Skocz do zawartości
bunkerek

X3 710 Odblkowani3 4 Rdzenia

Rekomendowane odpowiedzi

A no racja :-) Skoro tak to daj timmingi 5-5-5-12 2.0v - 2.1v FSB ustaw na ok 250. Mnożnik 14 przy 1.475. NB 8 to bedzie 2000 mhz przy 1.3v. Ostatnio na takich smigalem bylo w 100% stabilnie, Nie doczytalem sie czy masz jakies chlodzenie bo jak boxowe to lepiej tak nie szalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze podepne sie do tematu nie wiem czy dobry dzial:

Wczoraj odebralem swoj zestawik:

Cooler Master Elite 330 (Black)

Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1

AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/

Corsair 400W [CMPSU-400CXEU]

AMD Phenom II X3 710 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/

OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Reaper

Pioneer DVR-216D SATA (black)

Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell 512MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out

Jestem poczatkujacy w sprawach OC ale chwile posiedzialem i wyczytalem pare przydatnych rzeczy na forum. Ponizej przedstawiam screen z CPU-Z. Wydaje mi sie ze dalem troszke za duze napiecia.. 1,425 i dla NB 1,325. Podczas włączonego Prime95 temperatura ktora wskazuje Everest wynosi 66 w stresie a po 57 na poszczegolnych rdzeniach. Odrazu zaznaczam ze dzialam na 3 rdzeniach bo 4 jest blokniety (po wlaczeniu acc potrzebny byl reset cmos). Moze macie jakies rady nie wiem jak z pamiatkami co i jak. Niedlugo mysle nad kupnem chlodzenia lecz narazie nie mam kasy :D. Pozdrawiam i czekam na rady.

post-171486-1242280995_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdziłem i dopiero jak zmniejszę mnożnik dla RAMu z 5/3 na 4/3 to komp rusza, a widziałem w necie jak kolesie na tych ramach i timingach 4-4-4-12 2T uzyskiwali 900 MHz może powinienem podnieść napięcie ale jest już 2,2 V, a gdy chce ustawić więcej to podświetla się na czerwono, więc nie wiem czy to nie jakieś ostrzeżenie. Przydałaby się jakaś cenna rada z zakresu RAMu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maxymili napisał żeby trzymać HT w okolicach 2000 MHz czy to ważne ?

Dość ważne, podwyższając HTT automatycznie rośni Ci też HT. Może to powodować zwiechy. Aby tego uniknąć obniżaj HT o jedno oczko kiedy znacznie przekroczysz domyślną dla phenoma wartość 2000MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi