client Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Dzien dobry. W dniu 30.01.2009 kupilem Laptop Toshiba L300 1A3, niestety mam z nim jeden wielki problem którego nie umie wytlumaczyc ani kilku informatyków, ani znajomi. Wyglada to nastepujaco: Laptop L300 1A3 odbiera internet WIFI z roznych miejsc typu HotSpoty w sieciach handlowych, KFC itp, ale...niestety na uczelni w Krakowie na sali wykladowej internet odbieraja wszystkie (sprawdzalismy to na 12 laptopach znajomych zarówno 5 letnich jak i nowych drozszych od mojego, zarowno firm Toshiba jak i innych marek) i kazdy "łapie"internet na 3 kreskach, moj nie widzi sieci wogole. Probowalem postawic jak najblizej nadajnika sygnalu moj laptop i nic to nie dalo.Nie widzi sieci. Problem wystepuje od jakiegos czasu, (tzn odkad sprobowalem zlapac internet na tej sali i w jej okolicach gdzie wszyscy inni maja wifi a ja nie) probowalem na rozne sposoby ustawiac komputer w ciagu kilkunastu dni...rozne proby (przegladanie wszelkkich ustawien, instalowanie sterownikow na nowo itd) nic nie daly.Nikt nie wie o co chodzi. Prosze o pomoc, zalezy mi na tym bardzo, w laptopie z tego co wiem karta sieciowa wi fi jest firmy Realtek b/g. Proszę o odpowiedzi najlepiej meilowe na client@o2.pl Dziekuje z góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Na obudowie istnieje taki "magiczny" przełącznik do karty wifi-może się przestawił w pozycję off? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
client Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Na obudowie istnieje taki "magiczny" przełącznik do karty wifi-może się przestawił w pozycję off?Jak sie domyslasz wszystkie takie proste glupie bledy itd odpadaja.Sprawa byla badana kilkanascie razy przez powazne osoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) skoro neta lapie praktycznie wszedzie tylko nie na tej sali to obstawialbym ze raczej cos nie tak jest z ustawieniami ap-ka z sali wykladowej. raczej innej mozliwosci nie ma, pozatym karta wifi standardowa bardzo powszechna = zero problemow. pozatym skoro tak strasznie ci to irytuje najprosciej wifi na usb i zlookac czy dziala jesli tak.. to serwis i po sprawie skoro lapek nowy. Edytowane 6 Maja 2009 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Czy na Netstumbler'ze dzieje sie tak samo? Czy jednak mozesz wykryc ta siec? Zobacz jeszcze na BT (z live cd) i powiedz czy kismet cos wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...