Mario618 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Witam wszystkich użytkowników. Przejdę od razu do konkretów. Posiadam: Mobo: Gigabyte EP45-DS3R Procesor: C2D E7300 Karta graficzna: Będę kupował Sapphire Radeon HD4890 OC Pamięci: G.Skill DDR2 2x2GB 1066MHz PK Pod USB zawsze podpiętą mam drukarkę, co jakiś czas Pen Drive, komórki itp. Będę zmieniał za jakiś czas procka na 4rdzeniówke dokupywał drugą kartę graficzną oraz pamięci 4GB(2x2) Cały system będzie podkręcany więc potrzebny dobry zasilacz żeby uciągnął to co teraz będę miał jak i to co będę w przyszłości zmieniał(tzn. procek tą kartę itp.) no i oczywiście obudowa żeby dała radę wentylować to i nie chodzi mi o wielką cisze nawet lepiej jak będzie miała trochę tych wentylatorów żeby temperatura była na nie dużym poziomie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad takimi towarami.... Obudowa: Antec Three Hundred Coolermaster Centurion 590 Zasilacz: be quiet Straight Power 500W Enermax Pro82+ 525W Silver Power SP-SS500 King Kong (seasonic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Obudowa: Antec Three Hundred Coolermaster Centurion 590 Centuriona posiadam i z czystym sumieniem moge ja każdemu polecić - troche przydrogawa ale warka każdej złotówki. Jest aż za bardzo "dziurawa" :) mozliwosć zamontowania aż 4 dodatkowych wentyli ( 2 już są w standarcie, nawet w miere ciche). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 A ja polecam zasilacz Antec-a TruePower New 550W;) http://www.cooling.pl/zasilacz-antec-truep...ukt,551447.html Naprawdę udana seria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Obudowę rozpatrz też CM RC-690 Dominator, lepszy stosunek cena/możliwości niż w 590-ce (b. niewielka różnica w cenie) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 690 jest lepsza i trochę droższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Przyznam że Centurion 590 to funkcjonalnością i wyglądem mi się spodobała piękna... ale Dominator 690 powala :D ta obudowa chyba będzie najlepsza chodź czekam na propozycje w ogóle dopłata między 590 a 690 to prawie tyle co na lody się wydaje w lecie ;) Co sądzicie o zasilaczu BeQuiet Darkpower Pro 650W (BN073) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 To jak odpowie ktoś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Bardzo dobry zasilacz, cichy, mocny, w dodatku z odpinanymi kablami, co pomaga zachować porządek w obudowie. BeQuiet z serii DarkPower to najwyższa półka zasilaczy, jednak cena jak dla mnie trochę odstrasza. Poza tym dla Twojego zestawu, a także pod przyszłą rozbudowę w zupełności wystarczyłby model 500-550W. Masz na forum cały temat o tych zasilaczach, więc miłej lektury :wink: Alternatywnie możesz wybrać Enermax Pro82+, jeśli z odpinanymi kablami to szukaj serii Modu+. Zenfist Ci dobrze doradzał wybór zasilacza, spójrz kilka postów wyżej. Edytowane 7 Maja 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Mam na oku trzy obudowy: 1.Cooler Master Dominator CM 690 Czarna 2.Antec Gamer Three Hundred 3.Antec Gamer Nine Hundred Two Która będzie przewiewna i w sam raz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) 2 pierwsze propozycje, to obudowy w przystępnej cenie i do 300 zł na pewno nie znajdziesz nic lepszego. Poza tym obie znajdziesz w sporo niższych cenach niż podałeś, wystarczy poszukać, choćby na allegro. Oczywiście obie przewiewne i fajne obudowy. Z tych dwóch jak dla mnie trochę lepszy jest CM690 (zresztą sam go mam i sobie chwalę. Jedynie wentylatory jak dla mnie są za głośne). Natomiast Antec Gamer Nine Hundred Two to buda z zupełnie innego przedziału cenowego. Mi jakoś nie podchodzi. Za 6 stówek jest duży wybór fajnych budek, choćby od Lian Li- klasyczne, stonowane, aluminiowe konstrukcje- jak dla mnie dużo ładniejsze od pstrokatego i dziurawego Antec Gamer Nine Hundred. Wszystko zależy ile masz kasy -300, a 600zł to duża rozpiętość. Edytowane 7 Maja 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Pokaż parę linków od Lian-Li słyszałem że robią bardzo dobre obudowy i oglądałem recenzję najnowszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) "Pokaż parę linków od Lian-Li słyszałem że robią bardzo dobre obudowy i oglądałem recenzję najnowszej. " -Np. za 600 zł z małym okładem taka: http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=29503 -Za ok. 700zł taka: http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=33457 -Jak lubisz więcej świecidełek i okno to np. taka za 500zł: http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=33839 I wiele wiele innych. Szkoda tylko, że Lian Li tak mocno się ceni. Edytowane 8 Maja 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) Mam Antec 300 kupiłem właśnie na u Zenfista :wink: świetna obudowa, zasilacz się montuje na dole a wentyle na górze i z tyłu świetnie wyciągają powietrze :wink: do tego można dać nawiew na dysk, można regulować na 3 poziomy: Low, Medium i High obroty wentyli jak dla mnie tylko Low jest komfortowy :lol: jedyną wadą może być to że łatwo się rysuje, na panelach troszkę ją zjechałem :sad: Edytowane 9 Maja 2009 przez pavel54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 to prawda - zastanawiam się przy nie prysnąć jej lakierem bezbarwnym w celu zabezpieczenia przed zadrapaniem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 A ja napiszę że kupiłem u... łe kryptoreklama... Zenfista budę CM 690 i jest bajka. Wentyle są nawet ciche przy 12V. Zasiłka na dole. Filtry p/k. W tej cenie to wypas. P i ę k n a w swojej prostocie. Takiej szukałem. Każdemu polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Poszukajcie na allegro seasonic'ów. Zrobiło się ostatnio sporo s12 w zabawnych cenach 500w ~130-150, 600w 170-180. A różnica w sam raz na lian-li. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Mam pytanie warto kupić tego antka czy będzie gorszy od BQ! PRO 750W Antek 850W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 skoro dalej nie łapiesz to może celuj w to: http://allegro.pl/item634003080_bequiet_da...x_pfc_w_wa.html na wszelki wypadek możesz zakupić 2 szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scb Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Mam pytanie warto kupić tego antka czy będzie gorszy od BQ! PRO 750W Antek 850W I oczywiście przeczytałeś opis, tak? "Unikalna konstrukcja: standard CPX - zasilacz kompatybilny wyłącznie z obudowami Antec Twelve Hundred, P183 i P193" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) Nie rozumiem twojej wypowiedzi ja zadałem pytanie odpowiedziałeś całkiem nie w temacie bądź zachaczając o niego w niewielkim stopniu panie forest... Chce zainwestować w obudowę Antec Twelve Hundred + Zasilacz Antec CP-850 / 850W / Standard CPX (80PLUS) Ten zasilacz wejdzie do tej obudowy? Podobno tak Edytowane 15 Maja 2009 przez Mario618 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scb Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Chciałem się upewnić czy zauważyłeś, że razem z zakupem tej zasiłki czeka cię zakup innej obudowy (i sporo droższej) niż te które rozważałeś (ostatnio rozważałeś obudowy za ok 300zł, a tu wyskoczyłeś z taką za 800zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Obudowa na lata więc można raz a porządnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) Przy kwocie ~800zł za obudowę to szukałbym czegoś od Lian Li (a jest z czego wybierać). Obudowy poprostu powalają jakością wykonania - zadnego grama zbędnego plastiku. Ale jak już szaleć to: http://www.4max.pl/default.asp?produkt=2204 :) A zasilacz to kup odrazu 2000W - nawiasem mówiąc nie wiem po co ci taki. Wybierz jakieś 600W/650W (to i tak za dużo) od BeQuiet/Enermax/Seasonic i tyle w tym temacie. Edytowane 15 Maja 2009 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Nie rozumiem twojej wypowiedzi ja zadałem pytanie odpowiedziałeś całkiem nie w temacie bądź zachaczając o niego w niewielkim stopniu panie forest... Chce zainwestować w obudowę Antec Twelve Hundred + Zasilacz Antec CP-850 / 850W / Standard CPX (80PLUS) Ten zasilacz wejdzie do tej obudowy? Podobno tak tak, Antec zbudował oba produkty tak aby były wzajemnie kompatybilne. Fajne w tym CPX jest to, że dzięki wertykalnemu ułożeniu wentylatora 120mm łatwo uzyskać odpowiednie chłodzenie zasilacza przy niskich obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario618 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Niestety muszę stwierdzić że piękna obudowa Anteczka mi nie wejdzie smilies/sad.gif może i kasa jest ale biurko ma wysokość dla kompa maks 53cm a ona ma 58,3cm smilies/sad.gif więc czekam na propozycje obudów jeszcze ale chyba jednak CM690 i zasilacz BQ! lub Tagan. Jakie macie zdanie o tych dwóch zasilaczach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyy Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Niestety muszę stwierdzić że piękna obudowa Anteczka mi nie wejdzie smilies/sad.gif może i kasa jest ale biurko ma wysokość dla kompa maks 53cm a ona ma 58,3cm.To może poprostu postaw ją na albo przy biurku.:E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...