256 / 128kbps (1mbps tylko do kilku sieci) placi sie 179pln , czyli odrobine taniej niz za neo+ 512/128 i ciut drozej niz za chello Ta :) Włącz jakiś program P2P i zobacz jak będzie Ci chodzić to pseudo 1 mbpps :) Po za tym to co mnie drażniło w ACN to przedewszystkim słabe pingi do serwerów gier Multiplayer... ACN nawet nie umywa się do Neo+ czy Chello. pamietaj ze p2p nie zawsze chodzi z max lacza!! wiec nie dawaj tutaj czegos takiego..... a co do mp ;) neo+ ma zajebiste :) jak na razie 0lagow przezemnie :) lagi mialem raz, ale to przez goscia z brazyli z ktorym gralem w sc :P jak go dropnelo to bylo spox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 pamietaj ze p2p nie zawsze chodzi z max lacza!! wiec nie dawaj tutaj czegos takiego..... a co do mp ;) neo+ ma zajebiste :) jak na razie 0lagow przezemnie :) lagi mialem raz, ale to przez goscia z brazyli z ktorym gralem w sc :P jak go dropnelo to bylo spox :D Wiem jak chodzi P2P i naprawdę potrafię nasycić łącze na maksa :P 1 mbps w ACN działą tylko do pewnych sieci np. IPartners, ICM, Tucows... Inne stronki np. zagranica ładować się będą z prędkością maksymalną do 256 kbps... To samo tyczy się P2P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 trudno zeby przekroczyc pasmo odbiorcze z tego serwa z ktorego cos sie pobiera ;) - albo nie pasmo a restrykcje admina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 maniac"]Więc tak, od miesiąca jestem posiadaczem Chelloza krótko na podniete maniac"]Oto co zauważyłem: - transfery w granicach 50-63 KB/s z całego świata bzdura,z antarktydy będziesz miał mniejszy :D maniac"] - pingi do serwerów TP SA lepsze od Neostrady+ (to akurat jest troche dziwne...) ta ja mam neo i mam ping w UT na serverach tpsa 20-30 jak masz mniejsze to chyba tylko na LANie maniac"] - ograniczenie rzeczywiście ssie, ale: a) czasem nie działa monitoring przesyłu danych w Chello tak jak jest teraz u mnie :) Ściągnąłem w tym miechu już 30 GB danych i jeszcze mi transferu nie ograniczli to jak masz 1 miesiąc to wszystko przed tobą,widocznie zrobili ci prezent na święta :lol: maniac"] - rewelacyjne pingi do serwerów w Europie (<70) i USA (<100 ms) - system Aorta robi swoje :) - wyjście na świat, o którym posiadacze Neo+ mogą tylko pomarzyć - świetny Help Desk i obsługa techniczna - brak awarii właśnie sciągnełem demo gry (154 mb) z www.gamesweb.com ze srednim transferem 62 kbs nie musze marzyć maniac"] Jak na razie jestem super zadowolony z łącza - wcześniej miałem SDI. i juz wiadomo skąd ta podnieta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helmotron Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Jak patrze na serverach w jk2 to ja mam astera i zawsze najminiezysz ping. Neostrada jeszcze nigdy nie byla szybsza od astera. Sam ja mialem ok. 1 mies, ale tyg. temu zrezygnowalem bo sciagalo bardzo wolno. Aster moj przy sciaganiu wyciaga do 200/kbs najmniej do 70! Neostrada najwyzej miala 50. A chello zagraniczne strony sie ciach!owo otwieraja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 tia do 200kb/s to chyba jak patrzysz na windowsowy "zegarek" ;) albo masz lacze 2 mb/s - niemozliwe jest zeby lacze 512 kb sciagalo z predkoscia 200 kb/s zastanowcie sie czasami zanim cos napiszecie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Chello uztkuuje juz drugi rok i zastanawiam sie na przesiadka na NEO, wlasnie ze wzgledu na <span style="color:red;">[ciach!]</span>y limit, ktory wykorzystuje porawie calkowicie w 3-5 dni , a potem sie modle zeby mi czasem nie odcieli( przekroczenie limitu powoduje ograniczenie przepustowosci do max 32kbit/sek co owocuje pingiem 500, strony laduje sie 1-15 minut). Pingi na swiat sa o wiele lepsze niz na NEO, czy SDI, ale to kazdy znajacy jakosc bram tepsy wie. W Polsce pingi tez o wiele lepsza sa na chello, tam gdzie ludzie z neo maja 30-40 ja mam 15-25. Mimo wszystko bardziej polecam NEO, ze wzgledu na schizy z limitem jakie maja miejsce w chello. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...